Rianne Meijer en haar hond op de melva bank

Rianne Meijer, content creator op zowel Instagram als Youtube, dog-mommy van Rosie & Harvey en natuurlijk dé vrouw achter de Instagram-versus-Reality-posts. Rianne woont in een prachtig huis wat ze samen met haar verloofde Roy helemaal naar eigen smaak heeft laten verbouwen. En voor de inrichting mocht Westwing een duit in het styling-zakje doen.

Rianne Meijer vertelt: hoe is de styling voor het huis tot stand gekomen?

Toen je vroeger klein was…

Wilde ik graag binnenhuisarchitect worden. Ik had echt een boek vol met allemaal schetsen hoe je je huis het beste kon indelen.

Rianne Meijer, content creator

De huidige stijl is volgens Rianne echt geëvalueerd. Toen ze begonnen met het huis hadden ze allemaal ideetjes, maar inmiddels staat het allemaal op een andere plek. Het heeft natuurlijk tijd nodig voordat je huis echt een thuis wordt. Toevoegen, weghalen, veranderen en opnieuw bekijken zijn de stappen die bij het stylen van een nieuw huis niet kunnen ontbreken. En ook Rianne en Roy zijn zo uiteindelijk gekomen tot wat het nu is.

De basistip van Rianne Meijer qua interieurstyling?

Misschien niet heel origineel, maar kijk eens lekker op Pinterest en bekijk daar wat jij mooi vindt. Maak mapjes en sla dingentjes op, ik denk dat je dan al best een goed overzicht krijgt van wat jij mooi vindt en van wat jouw stijl is.

Rianne Meijer, content creator

De stijl van Rianne Meijer

Minimalistisch? Ik houd ervan als het clean is, maar dan wel met warme elementen.

Rianne Meijer, content creator

Rianne heeft alle items in huis vooral zelf uitgekozen, maar heeft wel hulp van een goed vriendinnetje die ook als styliste werkt én natuurlijk van onze stylistes van Westwing.

Zelf ben ik hier toch minder goed in, dus fijn om daar nog extra hulp bij te hebben.

Rianne Meijer, content creator

Roy en ik hebben best wel geluk dat we over het algemeen echt wel dezelfde dingen mooi vinden. Roy denkt vaak iets meer praktisch en ik denk vaak meer over wat mooi zal zijn en dan proberen we daarin vaak een middenweg te vinden. We hebben gelukkig nog geen heftige interieurruzies gehad. We zijn ook eigenlijk allebei best wel makkelijk in beslissen. Nee, over het algemeen liggen we echt oprecht heel erg op één lijn.

Rianne Meijer, content creator

Hét hoekje waar Rianne Meijer absoluut trots op is

…is de keuken!

Als ik daarnaar kijk, dan word ik gewoon echt heel gelukkig.

Rianne Meijer, content creator

Leuk om te weten: de laatste paar weken staat Rianne ook zelf erg vaak in de keuken en heeft ze het kokkerellen he-le-maal te pakken. Wat ze het liefste kookt? Gewoon aardappeltjes – wel lekker knapperig, met een vega schnitzeltje en sperziebonen. Mét ketchup.

Het item waar ik het meest blij mee ben, is onze salontafel. Ik vind ‘m echt supervet. Ik denk dat de meningen hierover verschillen. Er zijn ook mensen bij ons thuis geweest die ‘m juist helemaal niet mooi vonden, maar ik vind ‘m wel heel mooi. Het is een wat heftigere salontafel, maar ik vind dat ‘ie heel veel gezelligheid en warmte toevoegt aan ons huis.

Rianne Meijer, content creator

Harvey & Rosie: de hondjes van Rianne Meijer

Als je Rianne volgt op Instagram zie je daar dagelijks ook de twee hondjes voorbijkomen: Harvey en Rosie. Schatjes zijn het, maar een licht interieur schoonhouden met twee honden is best een uitdaging. Het belangrijkste: ervoor zorgen dat de honden niet meteen met hun modderige poten de bank op rennen, maar de pootjes eerst goed schoonmaken.

Als je goed kijkt, kun je ook wel zien dat hier twee honden leven. We zijn niet al te moeilijk, als ergens een vlekje op zit, dan stylen we het gewoon met een kussentje.

