Industriele kruk

Industriele kruk

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIndustriele kruk

Form Follows Function! Hiermee werd een nieuw ontwerp- tijdperk ingeluid aan het begin van de 20e eeuw. Vormgevers hadden een nieuwe uitdaging; hun ontwerpen moesten aantrekkelijk zijn, maar in eerste instantie functioneel en massaal geproduceerd kunnen worden. Vorm volgt dus letterlijk de functie. Dit heeft voor een enorme prikkel in de design sector gezorgd die ook vandaag nog super actueel is!

Tijdloze meubels en woonaccessoires die in elk interieur een mooie plek verdienen. Is functioneel design nog nieuw voor je? Dan is een strak vormgegeven industriele kruk een prima begin.

De industriele kruk kan in elk huis

De industriele kruk is juist door zijn industriële karakter heel veelzijdig.
Denk je dat hij vooral goed in een modern interieur of kantoor past? Dat is zeker waar… maar de kruk zal ook in andere interieurs positief verassen. In een klassiek of brocante ingerichte huiskamer springt een industriele kruk direct in het oog. Hij complementeert en versterkt de andere meubels.

Daarnaast is er een heel grote verscheidenheid aan industriele krukken. Struin markten en curiosa winkels af voor een, inmiddels, antiek krukje. Of investeer in een origineel design! De beroemde Tolix kruk is bijvoorbeeld een vintage design dat zó tijdloos is dat hij ook vandaag nog volop verkrijgbaar is.
Welke ontwerp ook kiest, jouw industriele kruk geeft je huiskamer een boost!

Lekker praktisch

Wat is een industriele kruk handig! Met zijn sterke constructie is hij werkelijk overal voor te gebruiken:

  • Zijn voornaamste functie; een extra stoel aan tafel of een comfortabel zitje daar waar weinig ruimte is.
  • Tover hem om tot een super bijzettafeltje! Niet alleen binnen, maar ook buiten meteen te gebruiken.
  • In de slaapkamer is een industriele kruk het ideale nachtkastje. Precies genoeg ruimte voor je favoriete boek en een glas water of schemerlampje.
  • Zet een prachtige plant of mooie vaas met bloemen op de kruk, en je hebt een subtiele blikvanger in de gang of in een saai hoekje.
  • Speel met de mogelijkheden van het onderstel! Inklapbaar… een draaikruk… op wielen… Wat past waar het beste?

De mogelijkheden met een industriele kruk zijn gewoon eindeloos!

Meer industriele krukken

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt volgt er vast nóg een industriele kruk.
Met een andere functie, in een andere stijl, of met een ander onderstel wellicht?

Tip!
Zes verschillende ontwerpen van een industriele kruk rond de tafel zorgen voor een fenomenale eethoek die geen andere stoelen meer nodig heeft!

Met een industriele kruk in huis kan je alle kanten op. Laat het in je interieur opgaan, of combineer de kruk met andere stijlen. Creëer zo jouw unieke woonstijl. En vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine. Hier vind je meer inspirerende ideeën om je woning nog meer eigen te maken!