Houten tafel

Houten tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten tafel

Stel, je hebt net een nieuw huis of je wilt een ruimte opnieuw inrichten. Je hebt dus nieuwe meubels nodig om jouw interieur weer op te vullen. Je wilt een mooie combinatie maken in materialen, maar wel in een stijl blijven. Je weet alleen niet goed waar te beginnen.

Een houten tafel past in elke woning en kan een ruimte een warme en gemoedelijke sfeer geven. Door de neutrale uitstraling kan een tafel in zowel een Scandinavisch als modern huis tot zijn recht komen. Laat de houten tafel het middelpunt van de woonkamer worden, of verwerk deze als salontafel in de zitruimte. De mogelijkheden zijn oneindig.

Varieer met de houten tafel

Een houten tafel is er in talloze varianten. Je kan de tafel in een robuuste en stoere stijl laten, maar ook kan je ervoor kiezen om deze te bewerken tot een wit gelakt meubel. Zelfs kun je variëren met het onderstel van de houten tafel en laat deze daarmee in jouw interieur passen.

  • In een industriële woning kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een stoere houten tafel neer te zetten met een ijzeren onderstel.
  • Of voor een meer Scandinavische look kan je de houten tafel op koperen poten zetten. Dat geeft een neutrale look met een randje.

Maar wil je niet teveel aan een houten tafel klussen? Leg er dan een kleed onder om toch warmte te creëren in jouw interieur. Maak een keuze qua design en de ruimte is meteen uniek en stijlvol.

DIY: Een houten tafel rechtstreeks van buiten

Alle soorten houten tafels zijn op maat te maken door professionals, maar wanneer je handig bent is het ook heel leuk om zelf op zoek te gaan naar oud hout uit de natuur.

Hierbij kan je denken aan afgebroken boomstronken, of zwerfhout dat vaak op stranden te vinden is. Schuur het stuk hout en maak er poten onder of leg het op schragen.

Een trendy DIY dat ook nog eens heel eerlijk is.

Zet de houten tafel op wielen

Wil je van jouw houten tafel in verschillende ruimtes kunnen genieten, of heb je gebrek aan ruimte en kan de tafel niet altijd op dezelfde plek blijven staan? Kies er dan voor om een houten tafel op wielen te zetten. Zorg dan wel dat de wielen stevig genoeg zijn om het gewicht van het hout te dragen. Maar, daar zijn kenners voor!

Een houten tafel kan oneindig variëren in

  • materiaal (een eiken tafel is anders dan een kersenhouten tafel)
  • formaat en
  • kleur

Dit meubel past dus in elk interieur en in combinatie met de juiste stoelen voor de gezellige sfeer zorgen. Creëer de stijl waar jij van houdt, maar één ding is zeker: met een houten tafel haal je warmte en een natuurlijke look in huis.

Schuif maar aan!

Op zoek naar een houten tafel? Neem een kijkje bij Westwing. Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Elke dag verrast Westwing je weer met een nieuwe sale en hele aantrekkelijke korting. Daarnaast kun je veel inspiratie opdoen in het online magazine. Deze staat boordevol leuk artikelen over de nieuwste trends en binnenkijkers bij experts en ontwerpers. Stylisten geven je tips en suggesties om van jouw huis een heel up to date huis te maken. Zo zit jij er al eerste volgens de laatste trends warmpjes bij!