Huwelijkscadeaus

Huwelijkscadeaus

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorHuwelijkscadeaus

Op een uitnodiging van een bruiloft zie je vaak als wensen voor huwelijkscadeaus een envelopje staan. Het bruidspaar vraagt vaak geld, maar ook dingen voor de uitzet vallen onder de categorie ‘populair cadeau ‘. Vaak vinden mensen dit saai en onpersoonlijk en willen ze graag met iets creatiefs op de proppen komen. Maar het lastige is dat je goed moet weten wat de smaak is van de bruid en bruidegom. Wij hebben wat originele ideeën voor huwelijkscadeaus voor je op een rijtje gezet!

 Huwelijkscadeaus: een persoonlijke touch!

Bij huwelijkscadeaus is het altijd de kunst om origineel te zijn. Een goede stelregel hierbij is: maak het persoonlijk. Huwelijkscadeaus waar goed over nagedacht is en die echt bij het stel passen, scoren altijd goede punten. Hieronder een aantal ideetjes die je misschien kunnen helpen bij het vinden van perfecte huwelijkscadeaus:

  • Een leuke manier om een persoonlijk cadeaus te geven is bijvoorbeeld om een deurmat te laten maken met de namen van het stel erop. Bij binnenkomst zullen de newlyweds gelijk herinnert worden aan hun mooie dag.
  • Wat dacht je ervan om alvast een naambordje te laten maken, voor bij de voordeur? Een ontzettend attent cadeau!
  • Iets heel anders is bijvoorbeeld een activiteit cadeau geven. Misschien heeft het stel wel een actieve hobby, zoals parachute springen. Of misschien vind je het leuk om ze een luchtballonvaart cadeau te geven. Dit soort cadeaus zijn natuurlijk ontzettend origineel en geven een garantie op een blij stel!
  • Een cadeau waar ook anderen nog wat lol aan kunnen beleven is een grote fotolijst. Deze neem je dan mee naar de bruiloft en laat je beschrijven door de gasten. Na afloop kun je ervoor kiezen om er zelf een mooie foto in te doen, bijvoorbeeld een bruidsfoto!
  • Een memory box waarin het stel allerlei dingetjes bewaart als herinneringen aan die dag, is ook ontzettend leuk. Plaats er zelf een kleinigheidje in als eerste herinnering, bijvoorbeeld een leuke foto! Een mooi gastenboek is natuurlijk ook leuk om neer te leggen. Hier kan iedereen een verhaaltje in kwijt, waardoor de herinneringen later nog levendiger zijn wanneer het stel door het boek bladert.

Huwelijkscadeaus wit kleed zwarte pen schaal goud boek

Leuke pakketten met veel cadeautjes!

Een cadeau geven is natuurlijk leuk, maar meerdere huwelijkscadeaus geven is nog leuker! Ga voor een pakket met huwelijkscadeaus waar het bruidspaar nog lang van kan genieten. Denk bijvoorbeeld aan een:

  • Champagnepakket met gegraveerde glazen. Je hebt het vast weleens gezien: een alcoholische versnapering met een gepersonaliseerd label. Maak een pakket vol met passende huwelijkscadeaus; koop een mandje, een fles champagne (met als optie een gepersonaliseerd label), een koeler en twee mooie champagneglazen. Laat de namen van het bruidspaar erin graveren, doe er een kaartje met bedankjes bij en klaar is Kees.

Huwelijkscadeaus twee champagneglazen orchidee tuin groen klassiek

  • Een honeymoon-cadeaumand, waar allerlei essentials in zitten. Bijvoorbeeld pantoffels en allerlei lekkernijen. Met deze huwelijkscadeaus komen de love birds hun wittebroodsweken wel door!
  • Een reispakket! Gaat het bruidspaar op een verre reis? Hoe leuk als je een mand geeft vol met spulletjes die ze nodig hebben op reis? Dan gaan ze meer dan voorbereid de hort op!

Huwelijkcadeaus: geborduurde badjassen

Één van de persoonlijkere huwelijkscadeaus om te geven is bijvoorbeeld een set geborduurde badjassen. Lekkere zachte badjassen die het bruidspaar dan ook tijdens hun huwelijksnacht meteen kunnen aantrekken. Het is leuk om voor de dame een roze badjas te kopen en voor de heer een donkere kleur (grijs, zwart of blauw). Op de achterkant van beide zet je hun namen en het “&” teken vervang je door twee ringetjes van verbintenis. Daaronder schrijf je de datum van hun bruiloft. Het is ook leuk om de kleur van de dames badjas terug te laten komen in de heren badjas, bijvoorbeeld de namen en de trouwdatum in het roze te laten borduren en op de dames badjas de namen en de trouwdatum juist weer in het zwart, blauw of grijs laten borduren. Zulke huwelijkscadeaus hoeven niet duur te zijn en zijn ook nog eens ontzettend persoonlijk!

Een persoonlijk videoboodschap

Krap bij kas? Voor het aanschaffen van huwelijkscadeaus kan kan je ook denken aan het creëren van een persoonlijke video met een tijdslijn. Daarin kan je muziek kiezen en een boodschap overdragen die alle harten raakt.

Ouderwetse wegwerpcamera

Ken je ze nog? De wegwerpcamera van vroeger? Je mag maar één foto maken, anders verspil je jouw fotorolletje. De camera waar je het fotorolletje inlevert bij een winkel en dan een week moet wachten tot de foto’s zijn ontwikkeld voordat je kan zien hoe ze zijn geworden. Iedereen heeft tegenwoordig digitale foto’s, maar niemand kijkt er meer naar om. Geef een dergelijk wegwerp cameraatje als gift aan het bruidspaar, neem de eerste foto van jezelf met het stel en vertel er bij dat de foto’s pas ontwikkeld mogen worden als het volgende stelletje in de vriendengroep (of familie) gaat trouwen.

Huwelijkscadeaus romantische stijl nostalgie foto´s ouderwetse camera

Persoonlijk schilderij

Van alle huwelijkscadeaus is een persoonlijk schilderij toch echt wel heel uniek! Zoek naar een artiest of schilder en bespreek de persoonlijkheid, interesses, favoriete kleuren en hobby’s van het bruidspaar. De kunstenaar schildert het stelletje en een aantal belangrijke elementen in hun leven. Stel het bruidspaar houdt van skydiven, groene kleur, motorrijden en roadtrips, dan worden de twee personages geschilderd op een motor met een parachute zwevend boven hun hoofd, groen gras en een lange, verlate weg.

Genoeg ideeën voor unieke huwelijkscadeaus! Sommige huwelijkscadeaus zijn ietsje duurder dan de andere, maar zo zijn er suggesties voor iedereen. Veel plezier!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.