Hoge vazen

Hoge vazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHoge vazen

Ben jij al een hele tijd op zoek naar hoge vazen voor jouw vernieuwde design woonkamer? Of heb jij net een huis gekocht en heb je veel ideeën voor stijlvolle woonaccessoires? Maar heb je nog geen actie ondernomen om meubels en decoratie aan te schaffen? Begin dan alvast hiermee!

Om jouw huis in te richten, heb je allereerst meubels nodig. Echter woonaccessoires zorgen voor de juiste sfeer. Weet je niet waar je moet beginnen of heb je een beperkt budget? Dan helpen wij je graag een handje. Hier volgen vijf handige en eenvoudige interieur- en inrichtingstips die je kunt gebruiken om van jouw huis een heel sfeervol huis te maken. Het thema: hoge vazen.

Houd het eenvoudig

Ooit gehoord van het spreekwoord ‘less is more’? Minder is inderdaad soms meer.

  • Koop mooie hoge vazen en één of twee kleine Aziatisch kunststukjes en zet deze symmetrisch naast elkaar op het dressoir.
  • Of denk eens aan een overvolle en kleurrijke fruitschaal met links en rechts twee hoge glazen vazen met een mooie bloem.

Eyecatcher

Combineer een opvallend item (groot, felle kleuren, gekke vormen) met wat neutrale accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een grote, ronde, zilveren, of bolvormige vaas met twee kleine witte kandelaren. Deze laat je dan in een neutrale kleur en zorgen samen voor een ideale balans.

  • Wat ook erg populair is, zijn grote gloeilampen of peertjes die je aan industriële touwen kan ophangen. Bevestig deze bijvoorbeeld aan het plafond en laat deze boven de eettafel hangen.
  • Heb je een lange vensterbank? Dan kan je daar een beperkt aantal stijlvolle items opzetten. Denk hierbij aan grote hoge vazen die je zelf ook kunt schilderen, of stop er gekleurd, decoratief zand in.

Nieuwste trend: eetbaar parfum

Geuren zijn ook belangrijk voor het creëren van de ambiance in jouw huis. Tegenwoordig kan je vele ‘eetbare’ geuren kopen. Als iemand bij jou binnenloopt, is het net alsof je zelf brownies gebakken hebt, of dat het verse brood net uit de oven is gehaald.

  • Zet bijvoorbeeld naast twee dunne hoge vazen een schaaltje bonbons op tafel, spray de eetbare parfum op de bonbonnetjes (de alcohol verdwijnt) en een heerlijke geur blijft hangen.
  • In plaats van een schaaltje, kan je bolle hoge vazen ook volstoppen met bijvoorbeeld koekjes waar je de eetbare parfum met appeltaarten smaak overheen kan sprayen.

Oud versus nieuw

Een eenvoudige truc is om antieke meubelen te combineren met moderne meubelstukken. Loop naar de kringloop voor een leuk antiek salontafeltje maar houd die prachtige designstoel en die unieke hoge vazen. Een mooi contrast in stijlen.

Glas en spiegels

Creëer meer ruimte door veel gebruik te maken van spiegels en glazen objecten. Zet deze voornamelijk op plaatsen waar het zonlicht schijnt, voor het mooiste effect.

Tip!

Een leuk houten dienblad met een spiegelende binnenkant met daarop een aantal gekleurde hoge vazen met bloemen. Kies een aantal hoge vazen met een klein beetje water op de bodem voor de drijfkaarsen.

Nu we je verrijkt hebben met leuke tips voor het implementeren van hoge vazen in jouw huis, kun je zelf aan de slag gaan. Haal jouw hoge vazen vandaag nog in huis en begin met mixen & matchen.

Vind het bij Westwing!

Op zoek naar meer decoratieve woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw hoge vazen en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek huis te maken.