Industrieel bureau

Industrieel bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIndustrieel bureau

Denkend aan een industrieel interieur, wat is het eerste dat je te binnen schiet? Minimalistisch? Vintage? Simpel? Een industrieel interieur is alles wat jij wilt dat het is. Jij hebt de touwtjes in handen. Doe er dus je voordeel mee en maak je eigen ideale fabrieksinrichting met banken, lampen en meubels, maar te beginnen bij een industrieel bureau. Oh ja, de mogelijkheden zijn daarmee eindeloos.

Woon jij in een loft of heeft jouw inrichting elementen die perfect passen bij een industrieel type? Dan weet jij als geen ander hoe jaloersmakend die mooie, hoge bakstenen muur is. Geef deze muur een likje verf in welke kleur dan ook: van wit tot zwart! Of ga voor een robuuste look: afgebladderde stukken behang waar de bakstenen muur doorheen schemert. Dit is ook de ideale muur om een industrieel bureau tegenaan te schuiven.

industrieel bureau met typemachine op houten blad

Wonen met karakter

Een industrieel bureau, oude design stoelen en je mountainbike: dit plaatje is absoluut Instagram-waardig. Het kiekje is zelfs zo bijzonder dat het geen vintage filter nodig heeft. De industriële inrichting baant zich een weg van jouw werkkamer naar de andere delen van je huis. Kies voor spraakmakende kasten in de gang of zelfs in de woonkamer, wat dacht je van een grijze lockerkast? Is dit iets te gewaagd voor jouw smaak, dan is er altijd de optie om kleinere meubelstukken aan te pakken, zoals tafels en krukken.

industrieel bureau met kleurige wandstickers

Combinaties met een industrieel bureau

Een industrieel bureau heeft een robuust ijzeren frame gecombineerd met een houten tafelblad. Heb je extra opbergruimte nodig in je industrieel bureau, kies dan voor lades in het bureau. Industrieel oogt de ruimte dan zeker! Het natuurlijke oppervlak van een industrieel bureau draagt bij aan de sfeer in huis, teveel ijzeren materialen kunnen de ruimte koel laten aanvoelen. De mooiste materialen zijn hieronder te vinden.

  • Mango. Hallo, eco-queen. Mango hout wordt pas gebruikt wanneer de boom niet meer voldoende vruchten geeft. Je bent dus milieubewust bezig. Het hardhouten tafelblad is bovendien bestand tegen krassen! Twee vliegen in een klap, zeggen we maar.
  • Eiken. Dit lichte materiaal is ideaal om de ruimte te doorbreken: een rustpunt voor het oog als het ware. Een eiken industrieel bureau is eigenlijk voor iedere stijl geschikt. Het matcht vooral bij een vintage interieur.
  • Metalen. Wil jij je helemaal overgeven aan een industrieel interieur, dan ga je voor een geheel metalen tafelblad. De hit van het moment zijn toch wel koperen tafels met allerlei accessoires van hetzelfde materiaal. Als prullenbakje naast je industrieel bureau kun je een metalen draadmand plaatsen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.