Spiegel, bruine zitbank, zwarte tafel met pampasgras in loft

Niet alleen haar kledingkast is gevuld met statement pieces, ook haar interieur. Als trotse eigenares van een vintage gouden trolley bewijst Esmée Geeratz, dat ze niet alleen bovenop de modetrends zit, maar ook weet wat er speelt in interieurland. We spraken met haar over statement pieces en The September Issue.

1

Alhoewel de meeste kleine meisjes van verkleedpartijtjes houden, nam haar verkleedwoede net wat serieuzere vormen aan.

Ik liep dagenlang op mijn moeders hakken, slepend met haar handtas over de grond.

Esmée Geeratz

Waar deze fascinatie voor fashion vandaan kwam? Ze heeft geen idee, maar dat het vroeg ontstond, staat vast.

Tijdens haar studie in Amsterdam kon ze zich in haar rolals toekomstig modeontwerper volop storten op mode. Toch wist ze in haar afstudeerjaar al dat ze het liefst voor een glossy zou willen werken.

Tijdens mijn stage bij JAN magazine kreeg ik een baan aangeboden als moderedacteur.

Esmée Geeratz

Ze twijfelde geen seconde en nam direct de baan aan. Inmiddels werkt Esmée al vier jaar bij JAN magazine.

2

Wat JAN magazine zo’n toffe plek maakt voor Esmée Geeratz? Het veelzijdige karakter van haar baan.

Naast het schrijven, maak ik heel veel beeld. Ik bedenk shoots en style ze. Voor de mode shoots of BN’er shoots gaan we bijna altijd op reis. Naar bestemmingen zoals Korea, Zuid-Afrika en Mexico. Dat je daar dan ook nog eens voor betaald krijgt, is een heel groot cadeau.

Esmée Geeratz

September is precies de maand waarin je de seizoenen voelt switchen.

Esmée Geeratz

Ook op de redactie bij JAN magazine wordt The September Issue als een bijzonder nummer gezien.

Het is precies de maand waarin je de seizoenen voelt switchen. Je krijgt zin om een nieuwe jas te kopen of een paar prachtige laarzen. The September Issue werkt op dat moment heel inspirerend. Het laat immers de highlights zien van de trends die gespot zijn tijdens de fashionweeks in Parijs, Londen, Milaan en New York.

Esmée Geeratz
4

Esmée omschrijft haar stijl als veelzijdig en verrassend.

Daarmee bedoel ik dat ik graag items combineer die compleet van elkaar verschillen. Zoals een glitterjurk met witte gympen of een rokje in luipaardprint met daarop een vintage Rolling Stones shirt. Ook als het op accessoires aankomt, betrap je dit style talent niet snel op een veilige keuze. Ik kies dat handige tasje niet in het zwart maar juist in koningsblauw met glitters.

Esmée Geeratz

Allesandro Michele creëert een sfeer die doet denken aan een Wes Anderson film.

Esmée Geeratz

Dat Gucci’s Creative Director Allesandro Michele een inspiratiebron vormt, is niet verwonderlijk.

Hij combineert op briljante wijze eeuwenoude kenmerken met verrassende nieuwe dessins. Iedereen is wel bekend met de loafers met paardenbit, de ‘G’s’ die overal opstaan en de rode strepen waar Gucci mee werkt. Allesandro combineert deze elementen met bonte jassen, behang-achtige bloemenprints en baretten. Hij creëert hiermee een glam-sfeer die doet denken aan een Wes Anderson film.

Esmée Geeratz
5

Haar kledingkast er één is om jaloers op te zijn, dat mag duidelijk zijn.

In mijn kleding combineer ik basic met statement pieces. Denk aan een mooie, zwarte pantalon gecombineerd met een strakke cropped top.

Esmée Geeratz

Ook in haar interieur combineert ze graag uitgesproken items met een basic basis.

In mijn woonkamer staat een mooie, grote bank in lichtgrijs. Daarop liggen opvallende velvet kussens in allerlei verschillende kleuren.

Esmée Geeratz

Het statement piece waar ze het meest trots op is?

Sinds kort ben ik de trotse eigenares van een vintage gouden trolley. Daar moest ik wel even naar zoeken, want ze zijn best zeldzaam. Aangekleed met kristallen flessen gevuld met gin en mijn mooiste mode-boeken, vormt het dé eyecatcher van mijn interieur.

Esmée Geeratz

Ook fashionista’s Fred van Leer, Bo Mulder en Evelien Reich hebben veel ideeën en smaak als het op interieur styling aankomt. Heel veel leesplezier! Registreer je nu ook op Westwing voor meer interieur inspiratie en mis geen enkele exclusieve sale!