Decoratief Welkomstbord bruiloft naast de boom

Je gaat binnenkort trouwen en bent druk bezig met alle voorbereidingen. Waar houd je allemaal rekening mee en wat moet er geregeld worden? Mooie bruiloft decoratie mag natuurlijk niet ontbreken. Onze experts hebben de belangrijkste stappen en ideeën in dit artikel samengevat. Of je nu gaat trouwen op locatie, in een kasteel, bij iemand in de tuin, aan zee of in het buitenland, een welkomstbord bruiloft mag niet ontbreken.

Organiseer je een bruiloft in een specifiek thema, zoals een bohemian of botanische bruiloft? Of kies je voor een bruiloft waarbij je één of meerdere kleurtinten aanhoudt? Het is ook mogelijk om te kiezen voor een seizoen als thema voor je bruiloft. De lente leent zich bijvoorbeeld goed voor frisse lentekleuren en bijpassende lentebloemen. Er zijn veel mogelijkheden, maar als het gaat om decoratie is het van belang om te weten wat voor type bruiloft je wil organiseren zodat je hier rekening mee kunt houden.

Het welkom heten van je bruiloftsgasten

De eerste kennismaking met jullie bruiloft zijn de save the date kaarten of uitnodigingskaarten voor jullie bruiloft. Hiermee bedoelen we een eerste kennismaking met de sfeer van jullie bruiloft. De uitnodigingen dienen een feestelijke uitstraling te hebben. Indien er gekozen wordt voor een thema dan zullen de uitnodigingskaarten ook in deze stijl worden ontworpen. Wil jij inspiratie hiervoor of wil je weten wat er niet mag ontbreken op de uitnodigingskaarten, bekijk dit artikel waarin onze experts dit delen.

Welkomstbord bruiloft

Een tweede kennismaking met het thema van jullie bruiloft is het welkomstbord op de bruiloft zelf! Een welkomstbord is de perfecte manier om je gasten welkom te heten. Het is ook een perfect stylingmoment. Een welkomstbord zorgt niet alleen voor een warm onthaal, het geeft ook een bijzondere uitstraling aan jullie bruiloft in de vorm van een persoonlijke touch. Door middel van het welkomstbord weten je gasten dat ze goed zijn en daarnaast geeft de stijl van het welkomstbord ook een sfeer en beeld van jullie bruiloftsthema. Op een welkomstbord staan jullie namen en de trouwdatum. Het is ook mogelijk om middels het welkomstbord de gasten de juiste richting op te wijzen. Idealiter wordt hiervoor en aparte wegwijzer gebruikt, omdat deze uitgebreider is dan een welkomstbord. Wil jij inspiratie voor de leukste wegwijzers voor je bruiloft, bekijk dan dit artikel waarin onze experts deze delen.

Een welkomstbord of tekstbord is daarnaast natuurlijk ook een mooie herinnering aan jullie bijzondere dag.

Waar zet je het bord neer?

Een welkomstbord wordt neergezet bij de ingang van de trouwlocatie of van het feest of bij de entree van de ceremonie. Dit is afhankelijk van hoe jullie dag er precies uit ziet en wanneer de bruiloft of het feest start. Je kan het bord dus op meerdere plekken neerzetten.

Verschillende soorten welkomstborden

Er zijn veel verschillende soorten welkomstborden, voor elk type bruiloft is er wel een passend bord te vinden. Hieronder worden de verschillende soorten beschreven, zodat je kunt kijken wat bij jullie type bruiloft past.

Houten welkomstbord bruiloft

Er zijn verschillende houten welkomstwoorden verkrijgbaar: in berken, gebeitste platen van planken of hardhout multiplex. Houten borden zijn weersbestendig en duurzaam in gebruik. De borden zijn meestal aan de bovenzijde aan elkaar bevestigd met scharnieren. Hierdoor kan het bord op zichzelf blijven staan. Het bord wordt dan aan één zijde gegraveerd. Wanneer je hiervoor kiest zijn er vaak verschillende ontwerpen mogelijk. Meestal zijn er verschillende kant en klaar ontwerpen beschikbaar, die aansluiten bij verschillende stijlen. Zo zijn er borden die gemaakt kunnen worden in een bohemian stijl. Deze bevatten sierlijke kransen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om het zelf te ontwerpen of om de stijl van de trouwkaart aan te houden. 