Rianne Meijer, content creator

Een absolute don’t in huis volgens Rianne Meijer…

Geen bloemen! Ik vind bloemen zoveel toevoegen, zoveel gezelligheid en kleur. Dat is iets wat ik echt altijd probeer – dat er altijd genoeg bloemen in huis zijn.

Rianne Meijer, content creator

Een typisch Rianne-item in huis

De Melva bank is echt typisch een Rianne-item. Ik zit hier gewoon het meeste op als ik thuis ben, ja die past het meest bij mij.

Rianne Meijer, content creator

Een typische Rianne dag…

Hoe die eruitziet, dat bestaat eigenlijk niet, omdat iedere dag zo anders is. Het begint vaak met de honden uitlaten, sporten en erna vaak even wat content dingetjes maken. Daarna eventueel een meeting met het management of een afspraak met finance. En daarna ben ik de laatste tijd heel erg druk met eten maken en koken. Dat doe ik nu heel veel.

Rianne Meijer, content creator

Er is geen dag hetzelfde, maar over het algemeen gaat er best wel veel tijd uit naar het creëren van de foto’s en video’s die ik plaats. Daarnaast zijn we ook bezig met ons eigen merk, dus daar gaat ook best wel veel tijd naartoe…

Rianne Meijer, content creator

In de avond vind ik het lekker om gewoon met Roy op de bank een serietje te kijken.

Rianne Meijer, content creator

Hoe ik business en pleasure in deze tijden weet te scheiden? Door een serietje te kijken en m’n telefoon echt weg te leggen. Ik kijk daar dan ook gewoon echt even niet naar.

Rianne Meijer, content creator

Nieuw merk?

We zijn bezig met een merk en het wordt een active-/loungewear-merk en dan helemaal op onze eigen manier… That’s all I can say about it. Het is geheim!

Rianne Meijer, content creator

We hopen einde dit jaar live te kunnen gaan…

Rianne Mijer, content creator

Door Corona is er qua werk voor Rianne best wel het een en ander veranderd. Waar ze eerst van event naar event ging en werd uitgenodigd voor de meest fantastische reizen, zit ze nu natuurlijk vooral thuis.

Ik probeer er ook het positieve van in te zien, dat ik nu juist heel veel tijd kan doorbrengen met m’n honden en met Roy hier in huis.

Rianne Meijer, content creator

Je hebt ook een enorme groei doorgemaakt in het begin van Corona, hoe voelde dit.. en hoe sta je überhaupt tegenover je groei op Instagram? 

Om een kant te delen op social media die niet heel veel gedeeld wordt vind ik top. Ik denk dat mensen zich hierdoor iets meer verbonden voelen. Ik vind het een fijn idee dat mensen mijn posts en stories zien en daar blij van worden, inplaats van dat ze misschien juist het gevoel krijgen dat ze niet goed genoeg zijn. 

Super leuk om te zien dat zoveel mensen me zijn gaan volgend afgelopen jaar! Echt bizar en ik besef het totaal niet. Gelukkig maar anders zou ik niks meer durven te posten denk ik haha. Ik vind het heel leuk dat de community aan het groeien is. Dit motiveert me ook om creatief te blijven en te proberen een zo mooi mogelijk verhaal neer te zetten online.

De ultieme tip om thuis te werken?

Zorg ervoor dat je huis er altijd een beetje leuk en gezellig uitziet en probeer het opgeruimd te houden, dit zorgt voor zo min mogelijk afleiding.

Rianne Meijer, content creator

De vakantiekiekjes… wie maakt die?

Ik vind het altijd wel fijn om een statief mee te nemen. Super awkward natuurlijk, maar het werkt wel goed. Verder doet over het algemeen Roy wel echt veel.

Rianne Meijer, content creator

Het ziet er misschien wel uit alsof we echt na hebben gedacht over de styling, maar vaak is het gewoon: wat ligt er dichtbij en wat past een beetje leuk bij elkaar.

Rianne Meijer, content creator

Ervaar je struggles of druk om continu met creatieve content te komen?

Soms wel! Over het algemeen komen de ideeën voor content best wel natuurlijk. Alleen af en toe kan ik wel eens in een soort van writers block komen haha. Dan kijk ik altijd heel lief naar Roy en gaat hij met me meedenken. Vaak komen we samen dan wel tot een leuk idee. 

