Houten decoratie

Houten decoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten decoratie

Als interieurliefhebber kijk je altijd uit naar iets nieuws en ben je aan het bedenken welk sfeer of trend je nu weer in huis wilt halen. Op dit moment mag het wel iets rustiger, ben je gecharmeerd van de Scandinavische stijl en de krachtige uitstraling van elementen uit de natuur. Maar hoe ga dat slim aanpakken?

Met houten decoratie krijg je precies die sfeer in huis! Ga op zoek naar nieuwe accessoires van hout, of maak gebruik van oude, houten producten. Je hebt er meer van in huis dan je denkt! Recycle en geniet van de natuurlijke uitstraling die houten decoratie in een handomdraai aan je interieur geeft!

De eigenschappen van hout

Met hout kun je vele kanten op en verschillende stijlen laten zien. Met houten decoratie maak je het:

  • Natuurlijk! Hout is onmiskenbaar een element uit de natuur en refereert dus direct naar het bos, de bomen en het buitenleven.
  • Tijdloos! Houten decoratie is voor altijd een trend. Sinds mensenheugenis wordt hout gebruikt om meubels en accessoires van te maken. Maak je dus geen zorgen of je met hout volledig de plank mis slaat..
  • Warm! Of je nu kiest voor robuust gevormde of netjes afgewerkte houten decoratie, hout geeft van nature een warme sfeer. Het materiaal is meteen te herkennen en laat je thuis voelen. Altijd gezellig dus!

Soorten houten decoratie

Elke ruimte en ieder meubel in huis kun je voorzien van houten decoratie. Kleedt de eettafel aan met een fruitschaal van hout, of leg de kranten en tijdschriften in een houten bak naast de bank in de woonkamer.

Andere opties voor houten decoratie:

  • Gebruik in de badkamer accessoires van hout: een houten toiletborstelhouder, zeepschaaltje of een houten badmat geeft in één keer een warme, natuurlijke uitstraling. Heel plezierig!
  • Creëer balans in de vaak drukke kinderkamer door de rustgevende kracht van houten decoratie in te zetten. Een houten tekentafeltje en stoeltje, een prikbord met houten lijst of fotolijstjes met een frame van hout zijn een goede tegenhanger voor andere, kleurige elementen en speelgoed.
  • Geef de woonkamer een stoere look met robuust houten decoratie. Een chique tafellamp voorzien van een houten voetstuk is een verrassende combinatie en een echte eyecatcher op de sidetable.

Recycle houten, oude accessoires in huis!

Het zal je misschien verbazen, maar je hebt vast meer hout in huis dan je denkt. Ga hier creatief mee om en je houten decoratie ligt zo voor de hand.

  • De oude, houten ladder in de schuur? Haal hem tevoorschijn en plaats hem in de badkamer als handdoekenrek. Of zet hem tegen de muur in de kinderkamer: een superstoere accessoire om rondslingerende kleding aan op te hangen!
  • Nog ergens een oude, houten letterbak op zolder? Blaas hem nieuw leven in met andere decoratie! Kleine, kleurige speeltjes, schelpen van het vakantie-strand of kleine glazen vaasjes komen prachtig naar voren in een letterbak van hout. Hele trendy houten decoratie!
  • Oude, houten snijplanken? Trek ze uit de lade en leg ze als plateau voor kaarsen of kleine plantjes op de bijzettafel.

Met houten decoratie geef je rust en ga je back to basics!

Laat je inspireren door Westwing

Niet alleen kan je eindeloos veel leuke meubels en accessoires online shoppen bij Westwing. Westwing bied je ook je dagelijkse portie wooninspiratie. In Westwings online magazine vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken. Je krijgt stijlvolle decoratie tips en gemakkelijke DIY ideeën waar je direct mee aan de slag kan.