Houten placemats

Houten placemats

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten placemats

Wil je een bijzondere accessoires op tafel zetten? Ruil je simpele placemats in voor houten placemats! Rechthoekige planken onder je bord zijn niet alleen origineel, maar bieden ook steun! Houten placemats verschuiven niet tijdens het eten en blijft de hitte van het bord op de plank! Verras je gasten met een mooie gedecoreerde eettafel met houten placemats!

Formaten placemats

Als je aan houten placemats denkt, denk je aan rechthoekige vormen. Er zijn ook houten placemats in ronde vormen verkrijgbaar! Op een ronde houten placemat kun je natuurlijk niet al je servies op zetten, maar dat is niet per se nodig! Door alleen het bord op het placemat te zetten en de rest van het servies om heen te decoreren, creëer een speelse look op tafel!

Houten placemat als broodplank

Houten placemats kun je niet alleen gebruiken als placemats. Het zijn perfecte accessoires voor in de keuken. Door de dikte kun je een houten placemat ook als brood- of snijplank gebruiken! Ben je bang dat er krassen op je placemat komen? Gebruik de houten placemat dan als kaasplankje! Bedek het placemat met een stuk doorzichtig beschermfolie. Zo kun je onbezorgd genieten van een heerlijk kaasplankje op je houten placemat!

Wil je het alleen als placemat gebruiken? Dat kan ook! Zet ze na het eten niet in de kast, maar decoreer de keuken of eettafel met de prachtige houten placemats! Leg ze op een stapel aan de zijkant van de eettafel samen met een doorzichtige vaas met wilde bloemen! Zo creëer je het idee dat de houten placemats als decoratie items op tafel liggen!

Hoe reinig je houten placemats?

Na elk etentje moet je er niet raar van opkijken als er een paar vlekken op je placemats zitten. Dat hoort erbij. Naast een decoratieve functie, bieden houten placemats ook bescherming voor de tafel of het tafelkleed. Hoe kun je houten placemats reinigen zonder dat ze beschadigen? Pak een schoon vaatdoek en spoel met lauwwarm water de placemats schoon. Een afwasborstel of schuurspons kun je beter niet gebruiken. Dit zorgt juist voor grote krassen op je houten placemats! Droog al je houten placemats met een theedoek en ze zijn weer klaar voor gebruik!

DIY: gedecoreerde houten placemats

Het is natuurlijk veel leuker om unieke accessoires in huis te hebben. Beschilder de houten placemats in hippe kleuren en figuren! Unieke placemats gegarandeerd! Ga voor pasteltinten, neutrale kleuren of match met de kleur van je servies! Plak met washi tape vormen op de houten placemats. Verf elke vorm in met een kleur, verwijder de washi tap en voila: een zelf gedecoreerde houten placemats voor in huis!

Geef een speelse look aan de eettafel met gedecoreerde houten placemats!