Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
cadeau-50-jaar-man met een taart met gouden kaarsen

Binnenkort gaat jouw man, vader, opa, broer of neef Abraham zien. Oftewel, hij wordt 50 jaar. Maar wat geef je een man die 50 jaar wordt? Om je uit de brand te helpen, hebben we 10 tips voor een cadeau voor de 50-jarige verjaardag van een man. Met deze cadeau-ideeën ga je hem zeker verrassen!

10x cadeau tips voor een man van 50 jaar

Tip 1: een barbecue cadeau

Misschien wel één van de meest gegeven mannencadeaus, maar desalniettemin een voltreffer bij heel veel mannen: doe je opa, vader of man voor zijn 50e verjaardag een BBQ cadeau!

Laat hem optimaal genieten van een heerlijke maaltijd met een moderne, luxueuze barbecue. Ga voor een ouderwetse houtskoolbarbecue of juist een moderne gasbarbecue. Is hij groot fan van zomers lekker lang buiten dineren en barbecueën met vrienden en familie? Ga dan all-out en doe hem niet alleen een barbecue, maar een hele buitenkeuken cadeau. Succes gegarandeerd, met dit speciale cadeau als een man 50 jaar wordt.

Maak je barbecue cadeau compleet met deze items:

Tip 2: scoor met iets persoonlijks

Je wordt maar één keer 50 jaar. En dat moet je vieren met een speciaal cadeau voor de 50-jarige man. Hoe doe je dat beter dan met een cadeau dat echt persoonlijk is. Niet iets algemeens, maar iets wat echt bij jouw favoriete Abraham past.

Waar kun je beginnen? Bedenk eerst wie hij is, wat hij wil en wat hij leuk vindt. Waar droomt je vader, vriend of opa van? Wat staat bovenaan zijn bucketlist? Wat wil hij nou echt nog een keer meemaken? Dat weet jij natuurlijk, als goede bekende. Speel hierop in en scoor met je persoonlijke cadeau! Is de 50-jarige man in kwestie een echte wijnliefhebber? Dan kun je bijvoorbeeld ook een set wijnglazen laten graveren. Voor de echte foodie kun je denken aan een gegraveerde borrelplank.

Misschien is hij wel echt een familiemens. Wat dacht je dan van een mooie video met persoonlijke felicitaties en boodschappen van al zijn kinderen, vrienden, kennissen en verdere familie? Laat een professional deze video maken en hij krijgt een mooi cadeau dat hij ook nog eens altijd makkelijk kan terugkijken. Of organiseer een fotoshoot en lijst jullie favoriete foto’s in. Helemaal leuk voor op zijn werkkamer! Zo creëer je mooie herinneringen die niet snel worden vergeten.

Zet jullie mooiste foto’s in de spotlight met deze lijstjes:

Tip 3: mooie herinneringen blijven

Over mooie herinneringen gesproken: als je hem een spannende en leuke activiteit cadeau doet, zal hij altijd speciale herinneringen overhouden aan zijn 50e verjaardag. En zijn die fijne herinneringen niet datgene waar we het voor doen in het leven? Of je hem nu meeneemt om te gaan skydiven of je met hem gaat abseilen, door er een bijzonder uitje van te maken maak je samen met hem nieuwe herinneringen. Herinneringen die hij altijd zal onthouden.

Tip 4: maak een film over hem

Maak een dvd over zijn leven! Dit is een perfect en heel persoonlijk cadeau voor een man die 50 jaar wordt! Een dvd met beelden van vroeger, foto’s uit zijn jeugd en interviews met belangrijke mensen. Huur een professional in of doe het zelf: met een dvd over zijn persoonlijke reis tot 50 jaar laat je zien aan vader, opa of man hoeveel je van hem houdt. Het perfecte cadeau voor de 50-jarige verjaardag van een man!

Tip 5: zelf iets maken

Wat ook ontzettend leuk is om met jonge kinderen een cadeau voor opa, een cadeau voor papa of een cadeau voor vriend te maken. Welke opa of man wil nu niet een mooi, zelfgemaakt cadeau van zijn eigen (klein)kinderen?

Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het maken van een kunstwerk en deze mooi inlijsten of je kan aan de slag met het maken van zijn favoriete taart. Van bosbes-, appel- tot chocoladetaart. Wil je het cadeau verder uitbreiden? Dan kun je hem een mooi taartplateau of gebaksbordjes erbij cadeau geven!

Maak je taartcadeau compleet met deze plateaus en gebaksbordjes:

Tip 6: doneer namens hem aan een goed doel

Je kunt een mooi en duur cadeau kopen voor je vader of man, maar je kunt ook wat teruggeven aan de samenleving. Op je 50e leeftijd ga je wat vaker nadenken over de belangrijke dingen in het leven en besef je hoe gezegend je bent! En wat kun je beter doen met deze nieuwe wijsheid dan het omzetten in een donatie aan een goed doel? Zo doe je namens de jarige iets voor een ander. Wat is een mooier cadeau voor een man van 50 jaar?

Tip 7: humor is belangrijk voor het humeur

Je 50e verjaardag is een heugelijke dag. Een dag waarop je een mijlpaal viert. Het is een mooie leeftijd, maar het herinnert mensen misschien ook aan het ouder worden. Om de stemming wat te verlichten kan een cadeau voor een man van 50 jaar dus een goed gelegenheid zijn om het iets luchtiger aan te pakken. Pak bijvoorbeeld uit met de traditionele Abrahampop. Met een pop laat je aan de hele buurt zien: deze man wordt 50 jaar. Zo krijgt hij vast ook nog wat extra felicitaties door. Zo zorg je ervoor dat zijn verjaardag pas echt speciaal wordt!

Tip 8: cadeau 50 jaar man: 50 jaar? Abrahamgedichten met humor!

En bij de pop kan uiteraard een humoristisch Abrahamgedicht niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor een groot spandoek voor je huis en schrijf een grappig gedicht dat betrekking heeft op de man en zijn nieuwe leeftijd.

Tip 9: cadeau 50 jaar man: maak een persoonlijke vinylplaat

Vinylplaten zijn weer helemaal in! Dit is een heel origineel cadeau dat eigenlijk altijd in de smaak zal vallen: stel een afspeellijst samen van zijn favoriete nummers door de jaren heen. Kijk naar welke muziek hij graag luistert, welke albums hij nog thuis heeft liggen of bij welke singles hij hard meezingt. Van deze afspeellijst kun je dan een vinylplaat laten drukken. Ontwerp je eigen, persoonlijke hoes en zorg voor een verrassing met dit prachtige cadeau voor de 50-jarige verjaardag van je vader, opa, vriend of man!

Tip 10: een cadeaubon

Een cadeaubon is een altijd-goed cadeau voor elk budget. Wil je de cadeaubon helemaal aanpassen naar de verjaardag van de 50-jarige? Dan kun je ook voor een cadeaubon van dit bedrag kiezen. Je kunt een cadeaubon van zijn favoriete winkel shoppen maar je zou hem ook kunnen verrassen met een interieurcadeaubon.

Zo shop je al een cadeaubon vanaf 10 euro. Je kunt kiezen tussen een cadeaubon die je zelf kunt printen of een cadeaubon in een mooie verpakking die we per post naar je versturen. Is de 50-jarige van plan zijn interieur om te gooien of zijn werkkamer eens opnieuw in te richten? Dan kun je ook denken aan een voucher voor onze Westwing Studio. Je shopt al een interieuradvies vanaf 19 euro.

Ontdek onze cadeaubonnen: