Industriële lampen

Industriële lampen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIndustriële lampen

Robuuste gebouwen, waarvan de bouwstructuur bijna helemaal bloot ligt, waar de sfeer bepaald wordt door bakstenen muren, leidingen en steunbalken die zichtbaar zijn, veel metaal en hout... Het is een beeld dat bij je opkomt als je denkt aan chique lofts in grote steden. Ruimtes met een hoog plafond en een heel smaakvolle inrichting. Zo’n sfeer zou je thuis ook best wel willen. Maar daar zie je het niet zo zitten om de muren van hun stucwerk te ontdoen, of de vloerbedekking van de vloer te trekken.

Begin daarom simpel, begin bij nieuwe verlichting. Met nieuwe lampen die voldoen aan de industriële look, vang je in een handomdraai precies die sfeer van chique, hippe stadslofts. Industriële lampen hebben zo’n specifiek en herkenbaar design dat, voor welke soort je ook kiest, het veel doet met de uitstraling van je gehele interieur.

Hoe zien industriële lampen eruit?

Hoe dat specifieke design er van industriële lampen dan uitziet? Je kent de lampen misschien wel uit moderne restaurants of winkels. Industriële lampen zijn:

  • Meestal gemaakt van aluminium of metaal
  • Soms zelfs van beton
  • Vaak zwart of grijs
  • Zijn grof, robuust en
  • Voorzien van sporen van slijtage..

..Want industriële lampen lijken altijd te zijn overgenomen uit grote, vooroorlogse fabriekshallen. Het onbewerkte, vaak ruwe materiaal van industriële lampen verwijst naar de stijl waarbij de basis van een gebouw of in dit geval een product altijd blootligt.

Soorten industriële lampen

Of je nu zou kiezen voor hanglampen, lampen voor aan de wand, of staande lampen, met alle soorten bereik je ongeveer hetzelfde effect in huis. De ene industriële lamp is weliswaar iets subtieler dan de ander, aan jou de keuze.

  • Industriële hanglampen: de bekendste industriële hanglamp is die je je voor zou kunnen stellen in een grote, lange rij aan een heel hoog plafond. Deze hanglampen hebben een grote, ronde, aluminium kap en zijn soms voorzien van een glazen afdekplaat aan de opening van de kap. Schroeven aan de fitting zijn nog zichtbaar. Deze industriële hanglamp kan met gemak boven jouw eettafel!
  • Industriële lampen voor aan de wand: die kunnen zijn gemaakt met een ruw, naturel houten plank als arm, waar een nonchalant zwart snoer loopt vanuit een eenvoudig rond, metalen kap, richting stopcontact.
  • Staande, industriële lampen lijken uit een filmset te zijn ontsnapt. Het grote, driepotige statief draagt een relatief kleinere lamp die krachtig verlicht en alle kanten op kan worden gedraaid.

Industriele lampen laten net als de industriele stijl hun oorsprong zien, qua materiaal, afwerking en design. Snoeren en schroeven zijn duidelijk zichtbaar en met hun versleten look straalt bij jou meteen een chique vintage sfeer!

Ontdek Westwing

Waar vind je voor een mooie prijs stoere verlichting voor in huis? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan industriële lampen. Voor aan de wand, aan het plafond of voor op de grond. Aan jou de keuze.

Wil je weten met welke meubels je industriële lampen het beste kunt combineren? Bij Westwing vind je niet alleen de mooiste lampen, maar kun je je ook laten inspireren door het online magazine van de webshop. Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.