Backdrop bloemenkrans met twee poefjes

Of je nu trouwt in een grote zaal, op het strand, in een mooi kasteel of op een fijn plekje in de natuur, een trouwprieel maakt de ambiance nog sfeervoller. Het kleedt de plek aan en het is natuurlijk op en top romantisch en feestelijk. Je kunt een trouwprieel helemaal naar jullie smaak en de stijl van jullie bruiloftsthema aanpassen. Loop stralend naar het altaar onder een prachtige rozenboog door of geef het ja-woord onder het prieel. Lees hier alles over deze mooie sfeermaker die geschikt is voor elke bruiloft!

Een trouwprieel is onmisbaar op een bruiloft

Een trouwprieel is helemaal hot. Dit komt omdat het iets magisch heeft. Het ja-woord en de ceremonie worden nog romantischer met een trouwprieel op de achtergrond. Het is het perfecte decorstuk voor de bruiloft. Het fleurt een saaie muur op en het maakt jullie, het bruidspaar, hét stralende middelpunt. Bovendien maakt zo’n backdrop jullie bruiloftsfoto’s extra mooi. De bruidsfotograaf kan jullie mooie moment namelijk heel goed vastleggen in deze romantische omlijsting. Een backdrop van hout maak je nog romantischer met een doek van een soepel vallende stof of doorzichtig chiffon. Ook in combinatie met prachtige bloemen en andere mooie bruidsdecoratie wordt het dé blikvanger van je bruiloft.

Verschillende soorten trouwprielen

Een trouwprieel kan helemaal aangepast worden aan jullie smaak en wensen. Van stoer, eenvoudig en lieflijk tot strak. Voor iedere bruiloft heb je een mooi exemplaar:

 1. Boho-bruiloft: Ga voor een trouwprieel gemaakt van hout gecombineerd met stoffen van zachte kleuren, dromenvangers en mooie pastelbloemen. Ook macramé wandhangers passen perfect bij dit sfeertje.
 2. Klassieke bruiloft: Kleed het prieel aan met kanten gordijnen, witte bloemen als rozen en groene bladeren als eucalyptus.
 3. Kleurrijke bruiloft: Kies kleurrijke bloemen, ballonnen en/of gordijnen voor het trouwprieel.
 4. Landelijke bruiloft: Ga voor een houten constructie en versier met witte stof en weelderige bloemen.
 5. Sprookjesachtige bruiloft: Omlijst het prieel met fabelachtige lichtsnoeren, ivoorkleurige tule of een statement kroonluchter.
 6. Bloemrijke bruiloft: Voor bruidsparen die gek zijn op bloemen: het prieel is bedekt met een bloemenzee. Dit is enorm stijlvol, elegant en romantisch. Hoe leuk is het om de bloemen uit het bruidsboeket terug te laten komen in het prieel? Zo creëer je meteen meer eenheid in het bruidsthema.
 7. Industriële bruiloft: Ga voor een donker metalen prieel of een gemaakt van robuust en donker hout. Dit versterkt namelijk die stoere touch. Daarnaast is het leuk om te spelen met verschillende vormen: zo bestaan er prielen in hexagon- of driehoekvorm. Kleed aan met lichtslingers, ridderspoor voor een kleurrijk element en hangpotten met hierin vetplanten.

Trouwprieel: zelf maken of huren?

Maak je trouwprieel letterlijk helemaal eigen en maak ‘m zelf. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee stokken in de lengte en een in de breedte. Wil je eronder staan? Verbind dan vier stokken aan de bovenkant met elkaar. Je kunt palen gebruiken die rechttoe rechtaan zijn, maar je kunt ook variëren in vormen. Gebruik bijvoorbeeld echte takken of boomstammen. Dit geeft je trouwprieel meer karakter. Geen zin om het zelf te maken? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon een huren. Of misschien heeft de trouwlocatie wel een in bruikleen. Het handige hiervan is dat je de gehele op- en afbouw en decoratie kunt laten regelen. Dat scheelt jullie weer werk.

Het juiste materiaal

Ook het materiaal van een trouwprieel is allesbepalend voor de sfeer:

Backdrop van metaal

Metaal is lekker strak en stevig. Het voordeel van een metalen voet is dat hij op elke ondergrond is te gebruiken, van een rechte vloer tot zand of aarde. Bovendien is een metalen prieel snel in elkaar gezet: het is een kwestie van metalen buizen in een metalen voet draaien. Waait het op de dag van de bruiloft? Dan maak je hem nog steviger vast met haringen. Dit is ook handig als je een groot en zwaar bloemstuk aan de backdrop vast wilt maken. Een backdrop van wit metaal past bij elke bruiloft omdat allerlei soorten versieringen erbij passen. Een backdrop van donker metaal past weer bij stoerdere bruiloftsthema’s.

