Laura Ponticorvo Header op Lennon Bank

Je kunt haar kennen van haar YouTubekanaal of van verschillende televisie-optredens, ook is ze content creator en musicalactrice. Los daarvan heeft ze ook nog eens een eigen webshop met de leukste kleding. En dat Laura Ponticorvo een bijzonder goed gevoel voor stijl heeft, is ook wel terug te zien in haar interieur. Wij mochten – natuurlijk op gepaste afstand – bij haar binnenkijken.

Thuis zijn is zo fijn

Een fijn kleurenpalet, zachte materialen en de giga Lennon bank prominent in het midden van de woonkamer: deze ruimte schreeuwt gezelligheid en geborgenheid en dat is dan ook precies wat een fijne living moet zijn als je het Laura Ponticorvo vraagt.

Laura Ponticorvo zitten op haar grijze Lennon bank met oude roze accessoires

Ik vind thuis zijn heel erg fijn. Het is je veilige basis waar je volledig jezelf kunt zijn. Ik geniet dan ook ontzettend van het thuis zijn met mijn gezinnetje en huisdieren, maar uiteraard mis ik de vrijheid die we voorheen hadden. Dat we konden gaan en staan waar we wilden en dat je na een lange dag op pad, weer heerlijk naar je huisje kon gaan

– Laura Ponticorvo –

Een huis als veilige basis is natuurlijk het allerbelangrijkste en dat dan in combinatie met een bijzonder comfortabele plek, is waar we van dromen. Een bank is voor zo’n relaxte woonkamer dan ook een essentieel meubelstuk. Zaak dus om hier niet op te besparen en juist wel te gaan voor een bank die én goed zit én bij je eigen stijl past. Let op: een bank is vaak een investering. Je koopt een bank meestal niet voor één jaar, dus schrik niet als hij wat prijziger is, maar bereken het over het aantal jaar dat je hem gaat gebruiken.

Woonkamer met hoogpolig vloerkleed en televisie op houten dressoirkast

De Lennon bank is de all time favorite van Laura Ponticorvo

All time favorite

Naast de vraag of de bank überhaupt wel in de woonkamer past, hoeveel zitplekken je nodig hebt, welke stijl en kleur je mooi vindt én welk materiaal de bank moet zijn, is er natuurlijk één vraag misschien wel het allerbelangrijkste: hoe comfortabel is de bank eigenlijk?

De Lennon bank is mijn all time favorite van onze woonkamer. Hij is prachtig én zit ongelooflijk lekker. Op de één of andere manier heb ik meer ruimte dan ooit op deze bank, waardoor je er zo ontzettend lekker in ligt. De avonden komen we fijn door met een paar goede series en of films.

– Laura Ponticorvo –

Juist door te gaan voor een grote bank, benadruk je de grootte van de woonkamer. Heel veel mensen denken juist veel ruimte over te moeten houden, maar je kunt eigenlijk beter kiezen voor een aantal grote gebaren, dan verschillende kleine meubels. Waarom? Zo lijkt de ruimte optisch groter, houd je je interieur overzichtelijk en geordend. Plaats dus naast zo’n grote bank nog een aantal andere key-items om de verdeling in de woonkamer in balans te houden.

Het model past perfect in onze woonkamer waardoor we de ruimte zo optimaal gebruiken en de woonkamer ook groter lijkt. De kleur vind ik erg fris, waardoor je echt een lente/zomer vibe krijgt als je binnenkomt bij ons. Maar zoals ik hierboven ook al heb gezegd, hij zit niet normaal lekker!

– Laura Ponticorvo –
Laura Ponticorvo in haar woonkamer zittend op haar grijze lennon bank

De finishing touch van haar woonkamer

Geef je interieur extra karakter door te kiezen voor passende accessoires. Van kunst tot kussens en van kaarsenhouders tot koffietafelboeken. Ontdek jouw eigen stijl en durf te staan voor wie je bent. Hoe je dit doet? Laat je bijvoorbeeld online inspireren en kies vervolgens decoratie die je zelf mooi vindt. Het wordt helemaal jij door de inspiratiebeelden op je eigen manier te verwerken in je eigen interieur. Het gaat om de finishing touch die je zelf toevoegt. Dit doe je in kleurgebruik, materiaalgebruik, een mix van verschillende stijlen of juist met een echte blikvanger in huis. Creëer bijvoorbeeld een leuk hoekje waar je meerdere kaarsen bij elkaar plaatst of maak het gezellig op tafel met wat plantjes en opvallende kaarsenhouders.

Een tip die ik nog mee kan geven is om te spelen met verschillende kleuren. Dus als je een neutrale kleur als bank hebt, kun je met kussentjes en andere accessoires leuk afwisselen en per seizoen er kleine twist geven aan je woonkamer. Zo ben je je eigen woonkamer nooit zat en heb je elke keer weer dat frisse en blije gevoel. Creëer een gevoel in je eigen woonkamer, waardoor je het fijn vindt om thuis te zijn. Dus een lekker zittende bank is wel prioriteit, want als je een bank koopt die niet lekker zit of ligt, geniet je veel minder van je filmavondjes en dat is zonde vind ik. Comfortabel en naar jouw smaak, het is jouw paleisje waar jij je ontzettend fijn hoort te voelen.

– Laura Ponticorvo –
Woonkamer met lennon bank en terracotta accessoires

Hoe zo’n ultiem avondje bankhangen er dus uit ziet bij Laura Ponticorvo?

Een guilty pleasure of een nieuwe serie op Netflix en haar favo snacks op tafel: van Bolognese chips tot Kinder Bueno en van Snicker Ice cream tot borrelnootjes. Wat kaarsjes en een schemerlampje aan en met z’n alle gezellig op de bank.

Op zoek naar meer roze interieurs? Neem dan een kijkje in de beautyroom van Sylvie Meis en het kantoor van Kim Feenstra.

Ben je na het zien van de prachtige woonkamer van Laura Ponticorvo geïnspireerd geraakt? Bekijk nog meer homestories en registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.