Decoratief Welkomstbord bruiloft naast de boom

Je bent volop bezig met alle voorbereidingen van jullie droombruiloft. Je hebt duidelijk voor ogen wat je op de dag zelf wilt of bent nog zoekende hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een bruiloft tot in detail organiseren is een hele klus. Het is niet voor niets de meest bijzondere dag uit jullie leven. Om alles op de dag zelf goed te laten verlopen is het van belang dat je gasten weten waar ze alles kunnen vinden. Een goede structuur door middel van wegwijzers helpt hierbij. In dit artikel lees je alles over het zelf maken van een wegwijzer voor een bruiloft.

Waar komt het vandaag?

Vanuit Amerika is de trend van wegwijzers over komen waaien. Door middel van wegwijzers wijs je de gasten de weg naar jullie ceremonie, het aansnijden van de taart, het feest, de bar of de photobooth. Het zorgt voor overzicht, structuur en iedereen weet precies waar ze moeten zijn. Wegwijzers zijn vooral een geweldige manier om je bruiloft verder te stijlen en te decoreren. Hiermee geef je je gasten alvast een voorproefje van de gezellige bruiloft sfeer. Maak er dan ook echte eyecachers van. Je kunt ze dus zowel als wegwijzer in zetten als ter decoratie. 

Op welke locatie je bruiloft ook is, wegwijzers kunnen altijd. Als je een bruiloft in de natuur organiseert is het leuk om voor verschillende kleine wegwijzers te kiezen. Is de locatie wat kleiner of zijn jullie veelal op dezelfde plek? Kies dan voor een wegwijzer waar de timetable op staat. Op deze wegwijzer staat dan weergegeven wanneer wat plaats vindt. Denk hierbij aan het tijdstip van de ceremonie, het aansnijden van de taart (inclusief cocktails en drankjes) diner en het feest. Vaak is dit in het verlengde van de uitnodiging.

Ben je volop bezig met de save the date kaarten of uitnodigingen? Kun je nog wat inspiratie gebruiken? Laat je in ons artikel over dit onderwerp inspireren voor de save the date kaartjes. Wil je weten wat er in ieder geval niet mag ontbreken bij de bruiloftsuitnodiging, onze experts hebben in dit artikel alles op een rij gezet. Aanraders voor de perfecte bruiloft uitnodiging of save the date kaart!

Verschillende soorten wegwijzer voor een bruiloft            

Ook hier is de keuze weer reuze. Weet je niet waar je moet beginnen? Blijf bij jezelf en de stijl die je wilt uitstralen op de bruiloft. Voor een mooie eenheid houd je het rustig en door de wegwijzers af te stijlen met de juiste decoratie kun je het altijd uitbundiger maken. Kies wegwijzers die ook goed passen bij het welkomstbord. Heb je nog geen idee welk type welkomstbord jullie kiezen? Laat je inspireren door onze tips en adviezen over de verschillende soorten welkomstborden die er zijn. Wegwijzers zijn in elk geval een perfecte manier om je bruiloft verder aan te kleden.

Er zijn veel verschillende soorten wegwijzers, zo heb je:

  • Houten wegwijzers die bestaan uit losse bordjes (handig om bijvoorbeeld aan een boom of paal te hangen)
  • Of houten wegwijzers waarbij meerdere bordjes aan elkaar verbonden zijn door touwtjes
  • Houten krijtbord pijl wegwijzers
  • Whitewash bordjes
  • Wegwijzer van pallets
  • Marmeren wegwijzers met gouden tekst (inclusief satijnen lint)
  • Kartonnen wegwijzers (ideaal voor een vintage bruiloft)

Wegwijzer bruiloft: zelf maken

Liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt makkelijk zelf wegwijzers maken van bovenstaande materialen. Er zijn ook veel do it yourself pakketten verkrijgbaar. Een ander manier om wegwijzers te maken doe je met spijkerpatronen. Hiermee maak je verschillende woorden of vormen zoals hartjes. Als je dit vervolgens met verschillende kleuren touw combineert zorgt dit voor een leuk en speels effect.

Organiseer je een bruiloft in Ibiza stijl of bohemian bruiloft? Zorg dan voor bordjes in verschillende kleuren. Extra leuk om wegwijzers te maken met bepaalde quotes of positieve woorden erop. Denk hierbij aan woorden zoals happy place, good vibes, love everywhere, our happy place, relax & chill en cheers. Door middel van touw kun je ze eenvoudig aan elkaar maken.

Wegwijzer bruiloft: bar & toilet

Iedereen lust wel een drankje, toch? Of het nu een alcoholische cocktail is of een homemade limonade, het maakt niet uit. Maak speciale bordjes voor de bar. Als jullie fan zijn van cocktails kun je een bordje maken waar de favoriete cocktail van de bruid en bruidegom op staat. Voorbeelden hiervan zijn: Grab your ja rand head tot he Bar, drink bubbles & make friends of een wijn & whiskey bordje.

Hoe plaats je een wegwijzer?

Misschien een open deur maar je kunt ze overal ophangen! Zelfs plekken waar je niet direct aan denkt lenen zich hier goed voor. Denk aan de parkeerplaatsen, hier rijden je gasten immers het terrein op. Niets mooier om je gasten hier al kennis te laten maken met de sfeer van jullie bruiloft. Andere plekken zijn toiletten, de bbq of diner plek, de kampvuurplaats en de plek waar jullie een photobooth hebben staan. Plan je een mooi bruiloftsdiner met een uitgebreid menu? Zorg dan ook voor een bijpassende menukaart. Op die manier weten je gasten wat ze kunnen verwachten. Heb jij al een idee van hoe de menukaart eruit gaat zien en welk thema je hierbij kiest? Of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk hier de tips van onze experts.

Wegwijzers vormen zoals gezegd een belangrijk onderdeel van de decoratie van je bruiloft. Naast wegwijzers zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je mooi wilt decoreren en regelen. Denk hierbij aan de decoratie van de bruidstaart. Ben je benieuwd hoe je de bruidstaart het beste kunt decoreren? Onze bruiloft experts hebben alle tips en verschillende stappen voor je op een rij gezet.

Wil je juist meer inspiratie op doen over hoe je trouwaccessoires kunt combineren als de decoratie en hoe je bijvoorbeeld ervoor kunt zorgen dat de tafels en feestruimte mooi gedecoreerd zijn? Bekijk dan de Westwing trouwaccessoires gids om hier inspiratie over op te doen. Vergeet ook niet om bedankkaartjes inclusief bedankjes voor de gasten te maken en lees hier meer over. Meer inspiratie over het decoreren van je bruiloft tref je op onze inspiratie pagina. Laat je inspireren en maak er een onvergetelijke bruiloft van!

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de mooiste dag van je leven perfect te organiseren en te decoreren.