Bloemdecoratie

Verse rozen voor Valentijnsdag, een groot boeket bloemen voor een verjaardag, Moederdag of gewoon als klein cadeautje tussendoor. Bloemen spreken hun eigen taal en vullen je huis voor meerdere dagen met een heerlijke geur! Niets zo mooi als een grote vaas gevuld met kleurrijke seizoensbloemen. Op tafel, maar ook op de grond is zo’n bloeiende bos een echte blikvanger.

Wij van Westwing zijn ook grote bloemenliefhebbers! Daarom hebben we onze geheime tips en trucs verzameld voor de perfecte bloemdecoratie voor bij jou thuis. Van het schikken van kerststukjes en kunstbloemboeketten tot het creëren van een scheidingswand met behulp van planten. Laat je inspireren door wat bloemen kunnen doen voor jouw interieur.

Decoratie met bloemen voor bijzondere gelegenheden
Verse rozen voor Valentijnsdag, een groot boeket bloemen voor een verjaardag, Moederdag of gewoon als klein cadeautje tussendoor. Veel mensen willen graag altijd verse bloemen in huis. En dat snappen wij!

Bloemen maken vrolijk. Niets zo mooi als een grote vaas gevuld met kleurrijke seizoensbloemen, zoals herfstbloemen. Wij van Westwing zijn ook grote bloemenliefhebbers! Daarom hebben we onze geheime tips en tricks verzameld voor de perfecte decoratie met bloemen bij jou thuis. Want als je het ons vraagt kan een huis niet zonder decoratie bloemen.

Laat je inspireren door wat bloemen kunnen doen voor jouw interieur en lees hier alles over decoratie met bloemen.

Decoratie bloemen met speciale betekenis

Elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Hier vind je meer informatie over de betekenis achter jouw favoriete bloemen, zodat jij naar wens je eigen bloemen decoratie kunt samenstellen. Je kunt in jouw decoratie bloemen combineren zoals je zelf wilt.

 • Lelie: onschuld en zuiverheid – hier staat een lelie voor. Vooral witte lelies staan voor licht en liefde.
 • Rozen: rode rozen staan voor liefde en passie. Als teken van liefde wordt er sinds jaar en dag een rode roos gegeven als verjaardagscadeau, voor Valentijnsdag of om de liefde te verklaren. Roze rozen zijn minder opdringerig dan rode rozen. Een witte roos daarentegen heeft twee betekenissen. Aan de ene kant betekent het trouw en onschuld, vandaar dat het bij veel bruiloften als decoratie te vinden is. Aan de andere kant heeft de witte kleur de betekenis van eeuwige liefde en wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van rouw.
 • Zonnebloem: alleen al de aanblik van een zonnebloem onthult zijn betekenis: warmte en geluk.
 • Vergeet-me-nietjes: de betekenis van deze bloem staat al in de naam. Of deze bloem wordt gegeven aan een partner, familielid of vriend is niet belangrijk, want het betekent: ‘Wij horen bij elkaar’.
 • Calla: Calla symboliseert onsterfelijkheid en staat voor schoonheid. Het wordt ook wel een geluksbloem gezien, vandaar dat je ‘m vaak terugziet op feesten en partijen.
 • Tulp: tulpen zijn ook een uitdrukking van liefde: hoe donkerder de kleur van de bloem, hoe sterker het gevoel. Een zwarte tulp staat voor sterke passie en een rode bloem voor eeuwige liefde. Tulpen in een vaas op de keuken tafel geven dat typische lente sfeertje aan de ruimte.

Soorten decoratie met bloemen

We willen vier verschillende soorten decoratie bloemen uitlichten. Verse bloemen, droogbloemen, kunstbloemen en takken.

 • Verse bloemen – Verse wilde bloemen zijn prachtig en ruiken heerlijk. Combineer ze naar wens.
 • Droogbloemen – Door het hergebruiken van bloemen en grassen geef je ze een tweede leven. Je kunt de gedroogde bloemen decoreren als wild veldboeket of je kunt een herbarium maken met platgeperste bloemen. Je kunt droogbloemen ook als cadeau geven! Droogbloemen zijn bovendien hot & happening op het moment.
 • Kunstbloemen – Ook kunstbloemen zijn een mogelijkheid voor het maken van een decoratie met bloemen. Vroeger werden kunstbloemen vaak gezien als tuttig, maar kunstbloemen zijn tegenwoordig erg trendy. Bovendien hebben ze als grote voordeel dat ze niet kunnen verwelken én dat ze geen onderhoud nodig hebben!
  Takken – Takken passen perfect bij verschillende seizoenen. Denk maar eens aan de katjes, lentebloeiers als bloesemtakken, maar ook kersttakken en paastakken zijn leuk.

