Bloemdecoratie

Verse rozen voor Valentijnsdag, een groot boeket bloemen voor een verjaardag, Moederdag of gewoon als klein cadeautje tussendoor. Bloemen spreken hun eigen taal en vullen je huis voor meerdere dagen met een heerlijke geur! Niets zo mooi als een grote vaas gevuld met kleurrijke seizoensbloemen. Op tafel, maar ook op de grond is zo’n bloeiende bos een echte blikvanger.

Wij van Westwing zijn ook grote bloemenliefhebbers! Daarom hebben we onze geheime tips en trucs verzameld voor de perfecte bloemdecoratie voor bij jou thuis. Van het schikken van kerststukjes en kunstbloemboeketten tot het creëren van een scheidingswand met behulp van planten. Laat je inspireren door wat bloemen kunnen doen voor jouw interieur.

Bloemdecoratie met speciale betekenis

Elke bloem heeft zijn eigen betekenis. We zullen de betekenis achter jouw favoriete bloemen voor de mooiste bloemdecoratie uitleggen.

  • Lelie: onschuld en zuiverheid – hier staat een lelie voor. Vooral witte lelies staan voor licht en liefde.
  • Rozen: rode rozen staan voor liefde en passie. Als teken van liefde wordt er sinds jaar en dag een rode roos gegeven als verjaardagscadeau, voor Valentijnsdag of om de liefde te verklaren. Roze rozen zijn minder opdringerig dan rode rozen. Een witte roos daarentegen heeft twee betekenissen. Aan de ene kant betekent het trouw en onschuld, vandaar dat het bij veel bruiloften als decoratie te vinden is. Aan de andere kant heeft de witte kleur de betekenis van eeuwige liefde en wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van rouw.
  • Zonnebloem: alleen al de aanblik van een zonnebloem onthult zijn betekenis: warmte en geluk.
  • Vergeet-me-nietjes: de betekenis van deze bloem staat al in de naam. Of deze bloem wordt gegeven aan een partner, familielid of vriend is niet belangrijk, want het betekent: ‘Wij horen bij elkaar’.
  • Calla: Calla symboliseert onsterfelijkheid en staat voor schoonheid. Het wordt ook wel een geluksbloem gezien, vandaar dat je ‘m vaak terugziet op feesten en partijen.
  • Tulp: tulpen zijn ook een uitdrukking van liefde: hoe donkerder de kleur van de bloem, hoe sterker het gevoel. Een zwarte tulp staat voor sterke passie en een rode bloem voor eeuwige liefde.

 

Bloemdecoratie ideeën voor thuis

De verscheidenheid aan kleuren, maten en vormen van bloemen en planten zorgt ervoor dat je eindeloos boeketten kunt schikken. Van een bloemenkrans voor op tafel of de deur tot een kleurrijk boeket voor in je favoriete vaas. In onze gids lees je alles over bloemen en planten en hoe je deze het best kunt schikken tot een kleurrijk en uitgebalanceerd geheel.

Natuurlijk zijn bloemen niet alleen in je interieur prachtige blikvangers. Ook buiten op het terras, op het balkon of in de tuin zorgt bloemen decoratie voor een romantische sfeer. Zet ze in de grond, maar ook in bloempotten en verspreid deze door je tuin. Ook leuk: hang plantenpotten aan je balkon, veranda of schutting. Hierdoor voelt je buitenruimte direct gezelliger aan.

In onze gids lees je alles over bloemverzorging en bloemschikken. Wij wensen je veel lees-, plant- en decoratieplezier!