Houten hek met bloemen en trouwaccessoires

Heb je trouwaccessoires nodig voor jouw huwelijk? Dit omvat natuurlijk allerlei kleine dingen voor de bruid en bruidegom. Maar ook veel mooie details voor de tafeldecoratie en de gasten. Van mooie bruidsschoenen tot bruidsboeketten, manden en strooidecoratie. Als alles goed bij elkaar past, kan het feest beginnen. Zo zal niet alleen het bruidspaar zich deze dag blijven herinneren!

De stijlexperts van Westwing weten maar al te goed wat mooie woonaccessoires kunnen bereiken. Alle bruiden zijn zich ervan bewust dat trouwaccessoires iets speciaals toevoegen aan de bruiloftsviering. Daarom vertellen onze Westwing-experts je hoe je van al het moois een passend geheel kan samenstellen. Dan zal je droombruiloft niet alleen maar een droom blijven. Wij staan je bij met veel mooie stylingtips.

Trouwaccessoires als decoratie

Een paar kleine details zijn onmisbaar voor een bruiloft.

 1. Een verzameling manden

  Veel gasten brengen geld of kleine cadeautjes mee naar een bruiloft. Een verzameling manden op de geschenkentafel of in een rustige hoek is dan een prachtig trouwaccessoire. Ze geef je je gasten de mogelijkheid om hun geschenken op een speciale plaats te zetten.
 2. Decoratieve artikelen

  Ze maken deel uit van elke viering: kleine, symbolische decoratieve elementen met romantische motieven. Deze trouwaccessoires zijn te vinden in de vorm van strooidecoratie, kleine staanders, bloemenkransen, hangers en vele andere decoratieve elementen. Zulke kleine dingen trekken ieders aandacht!
 3. Stoffen en kussens

  Om ervoor te zorgen dat tafels, stoelen en de hele feestruimte een uniforme stijl vormen, zorgen stoffen en kussens in hetzelfde decor voor harmonie. Zorg er ook voor dat men een tijdje kan rusten van al het dansen met mooie stoelbekleding. Zo zorg je ervoor dat gasten van verschillende leeftijden zich goed voelen op jouw trouwfeest.
 4. Licht en kaarsen

  Dompel het interieur onder in een warm, misschien zelfs gekleurd licht, met kaarsen en andere lichtbronnen. Laat de bruid en bruidegom helder schijnen. Voorzie de ruimte van kandelaars, waxinelichtjes, lantaarns en vele andere kleine elementen die voor romantische verlichting zorgen.
 5. Bloemen

  De bloemendecoratie is een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft! Zo kan je gemakkelijk de stijl van het feest bepalen. Heb je liever romantisch en rustiek of elegant en glamoureus? Voor elke smaak is er de perfecte bloemendecoratie. In combinatie met bijpassende vazen en potten ontstaat een harmonieus totaalbeeld.
 6. Auto

  Niet alleen de locatie moet worden gedecoreerd, ook de auto moet worden versierd! Autolinten voor de bruiloft zijn de perfecte oplossing.

De perfecte gastvrouw: accessoires voor de gasten

Niet alleen het bruidspaar heeft chique accessoires nodig voor hun bruiloft. Ook de gasten moeten worden verwend met kleine bedankjes en attenties. We hebben hieronder een paar ideeën voor je verzameld.

Een goed huwelijksfeest duurt het liefst tot in de vroege ochtenduren. Natuurlijk willen de gasten zich tussendoor even kunnen opfrissen. Hier komen in het bijzonder zelfgemaakte verfrissingsmandjes van pas. Maak een klein mandje met de nodige hygiëneartikelen klaar in het toilet voor zowel mannen als vrouwen. Van deodorant en handcrème tot transparante nagellak (om snel gaatjes of ladders in panty’s te repareren). Je gasten zullen je dankbaar zijn!

Wordt jouw feest in de zomermaanden gevierd? Dan zijn waaiers voor de bruiloftsdeelnemers een super idee! Dit handige trouwaccessoire zorgt voor lichte verkoeling. En daarmee voor wat frisheid en ontspanning op een warme zomerdag.

Als jouw bruiloft buiten plaatsvindt, zijn zachte dekentjes een must! Omdat het zelfs in de zomer ’s avonds en vooral ‘s nachts fris wordt. Zo hoef je je niet langer zorgen maken dat je gasten het koud zullen hebben op jouw outdoor bruiloft.

Een leuk gebaar zijn kleine attenties van het bruidspaar. Op deze manier kan je jouw dierbaren laten zien dat je de hulp en ondersteuning zeer op prijs stelt. Dit iets extra hoeft niet duur te zijn. Gepersonaliseerde kleine objecten zoals flesopeners of een zelfgemaakte traktatie zijn het perfete aandenken.

Tip: Voor creatieve souvenirfoto’s raden wij een photobooth aan! Met een gepersonaliseerde achtergrond en grappige rekwisieten worden onvergetelijke momenten vastgelegd voor de eeuwigheid.

Something Old, Something New

Een Victoriaanse traditie die nu ook in Europa gemeengoed is geworden.

Something old, something new, something borrowed, something blue, and a sixpence in her shoe.

Dit rijm combineert alle kwaliteiten die de bruid op de grote dag bij haar zou moeten hebben. Dit is de perfecte gelegenheid voor familie en vrienden om de trouwaccessoires als verrassing te kiezen. Zo worden ze een mooie herinnering aan de trouwdag.

Trouwaccessoires voor op tafel

Op een bruiloft dient goed gegeten te worden. Het motto is: gasten die goed gegeten hebben zijn tevreden en hebben plezier! Om in het bruiloftsthema te blijven, dient de tafeldecoratie bij dezelfde stijl als de rest van de bruiloft passen. Wat kan je op tafel plaatsen:

 • Bloemen en boeketten
 • Plaatskaarten voor de gasten
 • Menukaarten
 • Het programma
 • Naamkaarten voor de tafels
 • Een plattegrond

En natuurlijk is een bruiloft des te harmonieuzer als de bruid en bruidegom zich in de stijl van de trouwaccessoires terugvinden.

Naast deze klassiekers zijn er allerlei trouwaccessoires die met oude gebruiken en tradities te maken hebben, zoals de bekende kousenband. Focus gewoon op de accessoires die het beste bij jouw bruiloft passen. Dit is de enige manier om een authentiek geheel te creëren. Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk de laatste trends op Westwing en geniet van deze bijzondere dag!