Houten bijzettafel

Houten bijzettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten bijzettafel

Je hebt net een nieuw interieur in je huiskamer, maar er ontbreekt gewoon nog iets. Een lege hoek waar je het liefst nog een klein meubel weg zou zetten, maar wat is geschikt? Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een mooie houten bijzettafel. Een houten bijzettafel is zo’n meubel dat je in ieder interieur handig kan neerzetten.

Het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat jij ‘s avonds lekker in je stoel zit met een drankje, en de salontafel zich net op een te verre afstand van de stoel bevindt. Je zit veel te lekker, maar wilt wel je drankje ergens kwijt. Dan zou het toch wel heel lekker zijn als je een houten bijzettafel langs je stoel had staan. Lees hier meer over andere manieren waarop houten bijzettafeltjes een aanvulling op jouw interieur kunnen zijn.

Door de bomen het bos zien

Een bijzettafel van hout is een erg breed begrip, want alleen al binnen het assortiment van houten bijzettafels is er ontzettend veel verschil. Bedenk alleen al tussen welke soorten hout je zou kunnen kiezen of de vorm waarin het hout gemaakt is. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een stuk boomstam te plaatsen als houten bijzettafel. Dit past erg goed binnen een landelijk interieur en zelfs in een industrieel interieur. Het kan net het harde randje van het industriële interieur halen.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een houten bijzettafel die volledig uit hout bestaat, zoals bij ene tafel gemaakt van een boomstam, maar hout laat zich ook erg goed combineren met materialen zoals metaal en kunststof. Kijk vooral even goed rond naar de materialen die verder terugkomen in je interieur. Dit kan nog wel eens voor leuke inzichten zorgen. Het kan ook dat je al een vierkant houten bijzettafeltje hebt, maar dat je er een beetje op bent uitgekeken. Dan kun je er gewoon zelf nog iets leuks van maken.

Zelf aan de slag: maak een houten bijzettafel

  1. Verzamel smalle droge takken, ook wel sprokkelhout genoemd, en platte schijfjes van verschillende grootten met een dikte van maximaal twee cm.
  2. Bedenk welke vlakken je zou willen bekleden met de schijfjes, en welke met de takken. Met een lijmpistool ga je ze vervolgens bevestigen. Laat de schijfjes iets over de rand komen zodat de takken en netje achter weg vallen. De takken knip je op maat en bevestig je dicht naast elkaar of onder elkaar.
  3. Het is precisiewerk, maar als je er even wat tijd aan besteedt komt er al snel een prachtige bijzettafel hout uit. Wie wil er design als je zelf je bijzettafels hout kan maken?

Hetgeen wat bijzettafeltjes hout met je interieur kunnen doen moet je zeker niet onderschatten. Natuurlijk is het handig als extra tafel voor je drankjes, maar denk ook eens aan die prachtige vaas die op zo’n houten bijzettafel kan pronken, of die fotolijstjes met foto’s van je partner, familie of kinderen. Ieder huis kan altijd wel een paar houten bijzettafels gebruiken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.