Houten bijzettafel boomstam

Houten bijzettafel boomstam

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten bijzettafel boomstam

Soms kom je van die woonideeën tegen die zo simpel, maar toch zo leuk zijn dat je jezelf afvraagt waarom je er zelf niet eerder op bent gekomen. Het leuke aan dit soort ideeën is, dat wanneer je ze tegenkomt, je ze ook prima in jouw interieur kan realiseren. Een van die leuke woonideeën is toch wel de houten bijzettafel boomstam.

Een natuurlijk tintje in je huis brengt al gauw wat meer leven in de brouwerij. Juist als je in de drukke stad woont is het heerlijk om de natuur wat meer in huis te halen. Ben je benieuwd wat een houten bijzettafel van boomstam nog meer voor je interieur kan doen? Lees dan snel verder en vind jij de bijzettafel van hout die jij zoekt.

Nieuwste trend houten bijzettafel: boomstam

Wie de laatste woontrends een beetje in de gaten heeft gehouden, heeft waarschijnlijk gezien dat ze steeds vaker tevoorschijn komen wanneer je op zoek gaat naar een houten bijzettafel. Boomstam meubels zijn helemaal hip en zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt ze zelfs op maat laten maken.

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden dan enkel een houten bijzettafel. Boomstam interieur gaat veel verder dan alleen dit kleine tafeltje. Je kunt de trend ook prima gebruiken bij je salontafel. Je zou hierbij kunnen kiezen voor een paar boomstammen bij elkaar of gewoon een hele grote dikke schijf van een boomstam met wieltjes of houten poten eronder. Bedenk vooraf dan wel even goed hoe groot de diameter van de houten bijzettafel boomstam minimaal of maximaal moet zijn. Dat is weer een keer wat anders dan een standaard wit of zwart salontafeltje.

Zelf een bijzettafel houtblok maken

Wat heb je nodig?

  • Het belangrijkste onderdeel van de houten bijzettafel: de boomstam. Bepaal zelf hoe groot deze moet zijn.
  • Houtolie om het oppervlak mee te bewerken. Dit voorkomt kringen en andere vlekken.
  • Wieltjes, schroeven en een boor. Dit is alleen wanneer je van plan bent om de houten bijzettafel, boomstam op wieltjes of hoe je het ook wilt noemen, verrijdbaar te maken.

Kies er zelf voor of je de boomstam wel of niet van zijn schors wil ontdoen. Dit kan achteraf ook nog altijd. Afhankelijk van de grootte van de boomstam plaats je er drie of vier wieltjes onder. Wanneer deze eronder zitten kun je er voor kiezen om de bovenkant met olie te bewerken. Al geven vlekken en kringen het ook wel een doorleefde uitstraling. En vergeet niet wanneer je op zoek gaat naar een houten bijzettafel: een tafel die op een boomstam lijkt kan in ieder interieur, dus ook in die van jou.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!