Delen

Erg gecharmeerd van de robuuste, maar toch stijlvolle fabriekslook? Haal de industriële look naar jouw huis met Westwing!

industriele stijl

Fabriekslook

Interieurs met een industriële look hebben een unieke sfeer zoals je die zou vinden in oude fabriekshallen. Je ziet ze op plaatjes als stijlvolle lofts, met ruwe muren, gedecoreerd met ijzeren industrieel meubilair. Iets waar je helemaal geïnspireerd door raakt! Dan denk je misschien: “Had ik maar zo’n ruimte, had ik maar die looks in huis…” Dan is er goed nieuws voor alle liefhebbers van de industriële stijl! Want waar je ook woont, elk huis heeft ‘factory –potentieel’!

De industriële stijl is niet voorbehouden aan voormalige fabrieken, of appartementen met hoge plafonds en muren hoeven niet perse gesloopt. Zelfs de kleinste maisonette kan worden getransformeerd tot een industrieel fabrieksparadijsje! De basis voor de styling begint door gebruik te maken van universele, blanke en koude tinten als grijs, die je interieur groter doen lijken. Met onderscheidende, matte structuren zoals beton maak je dat effect nog groter. En dat is een koud kunstje!

Verf de muren bijvoorbeeld met een fijnkorrelige, minerale pleisterverf op basis van kalk (decoratief beton). Mix deze kleur met warmere steentinten, of stempel de muren eventueel. Geen zin in verf? Maak dan gebruik van een fotobehang met een imitatie van een bakstenen muur. Combineer de koelere tinten met donkere, steenrode kleuren voor een levendige uitstraling. Dit kleurenpalet maakt een industrieel interieur net iets gezelliger.

Aandacht voor de structuur

Binnen een industrieel interieur ligt de aandacht op de rauwheid van de muren en de bouw van het huis. Wanneer dat wordt blootgelegd, komt de industriële look naar boven. Tapijt of parket zou je kunnen verwijderen, zodat de ruwe ondergrond tevoorschijn komt. Laat bestaande balken en kozijnen vooral zien en ontdoe ze van teveel accessoires!

Wil je echt ‘Industrial all the way’? Vervang de radiator dan bijvoorbeeld voor een ouderwetse, zware, gietijzeren exemplaar. Je zou zelfs kunnen kijken of je de radiator prominenter naar voren zou kunnen halen. Dat kan je doen door er een houten plank boven te hangen en die te verven in een contrasterende kleur. Of trek de aandacht, door met verlichting de typisch industriële meubels en accessoires in een fabriekslicht te zetten. Ga dan voor een enkel peertje, een gloeilamp met mooie draden, zonder kap. Wees daarnaast ook niet bang om leidingen of ventilatie-elementen gewoon te laten zien. En met industriële decoraties kom je ook een heel eind! Denk aan expressieve graphics aan de muur, lichtgevende neon-tekens zoals je die in winkels ziet, of een grote, ouderwetse klok als uit een stationshal. Nog een ideetje: ga op zoek naar oude werktuigen uit fabrieken, scheepsschroeven, of veilingkistjes.

EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR

Om te leven als in een loft is het niet eens nodig al je meubels te vervangen! Speel met wat er al in huis is, herdecoreer en bedenk wat jouw interieur een industrieel karakter kan geven. In antiekshops, tweedehands winkels of via online veilingen kun je al een hoop vinden waarmee je een industriële styling heel ver krijgt! Bij restaurants of hotels die gaan sluiten zou je zo op grote houten opbergkisten kunnen stuiten, of oude, metalen archiefkasten en kluisjes die je zelf kunt gebruiken als nachtkastje of bijzettafel. Een hele originele en stijlvolle aanvulling op je bestaande interieur!

Ga vooral voor de oude en licht versleten look en wees niet bang dat het er armoedig uit zal zien. Ze zorgen juist voor die stoere uitstraling die hoort bij de industriële stijl. Items van metaal, hout en glas zijn ook een heel goed trio die het industriële weten te benadrukken. En let dus goed op de manier waarop je alles verlicht: industriële verlichting zorgt voor een extra karakteristieke fabriekssfeer. Bevestig grove, metalen lampen aan een ijzeren buis aan het plafond en maak gebruik van een ketting of stalen kabel in plaats van een dunne, kunststof draad!

Leef je in een kleinere ruimte? Vervang dan de hanglamp door een staande lamp met een metalen of houten statief. De juist gekozen verlichting zal uiteindelijk helpen om de industriële, ruwe vormen en texturen te benadrukken. Eigenlijk zijn gordijnen daarom ook helemaal niet nodig! Als we al iets willen verbergen voor nieuwsgierige buren, kies dan voor industriële jaloezieen die in de avond over zullen komen als extra decoratie voor jouw nu geheel complete industriële interieur!
Product_mood_Industrial
Industrial_banner_NL
bottom-banner-styles_NL_1

De sales begint vandaag

Aankomende sales