Industriële meubels

Industriële meubels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIndustriële meubels

De industriële stijl staat voor ‘terug naar de oorsprong’, terug naar de functionaliteit van een gebouw. Zou je deze stijl bij jou in huis willen, dan kun je beginnen met het bloot leggen van de originele vloer of de bakstenen van de muur. Rits het wollige tapijt weg en krabbel het stucwerk van de wand om het uiterlijk van het gebouw te laten zien. Als het mogelijk is, liefst ook de waterleidingen en steunbalken. Dat is natuurlijk best een intense klus en misschien zie je dat helemaal niet zitten. Hoe vang je dan toch de trend van die stoere industriële look?

Door gebruik te maken van industriële meubels! Precies dat robuuste van een gebouw, kun je ook door middel van meubels laten zien. Industriële meubels verwijzen evengoed naar een oorsprong, naar een verleden als uit een oude fabriekshal. In plaats van een gehele reconstructie van je huis, kun je met industriële tafels, stoelen en kasten hetzelfde effect bereiken.

Hoe zien industriële meubels eruit?

Industrieel betekent stoer en dat komt vooral door het gebruik van ruwe, onbehandelde materialen, meestal hout en metaal. Ook industriële meubels zijn meestal gemaakt van een ruw, onbehandeld hout en veel metaal. Een industrieel meubel is vaak grof, met een versleten look. Alles bij elkaar creëren deze vintage meubels een smaakvolle, retro sfeer.

Top vijf industriële meubels

Er zijn een aantal meubels die bijna symbool zijn gaan staan voor industrieel design. Maak je een keuze uit een van deze vijf, dan heb je eigenlijk al in een handomdraai een vintage ambiance.

  • industriële tafel: staat op grote wieltjes, heeft een metalen frame en een blad van vrij donker hout.
  • Industriële kasten hebben een frame van holle, zwart gelakte buizen. Deze metalen buizen dragen grijzige, houten planken.
  • Een industriële stoel kan meerdere gedaantes aannemen: van stoelen gemaakt van een simpel hout met dunne, metalen pootjes tot stoelen die gemaakt lijken te zijn van vooroorlogse vliegtuigen. Maar de meest typische, industriële stoelen zijn bekleed met een grof canvas en gemaakt volgens het design van een gemakkelijk zittende fauteuil. Met zulke stoelen maak je het Industrial Chic!
  • Zet de tv op een typisch industrieel tv-meubel. Die is breed met een open design. Door het open, metalen frame met meerdere vakken en houten planken, blijven tv, kabels en bijbehorende media vrij zichtbaar. Dat past juist ontzettend goed bij de industriële stijl!
  • Deze hoort misschien wel op nummer één: een vrij hoge barkruk van ijzer. Hij lijkt gemaakt van stukken ijzerplaat die aan elkaar zijn gespijkerd. Door de bewust aangebrachte sporen van slijtage is dit een typisch industrieel meubel.

Tip!
Ben je niet in het bezit van een bar? Gebruik deze industriële kruk dan als sokkel voor een mooie, simpele groene plant!

Hoe kleed je industriële meubels aan?

Om het complete industriële plaatje in huis te krijgen, moet je ook goed nadenken over de accessoires die je samen met de industriële meubels gebruikt. Net als bij een industrieel meubel, zijn de materialen van lantaarns, poefs of lampen even onbewerkt en lijken de accessoires jaren bewaard en opgeslagen te zijn geweest.

Een aantal typische, industriële accessoires voor bij de meubels:

  • Zet naast de bank een poef van ruw canvas met fabrieks-opdruk. Die lijkt te zijn ontsnapt uit een oude opslagplaats en geeft op die manier een hele letterlijke, industriële knipoog.
  • Met een robuuste, industriële hanglamp laat je boven elke tafel een stoer licht schijnen. Industriële lampen zijn meestal van een grof ontworpen metaal en lijken hun oorsprong te vinden in grote fabriekshallen of pakhuizen.
  • Wil je het niet te koud maken met al deze stoerheid? Ontwaak dan een vlammetje in een lantaarn met een breed, roestig, metalen frame.
  • Gebruik een grote kist als bijzettafel. Zo eentje die lijkt te aangespoeld van een groot verloren schip.

Of je nu kiest voor één prominent meubel, of meerdere industriële meubels bij elkaar, deze typische items geven hoe dan ook die geliefde vintage sfeer en een stoere, industriële look!

Vintage meubels

Industriële meubels hebben over het algemeen een geleefde look voor een stoere uitstraling. Vaak zijn nieuwe industriële kasten, tafels en stoelen met opzet beschadigd. Zoek je meubels die met jaren krassen en andere beschadigingen heeft gekregen? Dan zijn vintage meubels in industriële stijl iets voor jou! Een jarenoude industriële tafel, kast of dressoir geeft de huiskamer een hele andere ambiance!

Ontdek Westwing

Maak er een energiek en stijlvol geheel van met industriële meubels en laat je daarvoor inspireren door verschillende ideeën en producten. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, zul je een grote variatie aan accessoires en meubels vinden.

Online vind je alle industriële meubels waar je naar op zoek bent: van kasten tot tafels! Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en de mooie industriële meubels zijn nog maar één klik bij jou vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.