Ron Gastrobar Oriental Downtown

De restaurants lijken voorlopig nog even dicht te blijven, volgens Ron Blaauw zaak dus om het thuis nét zo gezellig te maken als in je favoriete restaurant en dat dan niet alleen in het weekend. Vandaag gaan we langs bij een van onze favorieten: Ron Gastrobar Oriental Downtown– én spreken we de man achter deze zaak: Ron Blaauw over het fenomeen: thuis uit eten.

We maken bij Ron Gastrobar Oriental Downtown iets unieks wat mensen echt waarderen én wat ze ook doordeweeks willen bestellen.

Ron Blaauw

Jungle Fever

Het interieur van het restaurant is zwoel, oosters en met een vleugje glam. Een urban jungle 2.0. Dit was overigens niet hoe het restaurant er altijd uitgezien heeft. Het team van Ron Gastrobar Oriental Downtown (eerst Oriental) heeft de eerste lockdown gebruikt om de boel eens flink om te gooien. Meer goud, meer groen én meer tropische bebossing in het restaurant zijn daarvan het resultaat.

We hebben de eerste lockdown gebruikt om het restaurant te ontwikkelen om zo ook onze gasten te laten zien dat we de tijd goed hebben gebruikt. Tussen de eerste en de tweede lockdown hebben we juist de tijd genomen ons take away-menu te finetunen.

Ron Blaauw

Thuis uit eten

Ron Blaauw, je kent ‘m wel; één van Nederlands bekendste chef-kok, ondernemer en tegenwoordig ook televisiepersoonlijkheid. Hoe hij zijn restaurants het liefste ziet, zo is hij zelf ook: zonder poespas en pretenties, maar gewoon ongedwongen en relaxed. De manier van thuis uit eten gaan sluit daar naadloos op aan.

(Thuis) uit eten gaan moet een feestje zijn, zonder gedoe.

Ron Blaauw

Maak er aan je eigen eettafel nét zo’n beleving van als in een restaurant en haal – letterlijk – alles uit de kast om je tafel aan te kleden. Hoe je dat doet? Zet heel je tafel vol met het vrolijkste servies, poets de glazen, steek de kaarsjes aan en bestel een menuutje bij je favo restaurant.

Ons take-away-menu is een rijsttafel. Een rijsttafel leent zich natuurlijk perfect voor een tafel vol bakjes en bordjes. Ik zou daar lekker een ratjetoe van maken. Het moet gewoon gezellig een tafel vol zijn, met allemaal leuke bakjes en bordjes. Dat is overigens ook een ratjetoe aan herinneringen. Combineer je mooiste servies bijvoorbeeld met het oude bordje van oma of het bordje wat je ooit voor Moeder- of Vaderdag hebt gekregen.

Ron Blaauw

Een absolute NO GO aan tafel is…

Om het allemaal in een schaal bij elkaar te gooien. Dat is zonde voor én de presentatie én de smaken. Het zijn allemaal aparte smaken, daar staat de Indonesische keuken om bekend – om het gebruik van al die verschillende kruiden en dat moet je wel behouden natuurlijk. Ieder gerecht heeft z’n eigen specifieke smaak.

Ron Blaauw

Geef ieder gerechtje met een eigen bordje dus ook de kans om te schitteren. Zo komt iedere smaak én presentatie goed tot z’n recht.

Ik eet het menu zelf ook iedere week en vooral m’n kinderen zijn kritisch over de smaken. Als de satésaus anders smaakt, dan hoor ik dat!

Ron Blaauw

Humor & een knipoog

De mix aan verschillende spices zie je ook terug in het restaurant. Waar boven een gedeelte is met veel kleur, livemuziek en een tikkie hysterie; is het beneden een rustige omgeving met een kijkje in de keuken. Beiden uniek, beiden een eigen specifieke ‘smaak.

Leuk om te weten trouwens: de toiletten in het restaurant zijn – als het straks weer mag – echt een bezoekje waard. Je hoort muziekfragmenten van o.a. Wieteke van Dort, de Luizenmoeder, opmerkingen van Lubach – of de persoonlijke favoriet van Ron Blaauw de wereldberoemde fragmenten van Jack van Gelder.

Dé tip van Ron Blaauw voor het toilet en überhaupt je interieur?

Er mag best wat humor in, je moet het allemaal niet zo serieus nemen.

Ron Blaauw

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Nu je toch zo lekker aan het binnenkijken bent in het interieur van een restaurant, neem gelijk ook een kijkje in de keuken van Joris Bijdendijk en het huis van de Healthy Sisters.

Helemaal enthousiast geworden van de interieur inspiratie en de thuis uiteten tips van Ron Blaauw? Registreer dan nu snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve interieur en keuken sale met hoge kortingen.