Het meeste bedenk ik zelf, onder de douche of tijdens het auto rijden. Op de meest random momenten haha. Maar ik moet ook zeker credits geven aan Roy, mijn management en aan mijn volgers! Die sturen me ook wel eens DM’s met videos of leuke ideeen waarvan ze zeggen, Rianne dit is echt wat voor jou dit moet je doen. Dat helpt ook!!

Hoe uit zich dat?

Het cliche dat als er 100 positieve reacties zijn en 1 negatieve dat je dan die negatieve onthoudt, dat is bij mij ook wel een beetje waar. Ik probeer dat dan gelijk van me af te schudden maar soms is dat wel lastig. Ik denk dat de key is om volledig achter de content te staan die je post. Als je zeker van jezelf bent en achter je eigen ideeen en boodschap staat, dan maakt het niet zo veel meer uit wat mensen daar over zeggen. Zodra je niet helemaal 1 ben met je zelf wordt het gevaarlijk denk ik. Dan kunnen mensen je echt raken. Daarom is bij mij nummer 1 prioriteit dat alles wat ik post en wat ik online zet een goeie weerspiegeling is van waar ik voor sta. Dat probeer ik zoveel mogelijk te doen en dan gaat het over het algemeen prima! En daarnaast ook belangrijk om te connecten met de mensen die je lieve berichtjes sturen!! 

Funfacts over Rianne Meijer

 1. Favo moment van de dag

  Het moment dat ik onder de douche stap. Is gewoon lekker warm!

 2. Favo showersong

  Teardrops on my guitar – Taylor Swift.

 3. Favo snack

  Tosti met kaas.

 4. Favo serie

  The Bolt Type, echt heerlijk om te kijken!

 5. Ultieme girlpower anthem

  Who run the world – Beyoncé!

 6. Stom-lijstje

  Te laat komen, onrecht en als ik geen poepzakjes heb op straat als de honden poepen.

 7. ’s Nachts wakker maken voor

  Een patatje van de McDonalds mét frietsaus.

 8. 2021 wordt

  Het jaar waarin we ons eigen merk gaan lanceren.

 9. Jouw rolmodel

  M’n ouders.

 10. Ultiem geluksmoment

  Wandelen met de honden & Roy…en patat!

 11. Design wishlist

  Geen idee, ik ben helemaal tevreden.

 12. Tijdmachine

  Ik zou terugreizen naar het LiveAid-concert met Queen. #goals

 13. Ontstaan butsqueeze

  In de sportschool tijdens zo’n ongemakkelijke squadhouding.

 14. Dit weten mijn volgers nog niet over mij

  Letterlijk niets. Ik heb hier zo vaak over nagedacht, maar niets eigenlijk.

 15. Mijn bloed gaat koken van

  Als Roy z’n videospelletjes speelt en z’n controller en koptelefoon gewoon op de bank laat liggen en weer verder gaat met z’n leven. Dat ligt gewoon standaard op de bank. Ik zou niet zeggen dat m’n bloed ervan gaat koken, maar ik denk wel “ruim ff op”..

De grootste les van 2020 voor Rianne Meijer:

De grootste les die ik heb geleerd in 2020 is om alle stress en dingen waar je je druk over maakt om dat zoveel mogelijk los te laten. Om dat gewoon te laten gaan. Dat is een hele wijze les voor mij geweest, omdat het toch niet echt veel toevoegt aan je leven.

Rianne Meijer, content creator

Rianne Meijer over 5 jaar:

Dan woon ik denk ik niet meer in Amsterdam, maar er net buiten. Als ik geluk heb dan hebben we een baby en ik denk dat ik vooral veel tijd aan ons merk besteed. Ik denk ook dat ik nog steeds heel veel op Instagram post. Ik denk niet dat dat verandert komende 5 jaar…

Rianne Meijer, content creator

2021 wordt het jaar waarin ik me work-wise meer ga focussen op voeding en sport, waarin ik m’n merk ga lanceren en waarin ik verder ook bezig ga zijn met meer persoonlijke ontwikkeling om een nog gelukkigere, betere versie van mezelf te worden.

Rianne Meijer, content creator

Draagt sporten daaraan bij? Hoevaak sport je?

Ik sport nu 5 keer in de week. Van maandag t/m vrijdag. Maar dat is wel echt op dit moment, nu zit ik er even heel lekker in, maar ik heb ook wel eens periodes dat ik er niet zo lekker inzit en dan sport ik op een ander ritme.

