Tafelsetting menukaart bruiloft

Plan je een mooi bruiloftsdiner met een uitgebreid menu? Dan moet je het in de kijker zetten! Met een menukaart voor je bruiloft ben je er zeker van dat iedereen tevreden gesteld zal worden. Zo kunnen de gasten op voorhand al zien wat ze kunnen verwachten en kiezen wat ze willen eten. Een mooie menukaart kan een visueel hoogtepunt worden. Menukaarten zijn een geweldige aanvulling op elke bruiloftstafel!

Wij van Westwing houden van lekker eten en een mooi gepresenteerde tafel. Servetten, servetringen, sierlijke glazen, stijlvolle borden, blinkend bestek en mooie menukaarten. Niets mag ontbreken op jouw droombruiloft!

Menukaart bruiloft: voor elke stijl wat

Als jouw bruiloft in het thema van een bepaalde stijl staat, kan je de menukaarten voor de bruiloft ook aan deze stijl aanpassen. Ziehier onze beste ideeën op een rijte:

Gedecoreerde bruiloftstafel met menukaart
 • Glamour
  Zoals de naam van deze stijl al doet vermoeden, is pracht en praal een must. Gouden of zilveren elementen passen hier goed op de menukaart.
 • Girly
  Bloemenelementen en rozetinten moeten in ieder geval in de girly-look terug te vinden zijn. Mooie kalligrafie is perfect voor de tekst op de menukaart.
 • Klassiek
  Een eenvoudige, witte menukaart is niet te onderschatten. De focus ligt hier op het lekker klinkende eten dat voor zich spreekt.
 • Vintage
  Met mooie menukaarten in vintage-stijl voor jouw bruiloft, kan je je gasten nieuwsgierig maken naar de heerlijke lekkernijen. Gedrukt met een prachtig schrift, zijn deze vaak zelfs een populair souvenir dat van de bruiloft mee naar huis wordt genomen.

Menukaarten bruiloft

Als het thema van jouw menukaart de bruiloft zelf is, kunnen zowel de tafeldecoratie als de kaart bijzonder feestelijk zijn. De bruiloft is een groot en vrolijk evenement waarop twee mensen verbonden worden. De menukaart kan zowel eenvoudig als statig zijn. Zo kan je jouw persoonlijke smaak op papier zetten. Met grappige receptinformatie zoals “een kopje liefde” of “een snufje kitsch” zet je humoristische accenten. Er zijn geen grenzen aan jouw creativiteit!

Daarnaast kunnen de menukaarten gebruikt worden om het programmaverloop van de bruiloft weer te geven. Dit heeft als voordeel dat de gasten weten wanneer ze moeten eten, dansen, relaxen of luisteren naar een toespraak.

Motieven voor bruiloftsmenukaarten

Romantische motieven zijn de klassiekers voor menukaarten voor een bruiloft. Sierlijke bloemen, twee harten en twee ineengestrengelde ringen zijn bewezen illustraties voor op kaarten. Vooral voor een traditionele bruiloft zijn deze motieven een must. Maar zelfs hier moet je je niet langs één pad laten leiden. Bedenk wat voor soort bruiloft je wilt vieren. En kies de passende kleuren en patronen voor op je kaart.

De menukaart kan ook dienen als een kleine grap voor een verder klassiek traditionele bruiloft. Grappige beschrijvingen van het echtpaar of een anekdote uit hun leven vinden hier een geschikte plek. Het is een beetje romantischer als je op papier kunt zetten hoe jullie elkaar hebben leren kennen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!

Bruiloftsmenukaarten die een verschil maken

Je bent geen fan van klassieke menukaarten en wil zich graag onderscheiden van de massa? Wat dacht je van romantische windlichten bedrukt met het menu voor je bruiloft? Zo creëer je een bijzonder creatief hoogtepunt en zorg je tegelijkertijd voor een aangename sfeer aan tafel. Vooral ‘s avonds geven de windlicht-menukaarten jouw trouwlocatie een romantische flair.

Ontwerp zelf menukaarten voor je bruiloft

Je gasten zullen inzien hoeveel moeite er gestoken werd in de voorbereidingen van de feestmaaltijd. Maar om ervoor te zorgen dat iedereen weet waar hij/zij naar uit kan kijken, heb je een menu nodig. Een zelf ontworpen menukaart, handgeschreven, is een prachtig cadeau voor je gasten. Blader door onze gidsenpagina’s voor prachtige tafeldecoraties voor jouw droombruiloft en laat je inspireren!