Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
binnenkijken bij richard halberstadt: de eetkamer

De eigenzinnige producten van Zuiver zijn door hun – inmiddels bekende – Zuiver twist al van een afstand te herkennen. Bij Westwing zijn we maar al te nieuwsgierig naar de mensen achter dit merk, dat niet meer weg te denken is uit het Nederlandse interieurlandschap. We namen al eerder een kijkje in het Amsterdamse grachtenpand van Art Director Caroline van Velze. Nu mogen we gluren in het huis van Richard Halberstadt, één van de 4 eigenaren van Zuiver en verantwoordelijk voor de productontwikkeling van de collectie.

17
Caroline op bezoek bij Richard thuis

Het wordt al snel duidelijk dat Richard een statement hier en daar prima weet te waarderen. “Ik mix graag modern met antiek. De eclectische stijl spreekt mij het meest aan. Ik heb op mijn dressoir een mooi houtsnijwerk uit Java staan dat ik vroeger van mijn opa heb gekregen. Aan de wand hangt een modern schilderij van Rob Scholten en mijn behang komt uit de collectie van Van Gogh, wat weer prachtig matcht met mijn moderne, leren bank. Ik ben niet zo’n fan van een interieur dat helemaal perfect bij elkaar past en volgens de regeltjes klopt.”

26
De zithoek met het behang uit de Van Gogh collectie als eyecatcher.

De plek waar Richard het liefst komt, bevindt zich niet in huis. “Zodra het mooi weer wordt, zet ik direct mijn zitzak op de steiger achter mijn huis. Een dikke trui aan, een grote kop koffie in mijn hand en een krantje erbij. Ik beleef hier de meest heerlijke ochtenden.” Naast een favoriete plek heeft dit ontwerptalent ook een favoriet item. “De stoel genaamd Doulton. Ik wilde graag een bredere variant maken van onze populaire stoel, de OMG. Ook hadden we in Milaan gespot dat overdadig stofferen, stiksels en het gebruik van verschillende stoffen veel werd toegepast. Dit hebben we samengevoegd in deze zeer comfortabele stoel.”

36
Een van de betere plekken om werk te verrichten? Aan de eettafel!

Als product developer weet Richard natuurlijk ook genoeg over styling. Op de vraag of hij nog een stylingtip voor ons heeft, hoeft hij niet lang na te denken. “Ik houd van statements in een interieur, dat zie je ook in mijn huis met mijn opvallende muur en uitgesproken vloerkleed. Mijn tip is om te spelen met kleur. Durf te combineren met verf op de wand. Het kost niet veel tijd om de boel om te gooien en je muur een opvallende kleur te geven. Houd wel je kozijnen en gordijnen neutraal. Je kunt vervolgens weer spelen met kleur in je accessoires.”

44
Richard’s hond Bras gaat altijd mee naar kantoor.

Niet alleen voor zijn eigen huis, maar vooral ook voor zijn werk is Richard continu op zoek naar nieuwe ideeën en materialen. Daarbij probeert hij altijd een zo breed mogelijke interesse te houden voor producten, kleuren en materialen. “Ik probeer me niet vast te pinnen op één stijl. Ik houd van verrassende combinaties.” Aldus Richard. Deze creatieve man haalt zijn inspiratie overal vandaan: hij reist veel, maar laat zich net zo goed inspireren door bedrijven buiten de interieurwereld zoals de sport-, mode-, of foodindustrie. “Dit zijn de branches waarin ze vaak voorlopen op interieurwereld.”

56
Richard’s werkplaats bij Zuiver.

Na een rondleiding door zijn bijzondere woning, konden een paar vragen over Zuiver natuurlijk niet uitblijven. Wat Zuiver als merk zo uniek maakt bijvoorbeeld. “Ik ken geen ander merk dat zo’n gevarieerde collectie heeft. Zo gevarieerd, dat de combinatie van alle producten een trendy geheel maakt.” Daarnaast zijn alle producten voorzien van een knipoog, en vrolijke twist en ontworpen volgende de laatste modetrends. “Zuiver heeft niet alleen oog voor design en ontwerp. We vinden het ook belangrijk dat de producten betaalbaar blijven. Deze combinatie maakt de collectie van Zuiver zo zuiver.”

6

Ieder product dat Richard ontwerpt moet het “wauw-effect” hebben. Het is pas geslaagd als het een product is geworden dat je écht wilt hebben. Een voorbeeld van een dergelijk product is de vloerlamp Tripod Wood White. “De stijl van deze lamp is elegant en de techniek is vernuftig. De metalen poten zijn met echt hout gefineerd. Dit is een ontwerp waar ik écht trots op ben.”

7-2-1
Groene stoel links: Doulton Chair    /    Witte lamp rechts: Tripod Wood White

Richard heeft in de toekomst grote verwachtingen op het gebied van de 3D-techniek, een productiewijze waar ze nu al mee werken. “Bij Zuiver maken we tegenwoordig eerst producten in het klein, om zo de modellen te controleren en de verhoudingen te bestuderen voordat het product in het groot wordt gemaakt.

82
Richard op kantoor tijdens een creatieve sessie.

Maar ook voor Zuiver zelf voorspelt Richard een rooskleurige toekomst. “Samen met onze partners in Europa kunnen we – als we in dit tempo doorgroeien – een goed fundament leggen om uit te groeien tot wereldmerk. Naast onze ambitie om een internationale grootmacht te worden, zou het natuurlijk fantastisch zijn als we onze consumenten over 10 jaar nog steeds blij kunnen maken met een gekocht Zuiver product.”

Zin om in nog meer interieurs van experts te kijken? We mochten ook binnenkijken bij Theo-Bert Pot, fotograaf Roel Marius Brouwer en Elisah Jacobs van de blog Interior Junkie. Registreer je ook op Westwing voor meer binnnkijk pret en mis geen enkele exclusieve deal!