man houdt autostuur vast

Je bruiloft moet perfect zijn. Van de jurk tot de trouwauto versiering. De bruiloft is voor de meeste mensen een van de mooiste en belangrijkste momenten van hun leven. Je wil daarom dat alles in de puntjes is verzorgd en uitgedacht. Dat valt niet mee, zoveel keuzes moeten er worden gemaakt. Mooie bruiloft decoratie is hier een onderdeel van. Vind jij het fijn om de belangrijkste stappen te weten als het gaat om bruiloft decoratie? Lees dan de tips van onze experts.

Hoe gaan jullie je verplaatsen van locatie naar locatie? Of wie weet haalt je aanstaande je wel op in een mooie trouwauto bij je ouderlijk huis? Hoe dan ook is een mooie trouwauto essentieel voor jullie bruiloft.

Welke auto gaat het worden?

Er zijn zo veel verschillende trouwauto’s, maar welke past bij jullie? Misschien hebben jullie al iets in gedachte. Hieronder zijn een aantal leuke suggesties voor jullie trouwvervoer op een rij gezet:

 • Een droom van bijna elke man is om even in een dikke sportwagen te mogen rijden. Denk aan een knalrode Ferrari, luxe BMW of Porsche. Alleen het geluid al doet menig bruiloftsgast opkijken, dus hier steel je zeker de show mee.
 • Klassieke auto’s blijven populair als trouwvervoermiddel. Denk hierbij aan een Ford Mustang, Volkswagenbusje of een nieuwe of juist oude Fiat 500. Het type auto is wel afhankelijk van jullie bruiloftthema, een volkswagenbusje is perfect voor een festival of bohemian bruiloft. Een Ford Mustang heeft weer wat meer een vintage uitstraling.
 • Kies voor een kever! Een leuke trouwauto, helemaal als je kiest voor een toffe kleur. Sommige kevers kunnen worden omgetoverd tot cabrio, ideaal als je in de zomer gaat trouwen!
 • Een auto niet jullie ding? Trouwen of aankomen op een tandem is ook nog een mogelijkheid.

Kom per boot aan op jullie trouwlocatie

Ligt jullie trouwlocatie aan het water? Ga voor een boot als trouwvervoer. Pak helemaal uit of houd het juist intiem en casual. Voor een chique bruiloft kies je voor een luxe jacht of zeilschip. Houd je het liever wat bescheiden? Ga dan voor een roei- of motorbootje. Zo maak je nog eens een entree! Een hele originele manier om op je trouwlocatie te arriveren. Ook leuk om zo weer te vertrekken van jullie trouwlocatie, jullie kunnen direct op huwelijksreis.

Trouwauto versiering voor jullie bruiloft

Eenmaal de perfecte trouwauto gevonden? Dan wil je ook laten zien dat jullie gaan trouwen! 

Het is niet voor niets jullie grote dag. Versier je de auto met bloemen, strikken, blikken of pompons? Wat hebben jullie in gedachte als het gaat om de versiering? Tegenwoordig is het steeds vaker gebruikelijk dat jullie als bruidspaar aan de hand van foto’s en voorbeelden aangeven hoe je de auto wil laten versieren. Of wie weet huur je ergens een auto en wordt er al voor de versiering gezorgd. Wel zo fijn en belangrijk als de versiering van de trouwauto in lijn ligt met de decoratie van de bruiloft. Onze bruiloft experts delen niet alleen praktische tips om jullie trouwauto te versieren, maar laten ook zien wat er allemaal mogelijk is

Welke route gaan jullie afleggen?

Om de uiteindelijke versiering te kiezen is het van belang om te weten welke route jullie precies afleggen. Denk aan het wegdek, rijden jullie op een verharde weg, landweg of misschien moeten jullie wel een stuk op de snelweg. Houd hier rekening mee met het kiezen van jullie versiering. Wanneer je graag een vast boeket op de motorkap wil, is het op de snelweg wel zo fijn als je dit er vanaf kunt halen en er op een later moment weer op kunt leggen.

Trouwauto versieirng: groot of klein

Bedenk goed hoeveel versiering je wil en hoe groot of klein dit mag zijn. Je wil immers niet het zicht voor de bestuurder beperken. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de snelheid waarmee gereden wordt. Als je kiest voor linten en andere versieringen wil je niet dat ze alle kanten op vliegen. Niet voor niets wordt er gezegd klein, maar fijn. Vaak is een klein bloemstuk of kleine bloemenkrans waarbij rekening wordt gehouden met details veel mooier dan een groot bloemstuk.

