Cadeau met witte strik en gucci handtas op marmeren ondergrond

Jouw trouwdag is een onvergetelijke dag: lekker eten, lieve gasten, leuke muziek. Er zijn zoveel mooie herinneringen aan deze dag dat je er zelfs jaren later nog steeds met een glimlach aan terug denk. Om al jouw gasten te bedanken, kan je mooie bedankkaartjes voor de bruiloft sturen. Dit soort vieringen hebben gewoonlijk een klein “dank-je-wel” nodig, zodat men er achteraf nog een aandeken aan heeft. Ze worden bijvoorbeeld voorzien van foto’s en mooie woorden, als een mooie herinnering aan deze bijzondere dag.

Bedankkaartjes voorbereiden

De bruiloft is voorbij en je wil iedereen nog eens bedanken? Naast de uitnodigingen en de bruiloft zelf moeten ook de bedankkaartjes worden voorbereid. Er zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden. Maar maak je geen zorgen: met de tips van Westwing komt alles in orde en vergeet je niets belangrijks!

Net als bij de uitnodigingskaarten en de save-the-date kaarten is het belangrijk om niemand van je gasten te vergeten. Bewaar in ieder geval de lijst die je gebruikte toen je de uitnodigingen stuurde. Bedankkaartjes voor bruiloften en vieringen kunnen ook naar mensen gaan die helaas niet konden komen. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de gasten die er daadwerkelijk waren, zodat je mooie herinneringen kan oproepen.

Meer inspiratie

Wellicht ben jij je bruiloft of die van iemand anders aan het plannen en kan je nog meer inspiratie gebruiken. Gelukkig is Westwing ook gek op bruiloft deocratie, lees meer over de perfecte aankleding voor een huwelijksaanzoek, of over de uitnodgingskaarten of ontdek te gids met trouwaccessoires. Meer tips & trends over het decoreren van je huis tref je op onze inspiratie pagina. Laat je verassen.

Bruiloft bedankkaartjes ontwerpen

Weet je wie een bedankkaartje krijgt? Prachtig, dan naar de volgende stap: het ontwerp.

Denk aan de volgende punten:

 • Ontwerp:
  Het is vooral mooi als de ontwerpen van de uitnodigingskaarten en de bedankkaarten op die van de bruiloft lijken of als de motieven in ieder geval weer zijn overgenomen. Heb je een bepaald lettertype of een dominante kleur gekozen voor de eerste kaarten? Dan is het leuk en gedenkwaardig om ze opnieuw te gebruiken op de bedankkaart.
 • Foto:
  Wat zouden dank-je-wel kaartjes zijn zonder de juiste foto! Want wat je gasten vooral willen na de viering zijn mooie foto’s om naar te kunnen terugkijken. Wanneer de eerste foto’s zijn gecheckt, kan je direct de juiste foto’s selecteren. Kies dan je favoriete foto of maak een collage – en het bedankkaartje is bijna klaar!
 • Kaartvorm:
  Denk na over de vorm van het bruiloft bedankkaartje. Vooral populair hier is de klassieke vouwkaart, die mooi vormgegeven kan worden met een foto aan de buitenkant en de tekst aan de binnenkant. Elke andere vorm is ook mogelijk, zoals een kleine prentbriefkaart, een brief op speciaal papier of een kleine gedrukte puzzel. Gewoon alles wat je gelukkig maakt!

Teksten voor bedankkaartjes – bruiloft

Voor de perfecte bedankkaartjes ontbreekt er natuurlijk maar één ding. De bruiloft heeft iedereen mooie ervaringen bezorgt, die men niet alleen op beeld wil vastleggen, maar ook in woorden. Maar schrijf geen hele roman. Een paar mooie zinnen, die men het best direct kan afdrukken, en daarnaast nog een paar persoonlijke woorden, die alleen voor de betreffende gast bedoeld zijn, zijn voldoende. Als je wil, kan je zelfs proberen een echte Shakespeare te zijn en een mooi gedicht schrijven. Zo wordt jouw bedankkaartje echt persoonlijk!

Speciale extra’s als dank voor de bruiloft

Een bruiloft wordt meestal maar één keer in je leven gevierd. Daarom moet het iets echt bijzonders zijn. En dus ook alles dat ermee te maken heeft. Als je jouw bedankkaartjes een speciale flair wil geven, dan hebben wij de prefecte creatieve extra’s voor je in petto:

 • De bedankkaartjes zien er bijzonder elegant uit als je ze verpakt in bijpassende enveloppen. Thematisch gezien moeten ze worden afgestemd op de kaartjes en ook in kleur overeenkomen.
 • Individueel ontworpen adresetiketten zijn een mooie blikvanger op het bedankkaartje. Zo onderscheid je je gegarandeerd van de massa!
 • Wil je herinneringen opdoen? Voeg een bloem uit het bruidsboeket toe aan de bedankkaartje van de bruiloft.

Laat je inspireren door onze ideeën en ontwerp jouw persoonlijke bedankkaartjes voor jouw droomhuwelijk! Vergeet je ook niet in te schrijven op Westwing voor alle bruiloft en interieur inspiratie!