Inbouwspots

Inbouwspots

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorInbouwspots

Als je je huis hebt ingericht of wilt inrichten volgens de moderne stijl, draait het allemaal om strakke, geometrische lijnen, (vaak ook) glanzend meubilair, en om het feit dat alles naadloos integreert in het interieur. Alles moet er uitzien alsof het één geheel is. Inbouwspots dragen daar zeker aan bij!

Met inbouwspots in huis lijkt het alsof jouw interieur standaard is geleverd met strakke en stijlvolle spotjes. Sier nu ook jouw interieur met de praktische combinatie van functie en stijl!

Waarom inbouwspots?

Het voordeel van inbouwspots is dat ze kant en klaar worden geleverd. Het spotje zit in de inbouwspot verwerkt, wat zich leent tot het om de as draaien. Dankzij deze functie kun je het licht van de inbouwspots regelen, door ze op een specifiek gebied van de kamer te richten.

Let wel..

Voordat je ze laat inbouwen, denk goed na over de plek waar je de spots in huis wilt hebben! Geniet vervolgens van de sfeervol verlichte plek in huis!

Variatie

Inbouwspots zijn er in verschillende varianten.

 • Je kunt kiezen voor inbouwspots met een ronde of vierkante rand;
 • Daarnaast heb je de keuze uit enkelvoudige inbouwspots;
 • Of spots met kleine subspotjes. De subspotjes zijn kleine, afzonderlijke spotjes die ieder een lichtstraal in dezelfde richting schijnen. Dit zorgt voor interessantere verlichting vanwege de nuance in de afzonderlijke lichtstralen.
 • Ook heb je de keuze uit halogeen inbouwspots of LED inbouwspots!

Waar in huis?

Waar zijn inbouwspots het mooist?

 • Om te beginnen: de keuken!
  Bij het koken speelt licht namelijk een grote rol in de presentatie van je eten. Daarnaast ziet een nette keuken er een stuk aantrekkelijker uit voor jouw gasten, en door de juiste verlichting valt de ‘rommel’ van het koken wat minder op. Plaats een rij inbouwspots boven het fornuis en laat deze doorlopen aan de onderkant van de keukenkasten! Op deze manier verlicht je ieder hoekje van het aanrecht en heb je zelf een goed overzicht op waar alles ligt.
 • Uiteraard zorgen inbouwspots in de woonkamer voor de perfecte sfeer.
  Met een regelaar aan de muur of met een afstandsbediening kun je de sterkte van het licht instellen. Als je in de woonkamer aan tafel of op de bank een boek zit te lezen, kies je voor het felste licht, terwijl je de inbouwspots een beetje dimt bij het gezellig samen kijken naar een romantische film!
 • Met het plaatsen van inbouwspots in de hal van je huis til je interieurverlichting naar een volgend niveau.
  Je kunt deze aan het plafond kwijt, maar wat dacht je ervan inbouwspots in alle vier de hoeken van de vloer te installeren? Je komt binnen en je hebt het idee direct een catwalk te belopen! Maak het zo gek als je wilt!

Inbouwspots voor in ieder interieur

Naast inbouwspots kan je ook je interieur op andere manieren verrijking met licht en sfeer. Ga voor een mooie combinatie verlichtingselementen die passen bij jouw woonstijl.

 • Ben je weg van de moderne look in je huis? Ga dan voor voornamelijk inbouwspots en hier en daar strakke metaal zwarte lampen die bepaalde hoeken in je interieur extra verlichten. Denk aan je bureau in je werkkamer, of de zithoek.
 • Of ben je juist meer fan van de Scandi flair thuis? Dan zijn inbouwspots in combinatie met lampen met lichthouten lampenvoeten en kappen in een pastel tint. Hou het geheel rustig door te mixen met zachte materialen en grijze en witte tinten.
 • Daarnaast kan je ook jouw industriële woning verrijken met mooie inbouwspots en juist weer stoere bouwlampen. Een interessant contrast wat je stoere interieur uniek zal verlichten.

Het gebruik van inbouwspots kan de sfeer van jouw inrichting naar een nieuw niveau tillen. Ze passen in ieder vertrek, dus aan jou de vraag welk vertrek als eerste aan de beurt is!

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar maar mooie verlichting voor in je huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw inbouwspots en andere lampen zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek verlicht huis te maken.