IJscoupe

IJscoupe

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIJscoupe

Het is een zomerse avond, iedereen zit nog aan tafel met een volle buik van de barbecue, maar er is nog wel plek voor het toetje. Je hebt pas geleden zo’n hippe retro ijsmachine aangeschaft en dit is het ideale moment om het ook daadwerkelijk te gebruiken!

Maar ook als je geen ijsmachine hebt, kun je genieten van een lekkere bak schepijs! Ambachtelijk ijs heeft zijn charme, maar het gaat ook vooral om hoe je het ijs naar jouw gasten presenteert! Met de ijscoupe haal je een chique woonaccessoire in huis!

Bourgondisch

Een heerlijk sorbet of lekkere bolletjes schepijs in een ijscoupe, wie kan daar nou nee tegen zeggen? In de zomer is er altijd wel een geschikt moment voor het genieten van heerlijk schep- en softijs; of je nu lekker aan het strand ligt met vrienden, of gewoon thuis in de achtertuin een momentje voor jezelf hebt. Met de ijscoupe voeg je een bourgondische sfeer toe aan jouw genietmomentje met het ijs!

Glazen ijscoupe

Doordat de ijscoupe vaak van glas is gemaakt, hangt de presentatie vooral af van de bolletjes ijs die zich in het glaasje bevinden.

  • Hoe kleurrijker de ijsbolletjes, hoe vrolijker jouw ijscoupe oogt en des te meer zul je genieten van de zoete, zachte smaak van de zomer in jouw glas.
  • De keuze in vorm van de ijscoupe hangt geheel af van jouw smaak.
  • Je kunt kiezen voor de korte ‘whiskyglazen’ als ijscoupe, die lekker in de hand ligt. Deze zijn wat breder van vorm.
  • Je kunt ook voor de ‘longdrink’ ijscoupe kiezen, die wat langwerpiger is. Hier kun je een heuse ijscocktail in maken!

Of porselein?

Naast de glazen ijscoupe is er ook de ijscoupe van porselein en keramiek. Deze zijn vaak al bewerkt met kleuren en kleuraccenten om de vrolijke en fruitige sfeer wat kracht bij te zetten. Leuk is om een set van meerdere ijscoupe’s aan te schaffen van hetzelfde thema. Bij het serveren van de ijscoupe’s creëer je een chique look zoals je die in een restaurant zou vinden!

Creatief ideetje

Een idee om middels een ijscoupe extra smaak te brengen aan jouw sorbet of bolletje schepijs, is door de rand van de coupe te versieren met een dunne laag suiker.

  • Om een ‘overload’ aan suiker te voorkomen, kun je dit doen in combinatie met schepijs op sojabasis.
  • Voeg hier wat citrusvruchten aan toe om toch je portie natuurlijke suikers en de perfect gebalanceerde smaak binnen te krijgen!

Een toetje hoort erbij! Geniet extra van een portie schepijs met de aanschaf van een mooie ijscoupe! En heb je meer inspiratie nodig om heerlijk te kunnen genieten tijdens het tafelen? Dan kan je op Westwing, de eerste, exclusieve Home & Living webshop, een grote variatie aan woonaccessoires vinden om de tafel verder te decoreren.