Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Hotel Mercier met een houten bar

A hidden gem – designed to twinkle up some glamour luidt de omschrijving van Hotel Mercier, en daar is niks aan gelogen. Het (4-sterren) boutique hotel in hartje Jordaan bevindt zich in een monumentaal pand en heeft een interieur waar je u tegen zegt. Reden genoeg om daar eens een kijkje binnen te nemen!

De geschiedenis van hotel Mercier Amsterdam

Hotel Mercier is gevestigd in een oud monumentaal pand met een rijke geschiedenis. In 1891 richtte de jonge feministe Hélène Mercier in dit pand het eerste Europese buurthuis op (genaamd ‘Ons Huis’), met daarin een sociaal culturele vereniging. De buurt bij elkaar brengen, jezelf ontwikkelen en gezellig samenzijn waren voor het buurthuis destijds belangrijke elementen, maar spelen vandaag de dag ook voor Hotel Mercier een belangrijke rol. Het hotel is daarom ook vernoemd naar Hélène Mercier.

De historie van het pand zie je al vanaf de ingang van het hotel terug: de gevelstenen en de vloer op de begane grond zijn een replica van vroeger. Het kleurenpalet van de hotelkamers is geïnspireerd op de kleurzetting zoals ‘ie vroeger was. Interieurdesigners zijn speciaal daarvoor het stadsarchief ingedoken!

Wil je jouw interieur ook in de Modern Regency-stijl inrichten? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal – met kortingen tot 70%! – voor een interieur als dat van Hotel Mercier.

Verleden + heden = een nieuw verhaal

De rijke geschiedenis van het pand heeft een ontzettend belangrijke rol gespeeld bij de styling van het hotel. Na de renovatie is het boetiekhotel in de Modern Regency-stijl gehesen, waar authentieke elementen nog altijd zichtbaar zijn. Van vintage meubels en gebloemde gordijnen tot burgundy metrotegels en veel pracht en praal: elke kamer is een ware schatkist vol Art Deco, rijke prints, velours en unieke kunstwerken.

Bij een stylish hotel, hoort een stylish bar. Of je nu in het hotel bent om te overnachten, te dineren, te werken óf om cocktails te nippen, ONS HUIS is een heerlijke plek om te vertoeven.

De ultieme eyecatchers in Hotel Mercier? De handgemaakte wandkleden van modeontwerper en kunstenaar Claes Iversen. Speciaal voor het hotel (en alle kamers) maakte hij deze prachtige creaties.

Een Mercier-waardig interieur

Zo’n interieur als dat van Hotel Mercier willen we kopiëren naar ons eigen huis. De ultieme stylingtip om dat voor elkaar te krijgen is simpel: combineren, combineren en nog eens combineren. Van drukke prints en verschillende stoffen tot bonte kleuren en kussens van rijke materialen. Niks is te gek.

Combineer ook verschillende soorten kunst met elkaar. Een uniek wandkleed, een vintage schilderij, een design nachtlampje of een verzameling lijsten met verschillende prints toveren jouw ruimte om tot een Mercier-waardig plekje.

Meer inspiratie nodig voor het stylen van vintage elementen in je interieur? Neem dan eens een kijkje bij Maartje van Barts boekje. Je vindt de meest verrassende combinaties in dit interieur. Tips voor het scoren van vintage items vind je in de homestory van vintage-schatzoeker Maria-Elena Groenewoud. Ben je gek op een stijlenmix? Neem dan eens een kijkje bij Boutique Hotel Eleanor in Middelburg, Carolien Spoor en Danie Bles.

Ben je na het lezen van deze homestory klaar om aan de slag te gaan met je interieur? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale om van jouw huis een thuis te maken.