Rianne Meijer, content creator

Is dat ook de reden dat je een gym thuis hebt?

Ook vooral omdat de sportscholen nu dicht zijn en gewoon omdat het heel motiverend werkt. Roy spendeert hier ookecht veel tijd.

Rianne Meijer, content creator

Rianne Meijer over de liefde

Waar hebben jij en Roy elkaar ontmoet?

We kennen elkaar van Tinder. Geswiped en nu bijna vijf jaar later zijn we verloofd. I couldn’t be more happy met m’n verloofde.

Rianne Meijer, content creator

Kan je ons even meenemen naar de dag van het aanzoek? En welk gevoel ging er door je heen toen Roy op zijn knieën ging?

Roy en ik zouden die avond een nachtje slapen in het Hilton hotel. Hier hebben we onze aller eerste date gehad op het dakterras. Dus dat was een leuke reünie! Roy was er iets eerder dan ik. Toevallig had mijn management mij vlak daarvoor een aapje gestuurd dat ik me even mooi moest aankleden omdat ik nog een story voor een samenwerking moest maken. Niets vermoedend had ik me snel even opgemaakt en een normale broek aan gedaan haha. Toen ik daar aankwam zei Roy op een mega lieve manier dat ik er heel mooi uit zag. Ik vond dat heel lief en zocht er nog niet echt wat achter. Onze hotel kamer had een balkon en ik was benieuwd hoe dat balkon er uit zag!

Ik had Roy daarvoor al even gebeld om te vragen of we een leuke kamer hadden. Hij had toen gezegd dat de kamer prima was, niet heel bijzonder. Dus ik verwachte niet heel veel van het balkon. Toen hij me eenmaal het balkon liet zien snapte ik totaal niet waarom hij zo nonchalant had gedaan. Want het was mega mooi!! Het hotel had helemaal een setting met kussentjes voor ons klaar gelegd dacht ik, super lief. Tot dat Roy opeens heel lief en een beetje zenuwachtig tegen mij ging praten toen we buiten op het balkon stonden. Ik keek hem aan en ik dacht neee, dit meen je niet toch? En voor ik het wist ging hij op zijn knieën en vroeg hij of ik met hem wou trouwen!! Haha ik was echt in volledige shock, zag het veeeeel te laat pas aankomen en had ook niet door dat er andere mensen in de hoek stonden om alles te filmen. Daarna hebben we heerlijk champagne gedronken en die nacht heb ik echt geen oog dicht gedaan haha. Hele nacht op Pinterest lopen scrollen naar trouwjurken en trouwlocaties.

Dan nog even de bruiloft… Is er al een datum?

Nee, er is nog geen datum, geen locatie, geen maand… alleen een jaar: 2022.

Rianne Meijer, content creator

En de jurk?

Is ook nog niet uitgekozen. Waarschijnlijk wordt ‘ie wit en verder heb ik nog geen idee. Ik sta open voor alles. Ik wil wel een jurkie.

Rianne Meijer, content creator

De ideale trouwdag?

Vooral een goede nachtrust en daarna gewoon heel rustig opstarten, lekker ontbijten met alle gasten die er al zijn. Heel veel tijd nemen voor m’n haar en make-up en dan hoop ik dat ik Roy voor het eerst zie bij het ja-woord… en dat alles soepel gaat en ik niet al te zenuwachtig ben. Het lijkt me het allerleukst als er nieuwe romances ontstaan op onze bruiloft.

Rianne Meijer, content creator

Heb je je getuigen al gevraagd?

Ik moet me daar nog even in verdiepen…

Rianne Meijer, content creator

Gaan Rosie & Harvey de ringen dragen?

Ik denk niet dat dat verstandig is, omdat zij 100% die ringen gaan opeten, maar het lijkt me wel heel leuk als ze ook richting het altaar lopen met een leuk pakje aan en misschien wat bloemetjes.

Rianne Meijer, content creator

Een absolute NEE voor je bachelor party?

Ik wil geen tattoo in m’n gezicht en ik wil nog al m’n tanden overhouden aan het eind!

Rianne Meijer, content creator

Na het lezen van dit interview met Rianne nog enthousiaster geworden om zelf aan de slag te gaan met je interieur? Schrijf je dan nu in voor Westwing en mis geen enkele exclusieve sale!