Industriële kast

Industriële kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIndustriële kast

Droom je al een tijdje van een nieuw interieur, maar heb je daar nog geen budget voor? Geen paniek! Met één opvallend interieur item in de huiskamer geef je je interieur een andere look! Welk meubel het meeste effect heeft? Denk aan een grote boekenkast, een prachtige buffetkast of een lange ladekast tegen de muur! Deze kasten zorgen voor een andere uitstraling in huis!

Kies je voor een grote kast, dan ben je er nog niet. De stijl van de kast bepaalt grotendeels de look van de huiskamer. Is jouw inrichting voorzien van een Scandinavische flair of een bohemien touch? Dan past daar zonder twijfel een industriële kast bij! Dit vaak onbewerkte meubel is stoer en ruig tegelijk!

Industriële kast

Een industriële kast kan uit verschillende materialen bestaan.

  • Zo heb je industriële kasten die gemaakt zijn van metalen onderdelen. Deze kasten zijn vaak donker van kleur. Hierbij kun je denken aan oude lockers of kantoormeubelen. Dit soort meubels zijn vintage en vaak zitten er veel deuken en krassen in. Laat alle gebruikssporen zitten! Zo staat er een industriële kast bij jou in de huiskamer dat je interieur een ruig randje geeft!
  • Naast industriële kasten van metaal heb je ook kasten gemaakt van eiken- of steigerhout! Deze houten kasten zijn vaak onbewerkt of hebben een onbewerkte look om zo de huiskamer een industriële uitstraling te geven. Er zijn ook kasten die wit zijn geverfd en vervolgens zijn bewerkt met schuurpapier. Zo oogt de kast veel ouder dan dat de kast in werkelijkheid is!

Soorten kasten

Bij het kiezen van een industriële kast in je huiskamer is het wel handig om te weten wat voor soort kast je wilt hebben. Welke kast kan je interieur een andere look geven? Loop de huiskamer in een L-vorm? Dan kun je een grote industriële boekenkast neerzetten op de plek waar de muur het langst is. Dit soort woonkamers zijn lastig in te richten en heb je snel lege plekken in huis.

Is de huiskamer in een vierkante ruimte? Dan kun je zelf beslissen welk industriële kast de kamer kan opfleuren! Let wel: De industriële kast moet een eyecatcher op zichzelf zijn en niet verdwijnen tussen de andere meubels.

Dan is het idee van – een mooie, opvallende kast in de huiskamer hebben staan- helemaal verdwenen!

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer kan een industriële kast geweldig staan. Een grote kledingkast voor jou en je partner, een dressoir bij het raam of leuke industriële nachtkastjes voor bij het bed. Het kan allemaal! Ook hier moet je niet vergeten dat een industriële kast een eyecatcher in de slaapkamer moet zijn!

Genoeg inspiratie opgedaan? Waar wacht je nog op? Aan de slag! Kies een mooie industriële kast die de uitstraling van je interieur een flinke boost geeft!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.