Houten wandkast

Houten wandkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHouten wandkast

Hout is op dit moment hot! Het warme van hout draagt bij aan een gezelligere sfeer in huis en past bij zowel een modern als een klassiek interieur. Met een houten wandkast is het mogelijk om een kale muur in je woon- of bijvoorbeeld slaapkamer een stuk gezelliger te maken. Daarbij bieden deze kasten je direct meer opbergruimte voor je spulletjes, accessoires of kleding.

Kies bijvoorbeeld voor een open houten wandkast, waarbij je de open blokken kunt vullen met boeken, een cd-collectie of verschillende accessoires. Leuk voor in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor in de keuken of badkamer van je huis. Kortom, een houten wandmeubel mag niet ontbreken in je interieur. Lees snel verder hoe je houten wandkasten bijvoorbeeld in de keuken kunt gebruiken.

DIY: een gezellige muur in de keuken maken

Het is vaak lastig om een gezellige sfeer in je keuken te creëren. Een houten wandkast kan hieraan bijdragen! Kies voor een grote houten wandkast om een gehele muur af te dekken, of een kleiner houten wandkastje om bijvoorbeeld de muur onder een klok of poster op te vullen. Zorg ervoor dat de kasten in ieder geval open zijn.

Een open houten wandkast biedt de mogelijkheid om verschillende open blokken van de wandkast een eigen invulling te geven. Hiermee kun je ook in de keuken leuke variaties maken van accessoires. Accessoires die goed thuispassen in een open wandmeubel van hout, zijn bijvoorbeeld:

  • Glazen potten, waar je pasta in bewaart;
  • Je gekleurde borden, die je op een stapel in de kast zet;
  • Kristallen glazen, voor een blingblingeffect in de houten wandkast.

Tip: laat sommige blokken open, om de houten wandkast niet te druk te maken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, je kunt natuurlijk ook andere dingen in de open blokken van je houten wandkastjes zetten. Of maak aan de zijkant van de houten wandkast een haakje, waaraan je bijvoorbeeld een keukenschort kunt hangen.

Meer sfeer met een houten wandkast

Een wandkastje van hout is goed te gebruiken in de keuken, maar past ook in veel andere kamers thuis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Het hout van de houten wandkast geeft meer sfeer in je badkamer. Kies bijvoorbeeld een houten wandkast die qua breedte overeenkomt met de breedte van je marmeren blad in de badkamer. Je kunt het kastje hieronder hangen om je verzorgingsspullen, washandjes of handdoeken in kwijt te kunnen. In de woonkamer kun je een houten wandkast gebruiken om je televisie op te zetten, je boeken in kwijt te kunnen of bijvoorbeeld om je administratie op te bergen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.