Backdrop van hout

De ene houtsoort is de andere niet. Je kunt bijvoorbeeld een trouwprieel van berkenhout laten maken. Deze komt goed tot zijn recht bij sprookjesachtige bruiloften. Een backdrop gemaakt van wit steigerhout doet het juist weer goed bij bruiloften met een landelijk thema. En een backdrop gemaakt van donker hout staat bij een wat stoerder bruiloftsthema.

Backdrop van bamboe

Bamboe is oersterk en kan daarom tegen een zuchtje wind. Bamboe geeft de ambiance een tropische vibe. Bevestig er tropische planten aan, zoals monsterablad of palmblad.

Heerlijk frivool: een DIY ballonnenboog

Een graag geziene gast bij veel bruiloften: een ballonnenboog. Lekker kitsch, maar ook op-en-top feestelijk. Bonus: je kunt verschillende kleuren ballonnen kiezen die bij het bruidsthema passen.

Wat heb je nodig? Een plastic leiding, twee standaarden, twee emmers, zand/grind/steen, ijzerdraad en heel veel ballonnen!

Hoe maak je de abllonnenboog? Volg de volgende 3 stappen:

 1. Het Frame

  Maak een geraamte van plastic leidingen. Hier zitten geen splintertjes of scherpe stukjes aan waardoor de ballon niet knapt. Bevestig de boog aan twee standaarden. Eventueel kun je de boog verankeren: vul twee metalen emmers met zand, grind of stenen en zet hierin de boog. Zo voorkom je dat de boog wegwaait bij een sterke windvlaag. De emmer kun je mooi wegwerken met bloemdecoratie, verf ze in de kleuren van de ballonnen of knoop er een mooi lint omheen. Het is ook leuk om de emmers in juten zakken te verpakken voor een landelijke, rustieke uitstraling.

 2. Ballonnen blazen

  Blaas de ballonnen op. Je kunt het prieel zo vol (of zo leeg) maken als je zelf mooi vindt. Wil je een prieel vol ballonnen? Blaas dan met een compressor alle ballonnen op.

 3. Ballonnen aan het frame

  Maak de ballonnen per vier aan elkaar vast. Bevestig deze weer met ijzerdraad aan de boog. Werk van boven naar beneden, dan zie je meteen of de boog ‘vol’ genoeg hangt met ballonnen. Kaar is Kees!

Super romantisch: een rozenboog

Een rozenboog maakt de bruiloftsaankleding natuurlijk helemaal af. Je koopt een wit metalen rozenboog kant-en-klaar bij Westwing. Je kunt hem zelf versieren met de mooiste decoratie, zoals witte rozen gecombineerd met anderen bloemsoorten en groen, bijvoorbeeld varens en eucalyptus. Met elastiek of ijzerdraad maak je dit vast. Het is ook leuk om witte ballonnen aan de rozenboog te bevestigen.  

Versieringen voor een trouwprieel

Van een romantisch wit houten prieel tot een strak metalen prieel, er zijn verschillende manieren en accessoires om een prieel aan te kleden. Gebruik bijvoorbeeld een of meerdere doeken in de kleuren van jouw bruiloftsthema. Je kunt hier ook kant-en-klare kanten of voile gordijnen voor gebruiken. Drapeer van links naar rechts, van voor naar achteren, diagonaal of alleen om de palen. Versier daarnaast met kunst- of droogbloemen of echte bloemen. Dit maakt de backdrop sprookjesachtig en romantisch. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een letterslinger in hangen met jullie namen, slingers gemaakt van linten of tule, pompons, lichtjes of decoraties passend bij het thema van jullie bruiloft.

Met de juiste styling kan je trouwprieel een heel mooie uitstraling krijgen. Trouw je in de zomer? Dan kan het handig zijn om een voile dakje te maken aan het prieel. Bij mooi weer heb je zo niet al te veel last van de zon. Het creëert een mooie schaduw over jullie.

Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je bruiloft te voorzien van de mooiste bruiloftdecoratie, zoals een trouwprieel, en accessoires. Zo wordt jullie dag nog mooier en persoonlijker.