Kleuren van de trouwauto versiering

Let bij het kiezen van de trouwversiering voor de auto op de kleuren. Om te voorkomen dat het een ratjetoe van kleuren wordt, houd je rekening met een kleurenschema of thema. Kies kleuren die ook als decoratie op jullie bruiloft terugkomen. Wil je meer weten over hoe je het beste je bruiloft kunt decoreren? In dit artikel delen onze bruiloft experts veel tips en inspiratie.

Wie versiert de trouwauto?

Als je de decoratie zelf op de auto wil bevestigen, dien je dit te overleggen met de verhuurder. Niet elke verhuurder is hier namelijk even blij mee. Vaak zien we dat de decoratie wordt afgeleverd bij de verhuurder. Er zijn ook verhuurders die de trouwdecoratie bij de verhuur regelen en deze ook voor jullie bestellen. Let hierop bij het selecteren van jullie trouwauto. Ook hier is het weer erg belangrijk, zorg voor een goede voorbereiding! Je wil niet op de dag zelf je nog druk moeten maken over de decoratie van de trouwauto. Zorg er eventueel voor dat een vriend of familielid dit voor jullie regelt.

Last but not least, welke decoratie kies je?

Er is veel keuze als het gaat om de versiering van jullie trouwauto. Wij delen de leukste trouwversiering voor jullie trouwvervoer. Het belangrijkste is dat het past bij jullie stijl, maar zorg er ook voor dat het past bij het type auto waar jullie voor gaan. Vergeet vooral niet met elkaar hierover te overleggen. Zo’n strakke sportauto kan een hele andere uitstraling krijgen met bloemen en linten erop. Mannen vinden het vaak fijn om mee te denken over de decoratie, zeker gezien de uitstraling.

Trouwauto versiering: verschillende soorten en maten

Blikken achter de trouwauto

Blikken achter de auto is erg traditioneel en kennen de meeste vast wel. Vroeger werd vaak de koets als trouwvervoer gebruikt. Wanneer het bruidspaar de bruiloft per koets verliet werden er namelijk blikken achter de koets van het bruidspaar gehangen. Dit werd gedaan om de slechte geesten te verjagen. Je kunt kiezen voor blikken van jullie favoriete frisdrank, maar ook voor blikken die je zelf versiert met persoonlijke teksten en woorden.

Er zijn veel verschillende afmetingen van blikken. Zo kun je de blikken bundelen of juist verspreid naast elkaar hangen. Elk zorgt voor een ander effect. Maak ze aan een mooi lint vast en je hebt een unieke versiering.

Bloemen op de trouwauto

Ga voor een mooi bloemstuk, dit geeft vaak een romantische uitstraling. Afhankelijk van de auto kun je dit voor of achterop de auto leggen. Let ook goed op de maat van de versiering. Zo is het ook erg mooi om subtiele versieringen te kiezen in plaats van een groot stuk. Vraag je af waar je de focus op wilt leggen. Op de auto of juist op het bloemstuk. Als je gaat voor bloemen, laat dan mooie bloemenkransen maken of ga voor een of twee bloemstukken die op de motorkap worden gelegd.

Pompons als trouwauto versiering

Simpel, makkelijk en geluidloos, dat zijn pompons. Bovendien zijn ze er in veel verschillende maten en kleuren wat zorgt voor een leuk speels effect. Kies voor pompons in verschillende kleuren, maar houd maximaal vier kleuren aan. Dan blijft het een geheel. Het is ook mooi om grotere pompons te kiezen in twee verschillende kleuren.

Zijn jullie liefhebbers van een bohemian bruiloft? Verbind dan de pompons aan elkaar met satijnen lint, mini kwastjes of franjes. Dit zorgt voor een bohemian twist. Bij een volkswagenbusje is het tof om een vijftal hele grote pompons rondom het kenteken vast te maken.

Andere versieringen voor achter of aan de trouwauto zijn:

 • Linten
 • Strikken
 • Slingers
 • (Hartjes) Ballonnen of ballonletters
 • Hartjes of sterretjes vormen
 • Zilveren, gouden of roségouden tassels
 • Autostickers met de tekst Just Married, Mr And Mrs of All you need is love
 • (Witte) tule band met rozen
 • Kentekenplaat met hierop Just Married, mr mrs

Natuurlijk valt er nog meer te versieren voor jullie bruiloft naaast de trouwauto versiering. Ben jij ook bezig met andere versieringen voor je bruiloft zoals het versieren en decoreren van je bruidstaart, menukaarten of save the datekaarten, uitnodigingen of bedankkaartjes. Laat je inspireren door onze ideeën en tips.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de mooiste dag van je leven perfect te organiseren en te decoreren.