Hoge smalle kast

Hoge smalle kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHoge smalle kast

Het kan ontzettend lastig zijn om een kale muur in je woning op te vrolijken. Denk bijvoorbeeld aan het kleine muurtje tussen een dressoir en de deur naar de gang of een raam. Een hoge smalle kast kan de aandacht van de saaie muur afleiden, als je deze tegenaan de muur zet. Kies bijvoorbeeld voor houten kasten, die bijdragen aan een warmere sfeer in huis.

Zo heb je enerzijds meer gezelligheid in je kamers en daarbij ook nog eens meer opbergruimte voor al je spullen. Waar in huis kun jij een hoge smalle kast goed gebruiken om een muur op te vrolijken? Lees snel verder hoe je met een hoge smalle kast en bijvoorbeeld een cd-collectie een sfeervolle wand kunt creëren. Dit is makkelijker dan je denkt!

brocante hoge smalle kast tegen muur

Een smalle kast ter verfraaiing van de muur

Een smalle kast is een ideaal meubel om een muur een stukje gezelliger te maken. We hebben immers allemaal wel zo’n muur in huis, waarvan we niet weten wat we ermee moeten beginnen. Een smalle kast brengt hier verandering in, door de aandacht van de saaie muur af te leiden. Om de smalle kast niet te nadrukkelijk aanwezig te laten zijn, is het belangrijk om hier de juiste accessoires in te zetten.

Je kunt de open vakken van een smalle kast vullen met verschillende accessoires. Goede voorbeelden van accessoires die hierbij aansluiten, zijn onder meer:

  • Een zilveren of gouden klokje van vroeger;
  • Bloempotjes in verschillende kleuren met planten;
  • Leuke kandelaars om het nog romantischer te maken.

smalle kast met lades in verschillende kleuren

Een eiken of kunststoffen hoge smalle kast?

Een hoge smalle kast is in verschillende modellen en materialen te verkrijgen. Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit? Een eikenhouten kast kan bijvoorbeeld bijdragen aan een warmere sfeer in je kamers, maar past niet goed bij een modern interieur. Een kast met hoogglans wit hout of kunststof past daarentegen wel. In een badkamer is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat bestand is tegen de damp van het douchen of badderen. Je wilt immers geen schimmelplekken op de hoge smalle kast krijgen.

hoge smalle kasten met vitrines

Aan de slag: je muur opvrolijken

Of je nu op zoek bent naar een kast voor in de slaapkamer, voor in de woonkamer of voor in je keuken, een hoge smalle kast past overal. Je kunt deze kasten kopen als open boekenkast, als een ladekast, of als een 2-deurs hoge smalle kast. Om een wand op te kunnen vrolijken, kun je het best een open hoge smalle kast nemen. Een open hoge smalle kast beschikt vaak over verschillende blokken, die je een eigen invulling kunt geven. Je kunt de blokken bijvoorbeeld vullen met:

  • Handdoeken in de badkamer, voor een kleurrijk geheel;
  • Zilveren of gouden voorwerpen, voor een klassiek tintje;
  • Een cd-collectie, die je op kleur sorteert.

Door verschillende accessoires in de open vakken te leggen, wordt de aandacht van de saaie muur afgeleid. Het is aan te raden om een hoge smalle kast te kopen, die qua hoogte tot het plafond komt of daar ver onder zit. Wanneer er bijvoorbeeld tien centimeter ruimte tussen de kast en het plafond zit, kan dit een rommelig effect geven. Tip: koop een kast die niet te diep is. Wanneer dit wel zo is, zie je de accessoires niet goed!

zwarte metalen smalle kast kluisje

Waar zet jij je smalle kast neer?

Een hoge smalle kast past op verschillende plekken in je interieur. Zet de kast bijvoorbeeld in de woonkamer om je dvd’s, boeken of cd’s kwijt te kunnen. Ook in de slaapkamer komt een hoge kast goed tot z’n recht, als je hier een stapeltje handdoeken, washandjes of andere kleurrijke elementen aan toevoegt.

Wat dacht je van een smalle ladekast in de keuken? De open vakken van de kast bieden de mogelijkheid om verschillende tuinkruiden in de kast te zetten, stapels borden op te bergen of bijvoorbeeld je glazen weg te zetten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.