Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Bruiloft decoratie

De bruiloft is voor de meeste mensen de mooiste en belangrijkste dag van hun leven. Omdat een bruiloft de verzegeling is van een gemeenschappelijke toekomst, die tot het einde toe moet standhouden. Dat is precies waarom het perfect hoort te zijn. En mooie bruiloft decoratie is natuurlijk onmisbaar. In principe moet je kiezen voor bruiloft decoratie, dat aan de ene kant natuurlijk overeenkomt met jouw smaak, maar aan de andere kant ook past bij de locatie. We hebben de belangrijkste stappen en ideeën speciaal voor jou samengevat.

De rode draad vastleggen d.m.v. een kleurenschema

Heb je een favoriete kleur? Perfect – overleg met je partner en vind een gemeenschappelijke favoriete kleur voor jullie bruiloft. Met pasteltinten zal het natuurlijk altijd bijzonder romantisch blijven. Maar als je voor een bruiloft in mediterrane stijl kiest, dan is turquoise de perfecte kleur.  Als de bruiloft buiten plaatsvindt, kan je ook kiezen voor bruiloft decoratie in fris groen! Of geef je de voorkeur aan paarse tinten, zoals pastel-lila? In onze artikelen hebben we de mooiste kleursuggesties voor jou in petto – leun achterover en laat je inspireren!

Een feest om samen te vieren: de kaarten

Zodra de datum en de trouwlocatie zijn vastgelegd, moeten de huwelijksuitnodigingen worden verstuurd. Laat het je gasten vijf tot zes maanden voor de bruiloft weten zodat ze de datum vrij kunnen houden. De kaarten moeten bij het concept passen dat je gekozen hebt voor al je bruiloftdecoraties. Houd je ook aan het bovenstaande kleurenschema. Je kan de uitnodigingskaarten laten ontwerpen, of je kan jouw trouwkaarten gewoon zelf ontwerpen. Wij hebben speciaal voor jou een creatieve DIY gids samengesteld. Je kan ook save-the-date kaarten versturen voor de uitnodigingen. Bedankkaarten voor gasten na de bruiloft kunnen eenvoudige prentbriefkaarten of creatieve wenskaarten zijn. Als je te gast bent op een bruiloft, zorg er dan voor dat je aan een trouwkaart denkt. Welke trouwkaart je ook nodig hebt, laat je inspireren door onze suggesties.

Love is in the air – decoratie on site

Je hebt je droomlocatie gevonden en je moet nog de individuele decoratie-accenten aanbrengen? Wij hebben enkele ideeën voor jou! Als je denkt dat een beetje stijlvolle kitsch nooit pijn doet, waarom geen hart decoratie voor jouw bruiloft? Prenten en ballonnen zorgen gegarandeerd voor een “liefdevolle” sfeer. Als je het puristische type bent, maak je geen zorgen, want er is voor elke smaak een juiste deco. Met de juiste huwelijksaccessoires, een mooie binnendecoratie voor jouw bruiloft en een gelukkig bruidspaar kan er niets misgaan. Decoratieve items zijn  een elementair onderdeel van je bruiloft die je met veel zorg moet uitkiezen! Laat je inspireren door onze artikelen voor de perfecte bruiloftsdecoratie.

Tafel en stoelen: bruiloft decoratie voor op tafel

Plaatskaarten, servetten, geïndividualiseerde borden, delicaat bestek of mooie bloemen maken zeker deel uit van een geslaagde tafeldecoratie. Vooral op bruiloften zijn geïndividualiseerde en gepersonaliseerde accessoires op hun best. Zelfs ontworpen naamkaartjes met bijvoorbeeld een foto van het bruidspaar of een geschikt gezegde zijn prachtige ideeën voor op tafel! En het allerbelangrijkste: maak prachtige menukaarten! Want het is bekend dat de liefde door de maag gaat en dat je die wilt verspreiden. Wij hebben creatieve inspiraties en sjablonen voor jou!

Flower Power: de bloemendecoratie voor jouw bruiloft

Een bruiloft zonder bloemen en bloemen decoraties? Ondenkbaar! Bloemen zijn een traditioneel onderdeel van bruiloft decoraties. Blijf vasthouden aan het door jou gekozen kleurenconcept en bespaar niet op bloemen – hier is hoe meer hoe beter! Je kan jouw creativiteit de vrije loop laten en bijvoorbeeld romantische bloemblaadjes op de tafels strooien. De geselecteerde bloemen passen perfect bij het bruidsboeket. Dan is de bloemendecoratie perfect voor jouw bruiloft!

Yummie! De bruidstaart als decoratiestuk

De bruidstaart aansnijden is een traditie bij elke bruiloft. De “ruzie” over de bovenhand is een gewoonte die de bruidstaart volledig in het middelpunt van de belangstelling plaatst.

Meestal wordt de taart in lichte tinten gemaakt en de decoratie ook. Kleine crèmekleurige rozen, speelse accessoires en een paar figuren als topping zijn de klassiekers. Er zijn geen grenzen aan jouw verbeelding! Als je de voorkeur geeft aan een buitengewoon concept, kies dan voor iets dat harmonieus past bij de rest van de decoratie.

Hier bij Westwing vind je wat je nodig hebt voor jouw bruiloft decoratie. In ons online magazine vind je ook leuke inspiraties, ideeën en tips voor bruiloften en deco. Vind onder de verschillende categorieën ideeën voor alles rondom de bruiloft decoratie!