Acryl welkomstbord

Een andere mogelijkheid is een acryl welkomstwoord. Dit type bord wordt ook wel vaker plexiglasbord of acrylaatbord genoemd en ken je vast wel. Het zijn meestal doorzichtige borden. Dit type welkomstbord heeft een modernere, luxueuze uitstraling en past dus perfect bij een modernere bruiloft.

Welkomstvlag

Wil je iets anders dan anders? Ga dan voor een rechthoekige welkomstvlag. De uitstraling hiervan is luchtig, maar toch stijlvol. Ze passen daarom ook vrijwel bij elke bruiloft stijl. Je kunt hem ophangen aan een boom, maar je kunt hem ook aan een pilaar of paal hangen. Er zijn ook welkomstvlaggen verkrijgbaar die wat langer zijn en die dan een ruwe rand hebben. Dit maakt het wat stoerder. Een andere mogelijkheid is een kleine vlag in de vorm van een vaantje. Deze worden meestal met een stok boven aan de vlag geleverd. Leuk om deze tussen twee tafels in te hangen. Op de tafel kun je dan een welkomstdrankje presenteren.

DIY welkomstbord bruiloft

Een welkomstbord zelf maken van een pallet is eenvoudig en goedkoop! Schrijf hier jullie namen en trouwdatum op en je welkomstbord is af. Zorg voor een mooie decoratie in de vorm van ballonnen en bloemen om het wat meer body te geven.

Heb jij een vaste hand en wil je graag je creativiteit hierin kwijt? Kies dan voor een groot vel papier waarop je zelf in sierlijke letters een mooie tekst schrijft. Een ander alternatief is een krijtbord. Erg eenvoudig, maar toch mooi. Op internet kun je veel voorbeelden vinden van verschillende soorten letters en schrijfstijlen die je hiervoor kunt hanteren.

Tips en tricks voor een perfect welkomstbord bruiloft

Huren jullie een fotograaf in en wil je liever niet dat je gasten zelf allemaal foto’s gaan maken met hun smartphone? Gebruik het welkomstbord om aan te geven dat jullie een unplugged bruiloft hebben. Tijdens de ceremonie wil je sowieso geen telefoongeluiden horen, dus daar past dit ook uitstekend bij. Het welkomstbord kun je gebruiken om aan te geven dat je het waardeert als je gasten hun mobieltjes en camera’s uit zetten.

Decoratie voor het verwelkomen van je gasten

Om het welkomstwoord helemaal eigen te maken raden we je aan om het te decoreren. Dit kan bijvoorbeeld met klimop, bloemen, droogbloemen of veren, eucalyptus of slingers in de kleuren van jullie bruiloftsthema. Je kunt ook een bloemstuk of slinger van (kunststof) dennennaalden, fruit, of bladeren laten maken.

Of je het nu zelf maakt of laat maken, let op het design van de letters en bekijk verschillende mogelijkheden! Organiseren jullie een romantische bruiloft, kies dan sierlijke letters en speelse decoratie in de vorm van rozen. Houden jullie meer van strak en modern, ga dan voor stijlvolle blokletters. Een schrijfstijl doet veel voor een welkomstbord.

Tot slot: als je een welkomstbord wilt bestellen, bestel dit dan ruim op tijd. Vaak duurt het wel een aantal weken voor je welkomstbord gemaakt is. Heb je nog meer inspiratie nodig voor het decoreren van je bruiloft? In ons artikel over dit onderwerp vind je genoeg tips!

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de mooiste dag van je leven perfect te organiseren en te decoreren.