Houten kast

Houten kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten kast

Vind je dat je woning wel wat extra sfeer en warmte kan gebruiken? Kies voor houten meubels in je interieur. Hout wordt over het algemeen met warmte geassocieerd, wat je bijvoorbeeld ziet aan het aantal houten laminaat- en parketvloeren. Wil je het interieur in je woning niet zo drastisch veranderen? Kies dan bijvoorbeeld voor een houten kast of tafel. Houten kasten zien er niet alleen fraai uit, ze bieden je tevens meer opbergruimte.

Een houten kast is op verschillende plekken in huis te gebruiken. Zet bijvoorbeeld grenen kasten in je woonkamer, de slaapkamer of zelfs in de badkamer. De mooie landelijke en natuurlijke uitstraling van deze mooie kasten past eigenlijk overal in huis. Lees snel verder, hoe een houten kast bij kan dragen aan een gezelligere sfeer in huis.

Creëer een gezellige wand met een houten kast

Een houten kast kun je in verschillende modellen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een open houten kast, een houten wandkast of een kledingkast van hout. Met een open kast is het relatief eenvoudig om een saaie muur om te toveren tot een speelse, gezellige wand in je woon- of slaapkamer. Het enige dat je naast een open houten kast nodig hebt, zijn bijpassende accessoires.

Tips voor het opvrolijken van een saaie muur:

  • Zet verschillende plantjes in vrolijke potjes, in de open hokjes van je houten meubel.
  • Kies voor een combinatie van zilveren en gouden accessoires, die je in de openingen van de kast zet.
  • Maak haakjes aan de zijkant van de houten kast, zodat je hier in de keuken bijvoorbeeld een schort aan kunt ophangen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In je slaapkamer kan het bijvoorbeeld leuk zijn om de open houten kast te vullen met handdoeken, beddengoed of andere kledingstukken. Dit geeft een kleurrijk geheel!

Je eigen houten kast maken

Naast het kopen van een houten kast, kun je met sloophout ook een eigen kastje van hout maken. Het zal lastig zijn om een rote 2-deurs kast te maken voor je kleding, maar een klein kastje dat je zelf gemaakt hebt, kan al veel met de sfeer doen. Het enige dat je naast het sloophout nodig hebt, zijn schroeven, een boormachine en een schuurmachine.

Zorg er allereerst voor dat er geen splinters meer op het sloophout zitten. Vervolgens kun je met de schroeven en vier stevige paaltjes een klein kastje maken. De paaltjes dienen hierbij als de hoekpunten van de houten kast. Vind je het sloophout wat saai? Geef de kast een lik verf, zodat je kast bijvoorbeeld wit of zwart wordt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.