Houtskoolbarbecue

Houtskoolbarbecue

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHoutskoolbarbecue

De dagen worden beetje bij beetje langer en de nachten warmer. Tijd dus om je vrije uren buiten door te brengen in plaats van hangend voor de televisie. Hete dagen en zwoele nachten kenmerken zich door hun voorliefde voor barbecueën. Zijn de mensen om je heen al lang en breed de barbecue aan het opzetten en sla jij iedere keer weer af, omdat je niet de juiste apparatuur (zoals een barbecue, houtskool) in huis hebt?

Daar breng je eenvoudig verandering in. Wat heb je allemaal nodig? Een ouderwetse houtskoolbarbecue, houtskool, wat kruiden, zelf bereide marinades en – wellicht één van de belangrijkste dingen – vers vlees en groenten. En dan mag een koud pilsje of wit wijntje bij de barbecue natuurlijk niet ontbreken.

De aantrekkingskracht van de houtskoolbarbecue

Wat maakt de houtskoolbarbecue nu zo aantrekkelijk? Eigenlijk alles! In de eerste plaats natuurlijk de karakteristieke geur van houtskool. Het vlees krijgt die oh zo bekende, rokerige smaak van het vuur onderaan de barbecue. Lekker traditioneel, zo’n bbq met houtskool.

Nog zo’n ding is dat koken met de bbq eigenlijk door de man wordt gedaan. Als vrouw sta je dus buitenspel. De hitte van het vuur moet constant gemeesterd en gecontroleerd worden. Mannen zijn dan al snel gefascineerd en nemen dan ook hun verantwoordelijkheid. Oergevoelens komen naar boven. Ach, laat ze maar spelen met de barbecue.

em>Handig weetje
Barbecueën is populair en kan dichtbij huis. Dat brengt risico’s met zich mee. Zorg er dan ook voor dat je altijd een emmer met water in de buurt hebt staan, zodat het aansteken van de houtskoolbarbecue ook leuk blijft.

Smullen maar!

Gezellig grillen op de barbecue betekent heerlijk genieten van je zelf bereide gerechten. Het bereiden van eten op de houtskoolbarbecue kun je vergelijken met de methode van koken in de oertijd. Thermische straling op de barbecue zorgt voor garing van het voedsel, zonder dat er een directe warmte geleiding plaatsvindt. Jouw groentespiesjes, gemarineerde kippenboutjes en in folie gewikkelde zalmstukjes worden van buiten naar binnen gekookt. Je kunt met de houtskoolbarbecue alle kanten op. Bijzondere gerechten, die je moet hebben geprobeerd tijdens het barbecueën:
• Halloumi kaas op de bbq
• Een spies met worst, paprika en wortel
• Zelf gemarineerde steaks op de bbq
• Een in aluminium folie gewikkeld stukje vis met ui, kruiden en knoflook

Helemaal in stijl barbecueën is natuurlijk ieders droom. Ook de houtskoolbarbecue is onderhevig aan trends en zie je terug in allerlei uitvoeringen. Deze roestvrij stalen kasten bieden je jarenlang plezier buiten. De bekendste namen in de BBQ-wereld zijn Broil King, Weber en Bodum. Een tijdloze look met een toefje kleur om te zorgen voor een persoonlijk tintje.

Grill till you chill…

Aankomende sales