woonkamer bo mulder

Wonen in het fabulous New York in een prachtig appartement met een kledingkast waar de gemiddelde vrouw een moord voor zou doen… Voor de Nederlandse fashion writer Bo Mulder is dit droomscenario realiteit. Thanks to Interior Junkie voor de mooie foto’s zit jij straks te watertanden voor je scherm. Hoe het fantastische leven in The Big Apple nou echt is? Je leest het hier!

unnamed

Hoe ziet jouw dagelijks leven van Bo Mulder eruit in de Big Apple?

Deadlines! Ik schrijf heel veel. Vooral over New York, het expat leven en over fashion. Voor dat laatste ben ik ongeveer 2 dagen per week met een fotograaf op pad om lookbooks te schieten. Vooral de afgelopen maand, heb ik er aardig wat nieuwe projecten bij gekregen. Vaak zit ik achter mijn laptop in “Carrie-stijl” thuis, maar ik ga ook wel eens naar koffiebarretjes in de buurt. Heel soms ga ik ’s ochtends vroeg met mijn vriend mee naar werk, om vervolgens zelf aan de slag te gaan in de bibliotheek in Bryant park. Dat is oprecht een van de mooiste plekken in New York om te werken!

Paspoortje_BoMulder

Hoe ben je aan je droomappartement gekomen?

Toen wij alweer anderhalf jaar geleden aankwamen in New York, hadden we voor 2 maanden een appartement. Ik moest dus binnen 2 maanden in hartje winter een appartement vinden. Ik ben met een makelaar op stap gegaan en ik heb waarschijnlijk wel 48 woningen gezien. Toen ik mijn huidige woning binnen kwam stapte, wist ik dat dit ‘m zou worden. We wonen in Flatiron, naast Madison Park in een hartstikke centrale buurt. Een paar straten naar beneden en we zitten in West Village, een paar straten naar links ligt Chelsea en rechts heb je East Village. Verder wonen we in een echt Amerikaans gebouw, met een doormen, dakterras, game room en een gym. Wassen doen we in een mega grote wasruimte met wasmachines en drogers in Amerikaans formaat.

unnamed
unnamed

Hoe zou je jouw stijl omschrijven op het gebied van kleding en interieur? 

Klassiek met een edgy randje. In mijn interieur hou ik van een klassieke basis gecombineerd met donkere kleuren, hoekige objecten, symmetrische vormen, natuurlijke materialen en industriële objecten. Wat fashion betreft is de basis ook altijd klassiek en rechtlijnig.

Waar doe jij inspiratie op voor je huis?

Pinterest. Daar kan ik uren op klikken en kijken.

2

Voelt NYC al als thuis? 

New York is thuis en Nederland is familie. Ik denk daarom zeker vaak terug aan Nederland, maar voel me in New York compleet op mijn plek, want ik weet: ‘heart is where the home is’ .

60

If you can make it there, you can make it anywhere?

New York heeft mijn ogen geopend en van mijn creativiteit weer een prioriteit gemaakt. Ik hou van de stad en de vibe. Alles kan hier. Ik droom groot, groter, grootst…maar dat hou ik nog even stil tot de realiteit volgt. Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Ga naar www.seaofbeesnyc.com.

8

Op zoek naar nog meer Amerikaanse inspiratie? Neem dan een kijkje in het Brooklyn geïnspireerde appartement van Jeroen van Zwetselaar. Liever op Nederlandse bodem blijven?  Kijk dan binnen in dit mooie loft in Amsterdam of deze huizen in ’t Gooi van Sanne Boks en Erik Gutter.

Kun je niet wachten om jouw woning ook een grootstedelijke touch te geven net zoals Bo Mulder? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!