de keuken van een loft in amsterdam

Locatiescout en model Esha Kalberg heeft er een neus voor om de mooiste, meest bijzondere en inspirerende locaties te vinden. Met haar bedrijf Loes op Locatie gaat zij in opdracht van art directors, fotografen en stylisten op zoek naar de perfecte locatie voor films, televisieprogramma’s, fotoshoots en zakelijke events. En ook bij Westwing zien we de mooiste interieurs uit haar bestand! Ze tipt ons iedere twee maanden. De derde op het lijstje: de industriële loft in Amsterdam van Robin en Katrina.

afbeelding-1

Wat op het eerste gezicht een typisch Amsterdams grachtenpand lijkt, blijkt een 40 meter diepe loft te zijn! En wel de loft van Katrina Klerks (30) en Robin Sluijzer (38). Creativiteit zit dit stel in het bloed. Zij ontwerpt bikini’s voor haar label Bikinibiza en hij werkt vanuit zijn eigen studio als interieur designer. Neem een bijzondere ruimte, Robin’s rauwe stijl en Katrina’s Art Deco smaak en je krijgt iets heel bijzonders… Westwing nam een kijkje!

afbeelding-4

Loft in Amsterdam midden in de Jordaan

Op de begane grond, te midden van de Jordaan – misschien wel de meest populaire buurt in Amsterdam – tref je een op het eerste gezicht bescheiden pand aan. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. En dat een woning als dit niet binnen een week is gevonden, verbaasde ons niks.

We hebben er een jaar over gedaan om dit pand te vinden.

Katrina Klerks

We hadden onze zinnen gezet op een woning waar nog veel aan moest gebeuren. Toen we deze ruimte zagen – van origine een garage – waren we gelijk onder de indruk van de diepte en mogelijkheden die het bood.

Katrina Klerks
afbeelding-7

Deze loft in Amsterdam is ongekend lang

Het pand van Katrina en Robin kenmerkt zich door de uitzonderlijke lengte van 40 meter en breedte van slechts 4,5 meter. “Het blijft mensen verrassen, omdat ons grachtenpand er vanaf de buitenkant lang niet zo diep uitziet.” Zegt Robin. Als snel ontstond het idee om van de ruimte twee appartementen te maken, met elk een eigen opgang.

De diepte van ons interieur blijft mensen verrassen.

Robin Sluijzer

Om onze gang meer te benutten hebben we een boekenkast geplaatst. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in wat waarschijnlijk de langste boekenkast van Amsterdam is! De op maat gemaakte kast is maar liefst 20 meter lang.

Robin Sluijzer
afbeelding-6

Het huis voelt aan als een loft in New York of Londen. Niet alleen door al het glas waarmee verschillende ruimtes worden verdeeld, maar ook door de enorme hoogte. De styling past perfect bij de sfeer die het pand uitstraalt.

Robin staat voor het natuurlijke en rauwe, maar ook voor het gebruik van warme materialen. Dit zie je ook terug in zijn werk. Mijn stijl gaat meer richting Art Deco. We hebben er een goede mix van weten te maken die klopt. Het is een échte weerspiegeling geworden van ons samen.

Katrina Klerks
afbeelding-3

Katrina en Robin hebben beiden een favoriete plek in huis. Zij brengt het liefst zoveel mogelijk tijd door in de keuken:

Ik houd enorm van koken. Daarnaast is de keuken een verzamelplek tijdens etentjes. Dit is dé plek waar onze gasten binnenkomen en lekker blijven rondhangen.

Robin installeert zich het liefst op de bank in de woonkamer. De plek in huis waar de leuningen vaak tot in de late uurtjes functioneren als bureau. De keuken is een echte verzamelplek. De eetkamerstoelen en lampen van glas en bamboe hebben de meeste emotionele waarde.

Deze items zijn naar eigen ontwerp gemaakt op Bali. Het zijn de eerste interieurstukken die we samen hebben uitgezocht voor dit huis, nog voordat we het hadden gekocht. Eigenlijk is ons hele interieur daar omheen gebouwd.

afbeelding-5

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Geïnspireerd door de prachtige stijl van deze Amsterdamse loft, konden we het niet laten om wat stylingtips los te peuteren. Gelukkig had Katrina er genoeg paraat: “Wees niet bang voor kleur. Met accessoires kun je eenvoudig wat kleur toevoegen. Combineer meer prijzige designelementen met tweedehands vondsten gevonden op marktplaats en rommelmarkten. En vergeet de instant sfeermaker voor je woonkamer niet in de vorm van een mooie, grote plant!

Voel je je helemaal thuis in Amsterdam? Neem dan ook een kijkje interieurs van Lois Schindeler, Carolien Spoor en Vero Baez. Ze wonen allemaal in deze prachtige stad met een even mooie interieur stijlen! Registreer je ook nu op Westwing voor nog meer interieur leesplezier en mis geen enkele exclusieve sale!