Houten beelden

Houten beelden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten beelden

Houten beelden geven je inrichting een warme en persoonlijke uitstraling. Je vindt houten beelden in werkelijk alle soorten hout, stijlen en maten. Eenvoudig vormgegeven beelden in ruw hout, fijne, gedetailleerde sculpturen in mooi gepolijst hout of houten beelden in abstracte vormen. Ga voor wat jou het meeste aanspreekt!

Het soort hout kan variëren van olijvenhout, lindehout, beukenhout tot donker ebbenhout en nog veel meer. Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke textuur en kleur. Sommige houtsoorten hebben een speciale betekenis. Zo heeft olijvenhout in veel culturen een religieuze of spirituele betekenis. Daarnaast zijn er ook houten beelden die op een traditionele of artistieke manier zijn gekleurd. Neem al die gedachten mee tijdens jouw zoektocht naar een persoonlijke favoriet!

Hout leeft, dus een beeld van hout ook..

Doordat hout een levendige, natuurlijke uitstraling heeft, geven houten beelden een warme uitstraling aan je inrichting. Als je je huis wilt stylen met houten beelden, kan je het beste de tijd nemen om de sculpturen te vinden die jou aanspreken.

In interieurwinkels heb je vaak genoeg keuze, maar kijk ook eens rond op antiekmarkten, rommelmarkten of stop op je vakantiereizen eens bij dat stalletje langs de weg of op een grote open markt. Sculpturen die je van een mooie reis meeneemt, zullen je nog vele jaren later herinneren aan de belevenissen van toen:

  • de houten olifant uit Azië,
  • het houten Maori figuur uit Nieuw-Zeeland,
  • de houten wajangpoppen uit Indonesië,
  • de houten maskers uit Afrika of
  • het kunstzinnige houten beeld dat je in Frankrijk op een kunstmarkt hebt gevonden.

Al deze beelden hebben een extra dimensie: het is decoratie en een dierbare herinnering ineen!

Stylingtips met houten beeldjes

Bij houten beelden denk je misschien aan een inrichting zoals je die ziet bij je grootouders: willekeurige, oubollige houten beeldjes die los verspreid staan door het hele huis. Een houten geverfd mariabeeldje hier, een grappige houten uil daar en een houten eend in de vensterbank.

Natuurlijk is hier helemaal niets mis mee, al deze houten beelden hebben per slot van rekening ook een speciale betekenis.

Wil je je huis toch iets meer creatief inrichten?

  • Groepeer dan je houten beelden en zet ze in een passende samenhang bij elkaar. Let erop dat je beelden bij elkaar zet, die dezelfde uitstraling hebben. Dat kunnen houten beelden zijn met dezelfde kleurtoon, beelden die typisch zijn voor een bepaald land of een bepaalde streek of beelden in dezelfde stijl: abstract, fijn en sierlijk of eenvoudig en ruw.

Zet je houten beelden neer op een kleine tafel in een hoek, op een sideboard, in een nis, in je vensterbank of direct op de grond. Wat let je nog? Ga op ontdekkingsreis en vind de houten beelden die precies bij jou en je interieur passen!

Laat je verder inspireren door Westwing. In deze Home and Living webshop vind je alles voor in huis! Ook decoratieve beelden, sculpturen en objecten. Westwing presenteert dagelijks een verrassend een gevarieerd aanbod meubels en accessoires. Allemaal topmerken en design producten met aantrekkelijke korting. Naast dit aanbod kun je in het online magazine van Westwing veel ideeen opdoen om met de laatste styling trends aan de slag te gaan. Hier kun je namelijk binnen kijken bij interieurontwerpers en stylisten en kun je suggesties en DIY tips ter harte nemen om ook van jouw huis een mooi huis te maken!