Houten broodplank

Houten broodplank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten broodplank

Weet jij hoeveel we in Nederland jaarlijks aan brood eten? Zestig kilo per persoon! Nederlanders zijn dus echte broodeters.. En wie is er ook niet dol op de geur van een vers gebakken, knapperig brood? Het aller aller lekkerst is misschien wel een brood dat net uit de oven komt en nog warm bij de bakker op je ligt te wachten. Zo'n exemplaar kan dan alleen nog niet door de snijmachine. Daar zul je dus zelf mee aan de slag moeten..
 

En dat doe je het beste met een houten broodplank. Want met een houten broodplank heb je naast een gemakkelijk snijden een mooie manier in handen om dit versgebakken brood mee te presenteren!

Natuurlijk & stijlvol

Snijplanken zijn er in verschillende materialen.

 • Glas wordt veelal gebruikt om hygiënische redenen.
 • Ook kunststof is bovenal praktisch in de keuken.
 • Maar voor een broodplank blijft hout de beste keuze.

Hout is een natuurlijk materiaal en zorgt, in tegenstelling tot andere hardere materialen, dat het snijvlak van messen niet wordt aangetast. Bovendien zijn houten broodplanken zeer stijlvol. Niet alleen in de keuken, maar ook op tafel als je de broodplank gebruikt om het brood op te serveren.

Broodplank versus snijplank

Een echte broodplank is goed te onderscheiden van algemene snijplanken. De speciale broodplank bevat groeven om kruimels op te vangen bij het snijden van het brood. Bij sommige broodplanken is het zelfs mogelijk om deze latjes uit de plank te nemen. Hierdoor is het nog eenvoudiger om de opgevangen kruimels weg te gooien.

Musthave: Broodplank én opbergbox

Deze leuke 2-in-1 oplossing is een lust voor het oog in elke keuken. In deze broodtrommel kun je je (versgebakken)brood bewaren. De deksel is tevens te gebruiken als broodplank.

Verschillende type hout

Het soort hout is mede bepalend voor de kwaliteit van de broodplank. Hoe zachter het hout, hoe sneller de plank krassen vertoont. Snijplanken zijn veelal gemaakt van:

 • Beuken
 • Esdoorn
 • Berken
 • Olijvenhout
 • Steigerhout
 • Rubberhout

Tip! Zo maak je je houten broodplank schoon

Heb je toch iets anders dan brood gesneden op je houten broodplank? Met grof zeezout en een halve citroen krijg je hem weer helemaal fris en schoon.

DIY: Doe eens iets anders met je houten broodplank

Heb je inmiddels een verzameling van houten broodplanken verzameld, maar vind je het zonde om deze weg te doen? Doe dan eens iets anders met je broodplanken in huis!

 • Maak er een memobord van. Zet de plank (of hang deze op) tegen een muur in je keuken en bevestig hier kleine knijpers op met houtlijm. Op deze manier creëer je een handig bord waar iedereen zijn To Do briefjes aan op kan hangen!
 • Of maak er een krijtbord van voor in de hal. Schilder eerst de broodplank in een krijtverf en hang de plank op naast de deur. Schrijf hier belangrijke afspraken en data op, simpel en stijlvol!
 • Ook kan je er een Ipad standaard van maken. Met slechts een aantal benodigdheden en wat tijd is deze DIY zo te verwezenlijken. Ga voor een gladde broodplank en bevestig hier onderaan de plank een houten gleuf waar je ipad in kan staan. Maak hierna een klein stuk hout op maat die je aan de achterkant van de plank bevestigt met houtlijm. Heel handig voor als je vaak recepten van het internet gebruikt.

Pimp je simpele broodplank

Maak van je simpele houten broodplank een snijplank die past in de stijl van je keuken.

 • Landelijke broodplank
  Benodigdheden: Houten snijplank, grof touw, boor.
  Boor een gat in de plank ter grote van de dikte van het touw. Haal het touw door de plank er leg er een simpele knoop in.
 • Color dipped broodplank
  Benodigdheden: Houten snijplank, afplaktape, verfroller, gifvrije lak.
  Gebruik de tape om het patroon op de plank af te plakken. Een ander idee is om alleen de zijkanten van de plank te verven.
 • Broodplank met leather look
  Benodigdheden: Houten snijplank met handvat, leren koordje.
  Wikkel het leren koordje een aantal keren rond het handvat zodat deze helemaal bedekt is.

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer praktische en stijlvolle accessoires voor in huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer hier je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw houten broodplank en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste trends en styling tips & tricks om van jouw keuken een uniek ingerichte keuken te maken! 

Aankomende sales