Hoe kies je een perfect rond vloerkleed?

Een rond vloerkleed geeft jouw kamer net iets meer sfeer. Het haalt de ‘kaalheid’ in een ruimte weg en voegt sfeer en warmte toe. Een vloerkleed zorgt ervoor dat een interieur er weer een stukje mooier uitziet en dat de ruimte een stuk gezelliger aanvoelt. Het kiezen van het ideale vloerkleed is alleen niet eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat het soms lastig is om dé perfecte keuze te maken.

We helpen je daarom graag op weg om een rond vloerkleed te kiezen dat niet alleen goed bij jouw interieur past, maar ook bij jezelf! Wist je bijvoorbeeld dat een druk patroon jouw vloerkleed al een stuk groter laat lijken dan wanneer je kiest voor een rustige kleur?


rond-vloerkleed-slaapkamer

Hoe kies je de juiste grootte voor een rond vloerkleed?

Bij het bepalen van de maat van een rond kleed moet je op een paar dingen letten. Houd goed in je achterhoofd dat bij de aanschaf van een rond vloerkleed het formaat de doorsnede is: je hebt dus geen korte of lange kant, zoals bij een rechthoekig vloerkleed.

Vervolgens is het handig om te weten waar het kleed voor dient. Moet je een hele ruimte vullen, is het alleen voor onder een salontafel of wil je er misschien een stoel of plant opzetten? Stel je wilt dat het vloerkleed een woonkamer vult, wil je dan dat het kleed ook onder de bank komt of niet?

Een gangbare 'regel' in grotere ruimtes is om de voorpoten van de meubels op het vloerkleed te plaatsen. Het vloerkleed verbindt op deze manier alle meubels en vormen zo samen een 'eiland'. Hierdoor creëer je rust, sfeer en eenheid in de kamer. Op zoek naar een rond vloerkleed voor onder de eettafel? Houd rekening met zo'n 60-70 cm extra kleed zodat je stoel op het kleed blijft staan als je deze naar achter schuift.


rond-vloerkleed-werkkamer

In welke kamer(s) past een rond vloerkleed het beste?

Een rond vloerkleed geeft een speels effect aan jouw interieur. Het doorbreekt alle rechte lijnen in huis en haalt de spanning naar boven. Heb je al veel ronde meubelstukken in jouw kamer? Dan is een rond kleed een geweldige match.

Heb je juist een hele hoekige woonkamer en vind je het allemaal net iets té strak? Ook dan is een rond vloerkleed de ideale match. Het kleed zorgt er dan voor dat het harde van al die hoeken wordt afgebroken. Met de afgeronde vorm geef je een strakke ruimte een zacht accent. En wordt de kamer ineens een heel knus, warm en gezellig geheel!

Hoogpolig of laagpolig rond vloerkleed?

Dit is misschien wel de belangrijkste overweging die je moet nemen als je op zoek gaat naar een rond vloerkleed: kies je voor een hoogpolig of laagpolig kleed? Het verschil is heel simpel: een hoogpolig vloerkleed is een hoog en dik vloerkleed. Het kleed is hierdoor veel zachter ten opzichte van een laagpolig vloerkleed, dat vaak wat ruwer aanvoelt.

Een laagpolig vloerkleed past wat beter in een moderne woonstijl omdat het strakker is dan een hoogpolig vloerkleed. Bovendien zijn laagpolige vloerkleden makkelijk schoon te maken en houden ze minder stof vast. Is dat even handig!

Op zoek naar een rond vloerkleed voor in een kinderkamer? Ga dan voor een hoogpolig vloerkleed. Als de kinderen dan tijdens het spelen vallen of uitglijden dan vallen ze niet zo hard en vangt het vloerkleed de val. Ook dempt een hoogpolig vloerkleed geluiden, ideaal dus! Zo kunnen je kleintjes lekker spelen en heb jij minder last van bijvoorbeeld stommelend geluid.


 rond-vloerkleed-woonkamer

Welk materiaal moet je kiezen?

Naast de maat, de kleur en de keuze voor een hoogpolig of laagpolig kleed, heeft ook het materiaal van een rond vloerkleed invloed op de sfeer in jouw kamer. Heb jij een landelijk of industrieel interieur, dan kan een jute vloerkleed heel mooi uitpakken. Wil jij dat jouw interieur een wat zachtere en warmere uitstraling krijgt? Dan is een gehaakt of wollen vloerkleed echt iets voor jou.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben om je huis gezellig te maken met prachtige ronde vloerkleden. Neem eens een kijkje in de Westwing online shop en vind je nieuwe favoriete ronde vloerkleed. Bij ons kom je veel bekende merken en prachtige designstukken tegen. Veel plezier met winkelen!Onze producten