Tips voor decoratie met bloemen

Gekleurde kunstbloemen van bijvoorbeeld kunststof of zijde ademen een fijne, luxe en vrolijke sfeer. Je kunt ze combineren en variëren in soorten en maten. Bloemschikken is een kunst. Je hoeft deze kunst niet volledig te beheersen om een mooie decoratie neer te zetten. Wel heb je een aantal bloemschikmaterialen nodig voor je bloemschikwerk. Dat begint met inspiratie, goede kwaliteit bloemen én hoogwaardige hulpmiddelen. Met behulp van vazen, schalen en bakken kun jij je bloemen op stijlvolle wijze presenteren. Je kunt er ook bossen van maken of ze ophangen. Ontdek hieronder enkele tips bij het maken van een bloemen design en decoratie met bloemen.

Door bij het bloemschikken een vaas niet volledig vol te proppen, maar juist wat leegte te creëren, zorg je voor balans. Dit idee past bij de Japanse bloemsierkunst.
Zet niet alle bloemen in een vaas, maar zet meerdere kleine vaasjes bij elkaar met een enkele bloem in elk vaasje. Dit wordt ook wel horizontale bloemdecoratie genoemd.
Kies ook eens voor losse bloemen op extra lange stelen, dit geeft meet lucht en elegantie aan de bloemdecoratie.
Zet je bloemen in een passende vaas. Kies voor een vaas die de aandacht niet afleidt van de bloemen, maar die wel de elegantie onderstreept. Een slanke glazen vaas bijvoorbeeld is een alleskunner.
Voor een feestelijke gelegenheid kun je ook een bloemenslinger Lees hier alles over in ons artikel over dit onderwerp.
Je kunt je decoratie met bloemen ook in een schaal of pot presenteren.

Bloemdecoratie ideeën voor thuis

De verscheidenheid aan kleuren, maten en vormen van bloemen en planten zorgt ervoor dat je eindeloos kunt decoreren met bloemen. Bovendien haal je met decoratie bloemen en planten de natuur in huis. Je kunt prachtige boeketten schikken of bloemen decoreren door je huis heen. Van een bloemenkrans voor op tafel of de deur tot een kleurrijk boeket voor in je favoriete vaas. Een aantal natuurelementen in huis in de vorm van (kunst) bloemen, bloemdecoraties, of decoratietakken geven een fijne sfeer aan je interieur. Voor elk thema of jaargetijde kun je mooie bloemdecoraties inzetten. Voor Pasen kun je een bloemstuk maken, voor Kerstmis kun je kiezen voor kersttakken of een kerst-bloemstuk en ook met het thema lente kun je volop knutselen met decoratie bloemen. In onze gids lees je alles over bloemen en planten en hoe je deze het best kunt schikken tot een kleurrijk en uitgebalanceerd geheel.

Natuurlijk zijn bloemen niet alleen in je interieur prachtige blikvangers. Ook buiten op het terras, op het balkon of in de tuin zorgen bloemen decoratie en bloemen versieringen voor een romantische sfeer. Zet ze in de grond, maar ook in bloempotten en verspreid deze door je tuin. Je kunt ook kiezen voor en wind veld met groene planten, grassen en bloeiers. Ook leuk: hang plantenpotten aan je balkon, veranda of schutting. Hierdoor voelt je buitenruimte direct gezelliger aan.

Bij Westwing vind je alles voor je interieur. Van meubels tot decoratieve items. In onze gids vind je heel veel inspiratie, tips & ideeën om jouw interieur een bijzondere touch te geven. Lees hier alles over decoratie met bloemen, bloemverzorging en bloemschikken. Wij wensen je veel lees-, plant- en decoratieplezier met decoratie bloemen!