Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
Michelle van @interieurvanmies aan haar eettafel in de woonkamer

Michelle, je kent haar waarschijnlijk als Mies van haar interieurplatform Interieurvanmies. Ze woont met haar verloofde en haar dochtertje in hartje Amsterdam. Vandaag kijken we bij haar binnen én deelt ze tips & tricks over haar interieurstyling, haar favo items én hoe je je huis schoonhoudt mét kleintjes.

Een droom

Vroeger wilde ik heel graag mijn eigen bedrijf in interieur en een gezin. Super leuke vraag, want nu in erover nadenk, leef ik dus eigenlijk mijn droom die ik altijd had!

Michelle van Interieurvanmies

Michelle van Interieurvanmies haar Stylingtips

Stylingtip 1

Combineer verschillende materialen in huis. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaalde kleurenfamilie. Voor de rust in huis zou ik altijd één kleurenpalet uitzoeken en hier bij blijven in de ruimte. Anders wordt het al snel onrustig.

Michelle van Interieurvanmies

Stylingtip 2

Maak binnen dit kleurenpalet gebruik van verschillende materialen om het toch spannend te houden

Michelle van Interieurvanmies

Aan de slag

  1. Licht

    Licht is voor mij de basis van elke styling opdracht. Zo bepaal ik namelijk voor het grootste deel welke kleuren ik wil gebruiken in de ruimte.
  2. Kijk naar de bouwekundige aspecten

    Erna kijk ik naar de bouwkundige aspecten (grootte van de woonkamer, waar staan de muren etc.) en besluiten we waar we welke meubels neerzetten. Het komt bijvoorbeeld nu heel vaak voor dat er een werkplek in de woonkamer gecreëerd moet worden, zonder dat dit erg opvalt.
  3. Kies een stijl

    De stijl die we in deze woning hebben, is Modern Scandi.

Op welk item in huis ben je het aller trotst?

De salontafel. Deze is van mijn Indonesische opa en oma geweest en komt daar ook vandaan. Hij is uitklapbaar en ik heb daar als peuter vroeger nog Indonesisch aan gegeten. Mijn opa en oma zijn er helaas niet meer en ik heb hele warme herinneringen aan die tijd. Het feit dat hij nu hier staat, doet me heel erg goed.

Michelle van Interieurvanmies

Alles komt altijd weer terug en je kunt zo’n beetje elk meubelstuk met emotionele waarde stylen in een woning. Dat maakt juist de inrichting uniek!

Michelle van Interieurvanmies

Het huis clean en schoon mét kids – hoe dan?

Ik krijg deze vraag heel vaak bij de styling. We hebben nog niet heel veel speelgoed voor Philou, maar wat ik vaak in mijn stylingplannen meeneem zijn meubelstukken met opbergruimte. Zodra Philou meer speelgoed gaat krijgen, is dit ook absoluut waar ik in zou investeren.

Michelle van Interieurvanmies

Een absolute don’t

Ik hoop niet dat ik hier mensen mee in de haren strijk, maar ik krijg echt de rillingen van zo’n horizontaal half geverfde muur. Echt ontzettend suf.

Michelle van Interieurvanmies

Welk interieuritem ontbreekt er nog in jouw leven?

Ik ben echt gek op design items en heb mijn oog op een prachtige gouden lamp met grote glazen lichten van Eichholtz laten vallen. Ons nieuwe huis heeft hele mooie hoge plafonds die schreeuwen om zo’n mooie lamp.

Michelle van Interieurvanmies

De grote Strelitzia plant met de rotan pot eromheen is echt iets van mij. Ik heb echt al zolang ik kan heugen een gigantische plant in mijn interieur.

Michelle van Interieurvanmies

Een echte interieurtip voor de babykamer

Denk er bijvoorbeeld eens aan om een plant neer te zetten. Je ziet dit echt nooit in babykamers, maar geeft zoveel sfeer! Daarnaast zou ik ‘m gewoon lekker inrichten naar je eigen smaak. De baby heeft absoluut niet door of de kamer roze of blauw is en uiteindelijk spendeer jij zelf zoveel uren in die kamer. Belangrijk dus, dat je hem ook voor jezelf inricht.

Michelle van Interieurvanmies

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer concrete stylingtips van bekende interieurstylisten? Neem dan eens een kijkje bij Jolielot en ontdek haar favoriete must-haves.