Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Barts Boekje Header

Maartje – reisblogger én het creatieve brein achter hotspot-blog Barts Boekje – woont samen met man Dirk, zoontje Vito en mopshond Willem in een prachtig én onlangs verbouwd pand middenin de Jordaan. Dat Maartje gevoel heeft voor stijl moge duidelijk zijn: haar woning ademt een bijzondere mix van kleur, vintage vondsten en unieke accessoires. Wij namen een kijkje!

Barts Boekje

Meet Maartje van Barts Boekje

Maartje Diepstraten is reisredacteur, (mode) producer & projectmanager én is het meesterbrein achter hotspot-blog Barts Boekje. Op deze lifestyle website vol heerlijke horeca en lekkere interieurs tipt de creatieve duizendpoot zaken in binnen- en buitenland die – naar eigen zeggen – gewoon getipt moéten worden! Maartjes liefde voor reizen, inspirerende plekken en boutique hotels vinden we ook terug in haar interieur.

Barts Boekje

Wat is het verhaal achter deze woning?

“Het huis vond ik gewoon op internet en stond al even te koop. Niemand wilde het hebben want het was, ondanks dat het een hoekpand is en overal ramen heeft, heel donker en hokkerig. Maar de locatie, het dakterras én de regel ‘geen draagmuren’ (dus alles kon er uit), zorgden ervoor dat ik toch ging kijken. Omdat ik zo enthousiast was, hebben we het uiteindelijk gekocht zonder dat mijn man het zelfs maar gezien had. Niet omdat er geen tijd voor was, maar omdat hij mij helemaal vertrouwde en zelf niet zo goed door de ouderwetse woning die het was heen kon kijken. De mensen die hier woonden hadden er ruim 40 jaar niets aan gedaan. Er was geen goede elektriciteit, geen CV en alleen een lullige douche. Ik denk dat ze het huis nu niet meer zouden herkennen!”

Barts Boekje

Hoe zou je de interieurstijl van Barts Boekje omschrijven?

“Mijn stijl gaat echt alle kanten op! Met als resultaat dat het over het algemeen vrij druk is en niet echt consequent. Ik vind een wit of grijs huis beeldschoon, maar het lukt me gewoon niet. Ik houd té veel van kleurtjes, lapjes, vazen en ander gefröbel.”

Barts Boekje

Favoriete plekje in huis?

“De keuken. En dan vooral het terras ernaast als de zon zich ook maar een beetje laat zien. Hoewel… Als het buiten guur is ook het bad met de brandende kachel in het vizier. Ach, de een is dan de favoriet in de zomermaanden, de ander in de winter!”

Barts Boekje

What’s next bij Barts Boekje?

“Het terras krijgt binnenkort een opknapbeurt omdat ik heel graag een hangmat wil – en die kunnen we nu niet ophangen. Verder eigenlijk niet zo veel. We hebben dit huis gekocht om ongeveer 5 jaar in te wonen, waardoor we geen hele grote investeringen willen doen. Tegen de tijd dat Vito naar school gaat, hopen we bijvoorbeeld een oude garage in Amsterdam centrum te kunnen kopen en verbouwen. Maar als je vraagt of we nog een wens hebben, los van die hangmat? Dan zou ik graag meer kunst en vintage designstukken aan willen schaffen!”

Barts Boekje

De gouden interieur-styling-tip?

“Ga voor kleur! Denk niet te veel na of het allemaal wel met elkaar matched, want in mijn optiek zijn matchende interieurs mega saai. Ook belangrijk: kies liever voor grote en/of uitgesproken stukken waar je echt blij van wordt, dan dat je voor een veilige optie gaat omdat je bang bent dat je het anders zat wordt. Ten eerste gebeurt dat bijna nooit (het zat raken) en ten tweede: dat zie je dan toch wel weer? En dan zit je tenminste niet met een dodelijk saai item in je huis terwijl je eigenlijk droomt van al dat andere. O, en nog een tip, voor als je net als ik van gefröbel houdt: verzamel je spul op één plek. In een kastje, of op een plank bijvoorbeeld. Dan lijken al die kleine frutsels één mooi geheel.”

Voor meer binnenkijk pret raden we het creatieve appartement van Lois Schindeler, het koninklijke huis van Roel Marius Brouwer en het duurzame appartement van Jeroen van Zwetselaar aan. Registreer je ook op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!