binnenkijken bij evelien reich: de keuken

Twintig jaar lang creëerde Evelien Reich de mooiste stillevens voor tijdschriften als Quote, ELLE Eten, ELLE Decoration, Red en FD Persoonlijk. Als kersverse Editor in Chief van ELLE Decoration is Evelien Reich dagelijks bezig met alles wat maar met interieur te maken heeft. Altijd is ze op zoek naar nieuwe inspiratie en de allertofste items. Westwing sprak met deze creatieve duizendpoot over haar inspiratiebronnen, nieuwe trends én de do’s en don’ts in je interieur. Lees je mee?

Wat is jouw grootste inspiratiebron in interieurland?

Ik heb niet één inspiratiebron maar heel veel! Een tripje naar Marrakech is daarin net zo belangrijk als een beursbezoek. Dat is ook wat we met ELLE Decoration doen; we brengen vanuit allerlei bronnen een edit van de allertofste dingen.

Evelien Reich
interieurbeelden
Beeld links: Carlfried Verwaayen / Beeld rechts: James Stokes

Beschrijf jouw interieurstijl en noem je 3 favoriete eyecatchers met een bijzonder verhaal.

Tjeemig, dat is lastig! We hebben net een nieuw huis en dat is vrij moody. Ruwe betonnen muren tegenover fluwelen wandtextiel. Die combinatie van ruig en geraffineerd vind ik heel prettig en mijn man kan er zich gelukkig ook goed in vinden. Dat duurt soms even; de messing vitrinekast met rookglas vond hij eerst niks maar is nu inmiddels favoriet. Ook een jaren ‘70 Brutalist lamp in de vorm van een bloem vond hij aanvankelijk spuuglelijk, maar toen die eenmaal hing was hij om. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, zeker niet, maar hij moet soms wat langer wennen aan iets dan ik. Over andere dingen waren we het snel eens, zoals de enorme metalen kast van Roderick Vos en de grote foto van een berg van Adam Jeppesen. Eén ding gaat hij nooit wat vinden; een turquoise melkglazen vintage vaas in de vorm van een hand met een kelk er in. Van mijn oma geweest en mag dus nooit meer weg.

Evelien Reich

Wat zijn voor jou de absolute DO’S en DON’TS in een interieur? 

Ik ben niet zo van de dogma’s, maar ik vind dat je nooit iets moet doen omdat het nu eenmaal gebruikelijk is. Mensen verven zonder nadenken alle muren in huis wit, terwijl dat zeker niet altijd de juiste keuze is. In tegendeel, mooie tinten op de muur – en plafond of vloer – kan zoveel sfeer toevoegen aan je huis. En als DO zeg ik dan: durf. Durf dingen te proberen, want alleen dan kom je er achter wat bij je past.

Evelien Reich

Welke trends voorspel jij voor komend najaar? 

In Milaan zag ik van alles waarvan ik dacht; daar zie ik wel wat in. Veel van de nieuwe meubelen zijn een beetje, hoe zal ik het zeggen, mollig. Mooie ronde vormen maar dan wel modern. En die Scandinavische merken worden steeds geraffineerder, het is meer Nordic Chic. En stiekem zie je ook veel invloeden uit De Stijl terugkomen.

Evelien Reich

Welke ontwerpers van eigen bodem moeten we volgen?

We hebben zo’n mazzel want we hebben zoveel talent hier. Een naam om in de gaten te houden? Ik ben groot fan van het werk van Sabine Marcelis.

Evelien Reich

Wat is het meest besproken interieurtopic bij het koffiezetapparaat op de ELLE Deco redactie?

We delen de redactie met ELLE Eten dus eigenlijk hebben we het daar het meest over… Maar als we een gedeelde fascinatie hebben dan is het wel onze liefde voor vintage vondsten. Zo spaart Rachel, onze art director, retro aardewerk in de vorm van fruit, ik zelf ben altijd op zoek naar toffe vintage lampen en redacteur Lisa struint geregeld markten af, op zoek naar moois.

Evelien Reich

Wat maakt Westwing anders dan andere online interieurshops?  

Ik denk dat het heel bijzonder is dat je bij Westwing in een thema kunt shoppen in plaats van een productcategorie. Je kiest de sfeer die bij je past en daarbinnen kun je verrast worden door artikelen waar je misschien nooit aan gedacht had, maar die wél aansluiten bij jouw persoonlijke interieurstijl.

Evelien Reich

Op zoek naar nog meet tips en tricks? Lees dan ook de binnenkijk artikelen van de interieur bloggers achter Lieks Home en Interior Junkie.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.