binnenkijken bij erik gutter

Interieur designer Erik Gutter woont al 12 jaar in het prachtige Blaricum. Grote huizen met een fantastisch uitzicht: deze Gooische gemeente spreekt enorm tot de verbeelding. Wij begrijpen wel waarom: de bewoners hebben allemaal een interieur waar je U tegen zegt. Zo ook het – hoe kan het ook anders – stijlvolle huis van Erik waar Westwing een kijkje mocht nemen. Kijk je mee?

De Mid-Century look van Erik Gutter

Erik Gutter’s woning doet ons denken aan de op de jaren ’60 geïnspireerde set van de serie “Mad Man”, waar je eigenlijk hoofdpersonage Don Draper strak in het pak verwacht. Maar wij treffen hier Erik aan in een gemakkelijke, casual look. Waarom we nu zo onder de indruk zijn van het interieur van de getalenteerde designer? Hij is duidelijk niet bang om donker hout te gebruiken, een element dat je terugziet in elke ruimte. Mooi!

Erik Gutter

Renovatie

De volledige woning is na de koop aan een grote renovatie onderworpen. ‘Er was bijna geen charme’, aldus Erik. Inmiddels is de keuken uitgebreid, zijn er grote dakramen geplaatst en is er gebruikt gemaakt van witte, Marokkaanse tegels met een subtiele glans. Daarnaast is het donkere hout gemixt met kleuren als zilver en limoengroen. Supermooi in combinatie met een aantal vintage meubels, zoals de Eames stoel gemaakt van glasvezel. Om de woonkamer groter te maken zijn er een aantal muren verwijderd en is er gekozen voor grote ramen voor een mooi uitzicht op de tuin.

Daar waar voorheen een rommelig tuinhuis te vinden was heeft de creatieveling een geweldige studio ontworpen. Het terras en de tuin verbinden als het ware zijn werkplek en leefruimte.

Erik Gutter

Bijzondere mix in het interieur van Erik Gutter

Door het smaakvolle interieur van Erik wanen we ons in een ander decennium, maar zijn we toch nog verbonden met de moderne wereld. Hij weet het donkere hout met klassiek meubilair en spannende kunststukken perfect te combineren. Zo vind je in de badkamer een retro-tv die aerobic video’s uit de jaren ’80 afspeelt. Daarnaast gebruikt de interieur designer een coole mix van tinten & materialen, zoals roomkleurig leer en bijzondere vloerkleden.

Erik Gutter

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Verliefd op retro? Yup, Erik heeft altijd dezelfde bloemen als zijn oma. How charming. Kleine style tip van de designer: koop vazen in dezelfde kleur als je stoelen voor een stijlvol effect.

Neem ook een kijkje in het kleurrijke interieur van Theo-Bert Pot, het eclectische interieur van Casper Reinders en het vintage geïnspireerde huis van Maria-Elena Groenewoud. Veel binnenkijk plezier!

Wauw, ben jij ook zo onder de indruk van Erik’s interieur als wij? Je checkt hier meer van zijn werk! Na het lezen geïnspireerd geraakt registreer dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.