Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
binnenkijken bij merel simons: de woonkamer

Westwing nam onlangs een kijkje in het huis van Merel Simons, marketingmanager bij het populaire online mode- & beautyplatform Fashionchick en moeder van zoon Valentijn (1). Samen met haar man Pieter transformeerde Merel een bouwval in hartje Amsterdam om tot een adembenemende woning. Wij spraken met de creatieve dame over haar stijl, inspiratiebronnen én de do’s en don’ts in je interieur. Lees je mee?

Fashionchick

Wat is jouw grootste inspiratiebron in interieur- & modeland?

“Dat is sowieso Instagram! Ik begin mijn dag standaard met een rondje scrollen en klikken, daar kan ik mezelf echt in verliezen. Voor interieur is Pinterest ook één van mijn grootste inspiratiebronnen, en dan vooral als ik echt van plan ben iets aan te passen in huis. Heerlijk om daar moodboards samen te stellen. Ook op vakantie doe ik altijd veel inspiratie op. Ik slaap graag in kleine boutique hotels die veel aandacht besteden aan het interieur. Dan kom ik met een koffer vol ideeën – en vaak ook spullen – weer thuis.”

Beschrijf je interieurstijl en noem je 3 favoriete eyecatchers met een bijzonder verhaal.

“Ik vind zo veel verschillende stijlen mooi! Wel zie je veel donkere kleuren en Scandinavische invloeden terug in mijn woning. De grootste (letterlijk en figuurlijk) eyecatcher in ons huis is toch wel de vakjeskast. Dit is de plek waar ik alle ‘troepjes’ die ik overal vindt kwijt kan, zónder dat het er rommelig uit komt te zien. Een keer in de zoveel tijd haal ik de hele kast leeg en richt ik hem opnieuw in. Ook ben ik heel blij met de antieke kast, dit is de oude kledingkast van de vader van Pieter. Een erfstuk dat lekker clasht met de strakke keuken. Ik hou wel van tegenstellingen in het interieur, dat zorgt voor spanning. In Marrakech vond ik op een markt het grote kleed dat bij de bank ligt. Eigenlijk is het een grote plaid maar ik vind het heel gezellig staan op de vloer.”

Fashionchick
Fashionchick

Wat is het verhaal achter de kinderkamer?

“We wilden een kinderkamer creëren waar wij ons ook lekker in voelen, dus geen overdosis aan beertjes en felle kleuren. In de kamer van Valentijn voeren lichte, frisse kleuren zoals grijs, groen en wit de boventoon. We zijn begonnen met de kledingkast. Dit is ook een oude kast van de vader van Pieter, die ik geschilderd heb. Daarbij heb ik marktplaats afgestruind naar een commode met een marmeren plaat. Supercool maar ook heel handig, want makkelijk schoon te houden. De commode kreeg dezelfde kleur als de kast en deze meubels zijn samen de basis van zijn kamer. De vlaggetjes, het hemeltje en kussentje in zijn bedje zijn van Numero 74, mijn favoriete kindermerk. Het eenvoudige ongelakte houten bedje vond ik bij Ikea, net als de schommelstoel. Het is zo lekker om daar samen boekjes te lezen voor het slapengaan!”

Fashionchick
Fashionchick

Waarop ben je het meest trots?

“Dat mensen die bij ons over de vloer komen vaak zeggen dat er zo’n fijne, relaxte vibe in ons huis hangt en zich snel thuisvoelen. Dat vind ik een compliment, want een goede sfeer is niet te koop. Stiekem heb ik ook wel groene vingers en ben ik heel trots op hoe mooi alles groeit en bloeit op ons dakterras. Heerlijk om daar de zomeravonden met vrienden te slijten!”

Wat zijn voor jou de absolute do’s & don’ts in een interieur? 

“Soms zie je huizen waarbij alles één op één gekopieerd is uit de showroom. Zo saai en sfeerloos! Ook vind ik het een echte don’t als alles precies met elkaar matcht. Een kleine chaos mag het wel zijn in huis. Oh, en durf voor grote items te kiezen. Een kleine ruimte met kleine meubels oogt vaak alleen nog maar kleiner.”

Fashionchick
Fashionchick

What’s next?

“Ik zou nog wel een andere bank en nieuwe eettafel stoelen willen. Deze zijn eigenlijk iets te donker en pompeus. Maar met een klein mannetje dat de bank vaak als zakdoek gebruikt is dit niet het moment om een nieuwe bank te kopen. Op dit moment zou ik voor een mooie fluwelen bank in een groentint gaan met een paar losse fauteuils of kleiner bankje erbij.” 

Wat is het meest besproken interieur- of modetopic bij het koffiezetapparaat op de Fashionchick redactie?

Tot ergernis van de mannen bij ons op kantoor, zijn we elke ochtend wel even bezig met; wie heeft wat aan, waar is het gekocht en wat heb je ervoor betaald. Ondanks dat we met veel vrouwen zijn bij Fashionchick, is iedereen super complimenteus voor elkaar. Afgelopen zomer was de hele redactie nog in de ban van de hoofdbandjes van Atelier des Femmes. De ontwerpster kwam toen langs met een koffer vol ontwerpen voor alle redactiemeiden, omdat we niet konden kiezen. Zo lief!

Benieuwd naar de huizen van anderen in de fashion wereld? Neem dan ook een kijkje in het interieur van Bo Mulder, Fred van Leer en Esmée Geeratz. Registreer je nu ook op Westwing voor meer leesplezier en mis geen enkele exclusieve deal!