Houten krukje

Houten krukje

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten krukje

Houten krukjes zijn ideaal als extra zitje of bijzettafeltje in je huis, bijvoorbeeld als er veel mensen op bezoek zijn. Of je kunt er op gaan staan als je iets nodig hebt dat in een kastje ligt waar je niet goed bij kunt. Hoe je een houten krukje ook wilt gebruiken, er is altijd wel een houten krukje te vinden dat perfect bij jouw situatie past!

Het houten krukje; zoveel mogelijkheden

Er zijn allerlei verschillende houten krukjes op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een rustiek ogende driepoot – ontzettend handig, want een krukje met drie poten wiebelt nooit! – waarbij de bovenkant heel erg lijkt op een plakje van een afgezaagde boomstam, of een klassiek model op vier poten. Of een wat hoger model, die je kunt gebruiken als barkruk. Of een strak vormgegeven houten krukje met metalen accenten. Je ziet het, met een houten krukje kun je alle kanten op!

Ook qua soorten hout zijn er veel mogelijkheden wat houten krukjes betreft. Zo zijn er houten krukjes verkrijgbaar van eiken-, berken- of teakhout. Sommige krukjes zijn afgelakt, en sommige krukjes zijn onbehandeld. Met een onbehandeld houten krukje heb je te maken met een natuurproduct. Als je dus zo’n houten krukje koopt, ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu!

Het houten krukje past overal

Een ander groot voordeel van houten krukjes, is dat je ze zo’n beetje overal in huis of in de tuin kwijt kunt. Zet hem bijvoorbeeld in de woonkamer bij je bank, zodat je hem altijd kunt inzetten als extra stoel of als bijzettafel. Of zet hem in de keuken als je vaak in hoge keukenkastjes moet zijn om iets te pakken. Of je kunt hem in een slaapkamer zetten. Kortom, met een houten krukje heb je een handig hulpmiddel in huis dat ook nog eens sfeer geeft aan elke ruimte waar je hem in neerzet!

DIY tip: Een houten krukje beschilderen

Houten krukjes zijn van zichzelf al mooi, maar als je een houten krukje beschildert, wordt hij nóg mooier en bovendien uniek! Bij het beschilderen van een houten krukje ga je als volgt te werk:

  • Maak het houten krukje stof- en vetvrij. De verf zal hierdoor beter pakken.
  • Werk oneffenheden weg met houtvulmiddel.
  • Schuur het krukje op met een stuk schuurpapier of met een schuurmachine.
  • Breng eerst een laag primer aan op je krukje, zodat de verflaag mooi gelijkmatig dekkend zal zijn.
  • Schuur het krukje weer op, deze keer met schuurpapier met een fijne korrel.
  • Breng een laag verf in een kleur naar keuze aan op het krukje, en eventueel nog een tweede laag als de eerste laag niet helemaal dekkend is.
  • Lak het krukje eventueel af voor een mooie glans.

Het houten krukje is handig, erg praktisch en past in ieder interieur. Niet eens als prominent meubelstuk, maar vooral als hulpmiddel. Welk houten krukje past bij jou?!