Creme enveloppen voor uitnodigingskaarten

Een bruiloft is een van de mooiste dagen in het leven van een bruidspaar. En natuurlijk wil je deze bijzondere dag graag met je dierbaren delen. Mooie uitnodigingskaarten zijn de perfecte manier om je beste vrienden en familie uit te nodigen over jouw geplande bruiloft. Stilistisch moeten deze het best afgestemd worden op de bruiloft. Zo rond je het totaalconcept af!

Bij Westwing hebben we niet alleen een passie voor interieur design, maar ook voor bruiloften. En elk jaar, net op tijd voor het trouwseizoen, komen we met de mooiste ideeën. Om je te inspireren tijdens de voorbereiding van jouw bruiloft. Laat je helemaal in je huwelijksvoorbereidingen opgaan en durf onze mooie trouwideeën te realiseren! Of het nu gaat om bloemdecoratie, een aandenken voor de gasten of uitnodigingskaarten. De bruiloft is een onderwerp waar we ons bij Westwing met passie voor inzetten!

De perfecte bruiloftsuitnodiging: Dit mag in ieder geval niet ontbreken

Om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, hebben we alles duidelijk voor je samengesteld. Welke punten mogen in geen geval ontbreken op de uitnodiging voor de bruiloft:

 • Naam van de bruid en bruidegom
 • Datum van de bruiloft incl. jaar (veel bruiloften zijn vroeg gepland)
 • Tijd & plaats van de huwelijksceremonie
 • Soort huwelijksceremonie (geeft meestal informatie over de dresscode)
 • Tijd & plaats van de viering

Uiteraard kan je indien gewenst meer informatie toevoegen. Zo is het vaak zinvol om een routebeschrijving en overnachtingsaccommodatie aan te bieden. Om beter te kunnen plannen, is het een goed idee om een antwoordkaart toe te voegen. Zo kan je je voorbereiden op wie er op jouw speciale dag aanwezig zal zijn.

Je uitnodigingskaarten ontwerpen

Of het nu gaat om een verjaardag, doop, diner of oudejaarsavond – er zijn uitnodigingen voor elke gelegenheid. Het vieren van een bruiloft is een andere bijzondere gelegenheid. Meestal vier je ze maar één keer in je leven. En de uitnodigingskaarten moeten ook nog eens feestelijk zijn. Steeds meer bruidsparen zetten hun bruiloft onder een bepaald thema. Een natuurbruiloft in het bos, een bruiloft in het zuiden van Frankrijk of een bruiloft van 1001 nachten zijn slechts enkele voorbeelden. Ook horen de uitnodigingskaarten bij het thema van de bruiloft te passen!

Een dergelijke uitnodiging kan klassiek zijn, afhankelijk van het ontwerp van de viering. Of zelfs als een simpele kaart met een foto van het bruidspaar, als een handgeschreven uitnodiging in romantische stijl of als een mooie doe-het-zelf kaart. Het belangrijkste is dat de uitnodigingskaarten niet alleen de gasten, maar ook het bruidspaar tevreden stellen!

Natuurlijk mag de persoonlijke benadering niet worden verwaarloosd. Daarom moet de bruid haar favoriete stijl laten doorschijnen in het ontwerp van haar uitnodigingskaarten. Of het nu gaat om glamour, excentriek of vrouwelijk.

Mooie gezegdes voor op jouw uitnodigingskaarten

Een bruiloft is een emotionele gebeurtenis. En deze emotie hoort terug te vinden te zijn in de huwelijksuitnodigingen. Bijzonder mooi zijn gezegden als een kleine introductie. Zo kan je een persoonlijke boodschap of de stijl van jouw bruiloft aan je gasten overbrengen. Bouw mooie elementen als “we vonden elkaar”, “voor altijd samen” of “twee zielen één hart” in je gezegde. Als je al kinderen hebt, kan je hen in de inleidende tekst vermelden.

De mooiste motieven

Wil je veel aandacht besteden aan het ontwerpen van jouw bruiloftsuitnodigingskaartem en creatief zijn? Dan mogen mooie motieven niet ontbreken. Hier is onze populaire selectie:

 • Bloemenpatronen:
  Bloemen zijn een must voor op een bruiloft – zelfs op de uitnodigingskaarten! Speciale tip: Kies bijvoorbeeld de bloemen uit jouw bruidsboeket als motief!
 • Glitter:
  Ga je glamoureus trouwen? Dan zijn glittereffecten geschikt voor jouw uitnodigingskaarten. Bijzonder mooi in goud en zilver!
 • Kanten rand:
  Klassieke bruiloften in romantische stijl hebben een speelse decoratie nodig – net als de uitnodigingskaarten. Maak ze bijvoorbeeld af met een discrete witte kant rand. En kies een mooie crèmekleur voor de kaarten.
 • Harten:
  Een bruiloft is natuurlijk een viering van de liefde. Harten zijn daarom een populair motief voor uitnodigingskaarten.

Tip! minder is meer. Bijvoorbeeld, omlijn alleen de twee namen van het bruidspaar met twee harten.

Laat je inspireren door onze ideeën voor uitnodigingskaarten voor jouw bruiloft. En kijk uit naar jouw speciale dag! Registreer je op Westwing en ontvang dagelijks exclusieve deals van top interieurmerken!