Hoge kast

Hoge kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHoge kast

Hout is hot! Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een houten vloer, houten kasten in huis of bijvoorbeeld een houten tafel. Heb je nog een kale muur in je woning, die wel wat opvrolijking kan gebruiken? Kies voor een hoge kast van hout! Het hout zorgt voor meer warmte, waardoor de kamer nog gezelliger wordt. Naast een houten hoge kast, kun je vanzelfsprekend ook kiezen voor een andere kleur of materiaal.

Een hoge kast vormt niet alleen een leuke toevoeging aan je interieur, het is ook nog eens erg praktisch. De kast biedt meer opbergruimte, zodat deze kan dienen als badkamerkast, als schoenenkast in de slaapkamer, of als opbergkast in je werkkamer. Lees snel verder, hoe je een hoge kast op een leuke manier met de rest van je interieur kunt combineren.

Een klassieke of moderne hoge kast?

Een hoge kast moet vanzelfsprekend aansluiten bij de toon van je overige meubels in huis. Heb je bijvoorbeeld veel zwart of juist veel hoogglans wit in huis? Combineer dit dan niet met een klassieke, houten kast, maar kies voor een modern model kolomkast. Zo creëer je een niet al te groot contrast en is de hoge kast niet te nadrukkelijk in je interieur aanwezig.

Je kunt een hoge kast op verschillende plekken in huis gebruiken. Een hoge kast kan het kale van een muur breken als je deze combineert met verschillende kleurrijke accessoires of elementen. Zet je muziekcollectie bijvoorbeeld gesorteerd op kleur in een open hoge kast. Dit geeft een speels effect aan de saaie muur!

DIY: een vrolijke wand maken

Met een kolomkast is het vaak mogelijk om verschillende open vakjes van leuke accessoires te voorzien. Dit is ideaal, als je nog op zoek bent naar opvrolijking van een muur in je keuken of in bijvoorbeeld de slaap- of badkamer. Met een hoge kast in de badkamer is een wastafelonderkast bijvoorbeeld al niet meer nodig als je hier geen ruimte voor hebt. In de slaapkamer staat een spiegelkast juist erg leuk. Zo heb je direct een spiegel bij het optutten! Je kunt de hoge kast simpelweg tegen de muur aanzetten en deze vervolgens vullen met bijpassende accessoires.

Tip: zorg dat de diepte van de kast niet te groot is. Hierin vallen de accessoires namelijk weg!

Voorbeelden van accessoires die je in een hoge kast zou kunnen gebruiken, zijn:

  • zilveren kandelaars, lekker romantisch in de avond;
  • een stapeltje handdoeken in een felle kleur, voor een speels effect;
  • verschillende kleine plantjes, om een natuurlijke uitstraling aan de kast te geven.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.