binnenkijken bij yara michels: de woonkamer

Busy bee Yara Michels is vlogger, tv-presentatrice, heeft een instagram-account met 170k volgers(!), runt lifestyle platform Chapter Friday én is de hoofdredacteur van LINDA.meiden. Of Westwing de woonkamer van haar appartement in Amsterdam een volwassen touch kon geven? Maar natuurlijk! Het resultaat: een coole, retro chic look met boetiekhotel-flair. Kijk mee en laat je inspireren!

yara michels

Yara Michels Amsterdams avontuur

Bijna 11 jaar geleden begon Yara Michels haar Amsterdamse avontuur. Nu de influencer eind twintig is, een eigen stijl heeft ontwikkeld en haar carrière op de rit heeft, voelt het als een mooi moment om haar huis een volwassen touch te geven. Door de nieuwe look van de woonkamer valt alles op z’n plek en is het weer de ruimte waar Yara na een drukke dag lekker geniet van haar avond.

Amsterdam heeft het avontuurlijke en dynamische van een grote wereldstad en tegelijkertijd voelt je eigen buurt als een dorp. Je kent je buren, je hebt je favoriete koffietentje om de hoek, alles is op loopafstand. En er gebeurt altijd wat; elke week is er wel een toffe expositie, een nieuw restaurant, een pop-up event.

Yara Michels
yara michels

De favoriete woonstijl van Yara Michels

De nieuwe stijl van de woonkamer is te omschrijven als retro chic: een beetje glam uit de jaren zestig en zeventig, gecombineerd met Scandinavische invloeden. Iets wat je ook terugziet in de kledingstijl van Yara. Het is modern, vrouwelijk, niet té ingewikkeld en altijd met een knipoog en een uitgesproken twist.

Ik vind het zó fijn en rustgevend dat alle kleuren en texturen nu goed bij elkaar passen, eerder lukte het me niet goed er een samenhangend geheel van te maken. Er is veel aandacht besteed aan gezellige hoekjes, zoals de stellingkast waar mijn favoriete servies is uitgestald, mijn mooiste boeken en polaroidfoto’s van reizen. Ik glimlach steeds als ik ernaar kijk.

Yara Michels
yara michels

Perfect vlog-decor & favo plek

Nu we toch bij de uber-vlogster aan het restylen waren vroegen we meteen naar het perfecte vlog-decor en die blijkt verrassend simpel te zijn (mocht je ook een vlogcarrière ambiëren…).

Volgers vinden het vooral leuk om je persoonlijkheid mee te krijgen. Dus kies een hoek die echt jouw stijl ademt. Een opvallende stoel voor een witte muur werkt altijd goed. Kleed het aan met een plant ernaast en wat leuke details op de achtergrond

Yara Michels

Naast een goede vlogplek heeft de duizendpoot uiteraard ook een favoriete spot in huis.

Mijn lievelingsplek is nu het hoekje van de bank, bij het raam. Daar zit ik in het weekend, met tijdschriften, koffie en muziek aan, lekker naar buiten te kijken.

Yara Michels

Zin om nog meer interieurs te ontdekken? Kijk dan even binnen in het moderne huis van Daniel de Ridder, het creatieve appartement van Lois Schindeler en een Amsterdamse loft.

Meer van Yara zien? Check haar Instagram-account voor mooie plaatjes en haar Youtube-kanaal vol met inspirerende video’s! Na het lezen van dit interview aan de slag met je eigen huis registreer dan op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.